Fredrik rir igjen

26.04.2010
Artikkelbilde

For noen år siden gikk serien ”Lucky Luke rir igjen” på tv. Nå gjør Fredrik Johansson det samme.

Sist gang Fredrik red løp på Øvrevoll, var 27. september i fjor. 2009 ble et år med store seire, ikke minst på Appel au Maitre og Handsome Hawk, samt tysk Derby-triumf på Wiener Walzer. Etter det dro han til Hellas, hvor han på få uker satt på over ti vinnere. Så var uhellet ute.

20. oktober ødela jeg den venstre skulderen i en treningsjobb, og det har tatt sin tid å lege den. Har gått mye på ski i vinter, både langrenn og alpint, beretter Fredrik. Ryktene forteller at den dyktige svensken ganske sikkert ville ha blitt Malmø-mester i flere skigrener.

Først for et par uker kunne jeg sette meg opp på en hest i trening igjen. Det har gått raskt fremover de siste ukene, og nå er jeg fit for fight. Starter litt pent med to oppsitt for Wido første gang, så får vi se hvordan det utvikler seg, beretter Fredrik.

Når det gjelder de firbente, er vi mest spente på det første løpet. Flere av våre beste milere møtes i en fartsfylt 1600 meter. Aller mest spente er vi på Entangle, som 12 dager etter torsdagens løp har planer om å starte i Pramms Memorial på Jägersro. Der møter hun hele den skandinaviske eliten, så torsdagens start blir spennende. Vi gleder oss i tillegg til å se Working Class Hero. Han avsluttet fjoråret med å vinne NM med ti lengder, og treningsrapportene er positive.

 

I annet løp kommer noen interessante treåringer ut. Stallkameratene Concusion og Silmaris møter Holly Golightly, sistnevnte fantastisk tolket av Audrey Hepburn i filmen ”Breakfast at Tiffany’s”. Den firbente Holly Golightly ser ut til å ha en bedre karakter enn sin navnesøster, men vi tror det kan bli tøft å slå Concusion, som nok blir favoritt.

 

Spillemessig ser det halvvrient ut. Vi tror det blir en V5-utbetaling mellom den lille utbetalingen på åpningsdagen og nærmere 40 000 kroner sist torsdag. Det ser ut som om det er mulig å løse noen av løpene på få hester, så med rett struktur på kupongen, kan det bli suksess. Vi gleder oss til den siste galoppdagen i april og håper på fin sport og godt spill.