Stjernene tester formen

19.04.2010
Artikkelbilde

Chicken Momo og Theatrical Award var to av de aller største stjernene på Øvrevoll i 09-sesongen. Det var nettopp disse to som stakk av med de to gruppeløpene på Øvrevoll i fjor. Chicken Momo ble første treårige gruppevinner da han vant Polar Cup, mens Theatrical Award leverte en flott prestasjon da hun seiret i Marit Sveaas’ Minneløp på derbydagen. De to matches mot en stordag på Jägersro som kommer allerede 11. mai. Chicken Momo skal ut i Lanwades Stud Jägersro Sprint, mens Theatrical Award møter de beste milerne i Pramms Memorial. Nå braker de sammen i en herlig sprint på Øvrevoll.

-          Chicken Momo hadde et uhell torsdag og pådro seg en hovknusning, men jeg tror ikke det skal være så farlig. Han har stått i Nittedal i vinter, har lagt seg ut en del og ser strålende ut. Det blir utrolig spennende å se hva han vil duge til i år etter det flotte fjoråret, beretter nybliven bragdvinner Arnfinn Lund.

Theatrical Award gikk sist 1100 meter på sandbanen da hun vant sitt siste løp som toåring. Da slo hun Ticmotor med drøyt fem lengder, og ingen visste da at vinneren skulle bli Derbyvinner året etter. Hun har stor fart, men har nok ikke torsdagens distanse som sin livrett.

Gode Simian er også meldt i sprintløp i Malmø 11. mai, så dette gleder vi oss til. Kvalitet slår som regel kvantitet.

 

Niels Petersen har flere spennende hester til start. I første løp stiller han med duoen Arakanishe og Rilum.

-          Det er ikke så mye som skiller mine to. Gråberg har valgt Arakanishe, som han kanskje tror blir best på sikt. Han er temperamentsfull, men har kapasitet. Arakanishe er meldt i 2000 Guineas. Rilum går bra i trening og skal ikke glemmes.

-          Mind the Gap er langt fremme. Virker avhengig av feste i banen, så jeg håper han får det.

-          Timtaya er i orden, til tross for at jeg strøk ham sist på grunn av stivhet. Match Point er i rute, men ikke så hardt jobbet. Tror hun skal klare 1600 meter ok. Pilgrim er flyttet til Rune Haugen.

-          Den siste jeg har er Until June. Flott avslutning i fjor høst. Liker dirt track, men det gjenstår å se at hun kan legge på til fire strake. Det er ikke alltid så lett, avslutter Niels Petersen vår gjennomgang.

Cathrine Witsø Slettemark tror litt mer på Tahayab enn Picture Perfect i 5. løp.

-           Men Golden Pool er nok hesten med best sjanse på stallen. Hun gikk nettopp en flott jobb mot Quint Essentials, så jeg er optimist, beretter Cathrine.