Kick Off på Stallkroen

12.04.2010
Artikkelbilde

Årets Kick Off fest ble arrangert lørdag 10. april –120 feststemte personer var møtt opp på Stallkroa der de siste premiene fra 2009 skulle deles ut.

Her kan du lese juryens begrunnelse for vinnerne.

Kick off 2010

 

Årets eldre sprinter:

Vi trenger fornyelse i eliten på Øvrevoll, og i denne klassen dukket det opp en hest som ikke var favoritt til denne premien da året begynte.

Det er få hester forunt å kunne løfte formtallet sitt med seks, sju kilo på ett år, særlig når man starter sesongen midt på 80-tallet, men denne hesten klarte med glans overgangen fra unghest til eldre.

Han åpnet med seier og gjorde ikke ett dårlig løp hele 2009. Høydepunktet i et år som ga nesten 400 000 kroner innløpt var seieren i Norsk Jockeyklubs Sprintløp:

 

HANSINGER

 

 

 

Årets eldre miler:

Vinneren av denne klassen hadde en supersesong  igjen. Det begynte ikke helt optimalt, men allerede i den andre starten var den første storløpstriumfen et faktum. Det ble tre av dem, alle tatt på forskjellige baner, og prisvinneren vant storløp både på sand og gress.

Truimfer på Täby og Jägersro til tross, det er den norske Derby-dagen vi har best i minne. Dronning Theatrical Award senket Kong Appel au Maitre i Gr 3-løpet Marit Sveaas Minneløp, noe som fikk hårene til å reise seg hos publikum.

Hun er vel verdt premien Årets miler 2009:

 

THEATRICAL AWARD

 

 

Årets eldre stayer:

I fjor ble han «Årets hest» uansett kategori på Hestegalla 2009.

I år fikk han ikke noe, og det til tross for at han kanskje var enda bedre i 2009 enn i 2008. Årsinnledningen med tre strake storløpsstriumfer i Walter Nilsens minneløp, Stockholm Stora Pris og Valley Chapel Memorial og halvannen million innløpt på tre løp, blir ikke lett å kopiere.

Likevel vurderes kanskje kanskje tredjeplassen i Gr 1-løpet Deutchland-Preis i Dusseldorf like høyt. Racing Post ga ham 117 i internasjonalt formtall, det høyeste norske i moderne tid sammen med Sagittarius. Får vi en norsk Gr 1-vinner i 2010?

 

APPEL AU MAITRE

 

 

Årets hinderhest:

Går til en hest som begynte sterkt før det ble en tre måneders lang tørkeperiode med tre «smultringer». Avsluttet året meget sterkt og endte til slutt med tre seirer over hekk. Løp flere gode løp på hjemmebane, men gjorde trolig sine beste innsatser i utlandet i fjor, med seier i HM Drottningens Pris på Täby som høydepunkt.

Kunne kanskje også fått prisen som årets allrounder da han avsluttet 2009 med to fine flatløp, derav en seier?

 

OMOTO SANDO

 

 

 

Årets hoppe:

I denne klassen var det sterk konkurranse. Blant 2-åringene gjorde ikke Alyshakeys en feil hele sesongen og er fortsatt ubeseiret. 3-årshoppa Entangle gjorde heller ikke mye galt og fikk med seg fire storløpstriumfer, derav to klassikere. På en eldre siden var Theatrical Award i egen klasse med seier i Gr 3-løpet Marit Sveaas Minneløp som best.

Det finnes argumenter for å velge alle, men vi måtte velge. Å vinne Gr 3-løp henger høyt, særlig når det gjøres av ei norskoppdrettet hoppe i kamp med importhingster. Når man i tillegg kan støtte seg på seier i Bloomer’s Vase og Margareta Wettermarks Minneslöpning og tjente 1.2 millioner kroner i 2009, blir årets vinner:?

 

THEATRICAL AWARD.

 

 

Årets bragd:

Går til en person som hadde et meget sterkt 2009 sportslig, men også hadde sitt å slite med.

Å få seire er ikke lett. Å få storløpsseire er enda verre. Når det i tillegg gjøres med en hest som er nesten gratis, er det snakk om en prestasjon utenom det vanlige.

Å forvandle en hest som kostet 30 000 kroner, til en vinner av 1000 Guineas, Oaks og to Listed-løp mot eldre hopper, og det i et år som var preget av personlig sykdom, er en prestasjon vi verdsetter meget høyt. At dette gjøres av en person som er i en alder der de fleste er pensjonister for lengst, er heller ikke glemt.

At han i tillegg fulgte opp med mesterlige trenerprestasjoner med Chicken Momo øker vår vurdering, Symbol of Arch, The One and Only og Omoto Sando kan også nevnes. Årets bragd går for andre gang til:

 

ARNFINN LUND