Toppfart av Ticmotor

22.04.2010
Artikkelbilde
Ticmotor

Ticmotor og Ticmosic er to raske hester på 1100 meter på sandbanen. Torsdag var de ute på bunnvekt på favorittdistansen, men likevel var det litt overraskende at de skulle sikre seg en dobbel mot noen av banens topper.

Jeg er ikke overrasket. Ticmotor er rask og alltid i god form tidlig i sesongen. To kilo overvekt betyr ikke så mye på en sprint, så jeg hadde godt håp om en fremskutt plassering. At han skulle vinne så vidt enkelt, var dog kanskje litt uventet, sa Jacob Hveding Fretheim som også var fornøyd med Lord Rossmo i første løp.

De tre hestene som trengte løp før start i Sverige 11. mai, trengte virkelig løpet. Vi får nok se disse i en langt sterkere utgave neste gang.

 

Happy Larry 

Løpsdagens første vinner ble Happy Larry. Ble tatt forsiktig på åpningsdagen, nå var det full fart på slutten til sikker seier.

Faren Melmac var en glimrende sprinter. Hvis han kan bli like god, kan det bli moro. Vi kommer til å starte i sprintløp på Øvrevoll utover våren, så får vi se hvor god han er, sa en fornøyd trener Eva Sundbye.

Between Friends 

 

Between Friends tok seg lett av V5-1. På en dag da favoritten Cool Match ikke viste seg fra sin beste side, hadde Anna Pilroth et sikkert grep om vinneren. Selv om det ikke var så mye igjen i mål, ble seieren meget sikker. Anna fortsatte i samme flotte stil i løpet etter, da Aragorn ledet fra start til mål. Sistnevnte er også eid av Anna, så det ble en virkelig trivelig kveld på Øvrevoll torsdag.

Aragorn 

 

Mind The Gap tok en suveren seier i årsdebuten. Det var mange problemer før han kom i orden i fjor høst. Da løsnet det skikkelig, og nå ser han ut til å følge opp. Jeg får snakke med de entusiastiske eierne før vi bestemmer neste start, sa en fornøyd trener Niels Petersen.

Mind The Gap 

 

Pilgrim tok det litt tid før man fant ut av. Fjoråret ble avsluttet med to seire og en annenplass, og nå ble det seier direkte.

Det er Niels Petersen som skal ha æren for Pilgrim. Jeg har hatt ham i fem dager, men han har allerede gitt et solid inntrykk, sa Rune Haugen.

 

Pilgrim

Flying Falk 

 

V5 ble avsluttet med seier til Flying Falk.

Overraskende for meg. Vi har ikke jobbet hestene så hardt, og med et tøft løpsopplegg trodde jeg dette skulle bli vrient. Desto hyggeligere at det gikk bra, sa en fornøyd eier og trener Knut O Arnesen.

Omsetningen gikk bra opp fra åpningsdagen. Fortsetter det i samme spor, kan det bli hyggelige tall senere på våren.

 

HAPPY LARRY med fremme hele veien. Stakk fra de øvrige drøyt 100 meter fra mål til sikker seier. LORD ROSSMO ikke så rask av gårde. Spurtet meget sterkt og knep annen. LIBERTY CASH frem innvendig. Så farlig ut, men speeden ebbet litt ut. VICTORIAN ART i tet ut på oppløpet, ga seg litt på slutten. PANNACOTTA på det jevne til femte.

 

TICMOTOR opp utvendig for leder tidlig på oppløpet. Koblet litt overraskende grepet og dro fra til sikker seier. TICMOSIC tredje, holdt farten flott til annen. Grei avslutning til tredje av SIMIAN, mens de to toppvekterne helt tydelig trengte løpet.

 

BETWEEN FRIENDS annen, i tetpar fra bortre langside. Tet i siste sving, holdt seg foran helt inn til sikker seier. SOFT PEARL fjerde på bortre langside, tredje i siste sving. Avsluttet fint til annen. REACHING NIRVANA i tetpar. Holdt stand lenge, men måtte nøye seg med siste trippel. EMPEROR og DESERT FUSE på det jevne, mens favoritten COOL MATCH ikke hadde noen god dag.

 

ARAGORN raskt til tet. Ledet hver meter til sikker seier. Flott spurt av THE BISHOP’S JOY til annen, mens DECIBEL overrasket med å holde til tredje. AYLAR bra fremme, holdt bare farten. TOP FUEL annen mot svingen, kunne ikke holde posisjonen.

 

MIND THE GAP annen, overtok tet før siste sving. Dro unna og vant i suveren stil. VALPARAISO tredje, spurtet fint og tok en klar annenplass. LUCKY LUCIONI snek seg frem langs railen, knep tredje kort før mål. SPIDER DANCER ledet til siste sving, hadde da gjort sitt ytterste.

 

PILGRIM fjerde. Satte fart tidlig på oppløpet og tok en enkel seier. MATCH POINT relativt beskjedent plassert. Spurtet flott til annen. Bra avslutning også av MOHIKAN til tredje. CHIEF ERIC dro unna, og GOLDEN POOL overtok for en stakket stund. Men det hadde nok gått litt fort, for det stoppet mye på slutten.

 

FLYING FALK femte. Avanserte rolig fremover og overtok ut på oppløpet. Holdt unna til sikker seier. MONFALCONE fint med innvendig. Tredje, opp på annen på oppløpet. Holdt så vidt unna for SURFER, som var fjerde i siste sving, tredje ut på oppløpet. Var nær ved å klare annen. BIG MASTER foran lenge, ga seg mye på slutten.