Et sikkert vårtegn

12.04.2010
Artikkelbilde

Noen snakker om den første hestehoven, andre om den første utepilsen. For oss er det sikreste vårtegnet at det går mot sesongstart på Øvrevoll. Der er det riktig mange hestehover i aksjon og samtidig også muligheter for å nyte en tidlig utepils.

Sesongåpning etter 20 ukers pause er imidlertid så mye mer. Man treffer igjen gamle kjente, forhåpentligvis også noen nye fjes, og det er løp med sport, spill og spenning.

 -          Har du noen tips, er det oftest stilte spørsmålet de nærmeste dagene før det braker løs. Og tips blir gitt og mottatt, noen med mer hold i enn andre. I fjor ble det ganske så enkelt på åpningsdagen og V5 under tusenlappen. Men det var unntaket som bekrefter regelen, oftest er det riktig pene penger å hente i V5-spillet.

I jakten på en banker endte vi opp med Cool Match, som avsluttet fjoråret strålende.

-          Han starter med mer vekt enn han pleier, men er stor og sterk, så jeg tror han skal klare det. Vi har ikke ligget på latsiden i vinter, men forholdene kunne selvfølgelig ha vært enda bedre. Uansett er jeg optimistisk, og hun trodde også på en god innsats av Noble Knight i det første løpet.

Jacob Hveding Fretheim fra Skoger kommer med fem hester til banen på første løpsdag.

-          Tror nok mest på Royal Hill, dernest på Vamp. Royal Hill har høy vekt, men vi valgte å starte da vi fryktet at løpet neste torsdag ville smuldre opp. En veldig god sjanse, synes jeg. Vamp har jeg også tro. Er best på gress, for der får han lenger oppløp. Men jeg tror han er og med kjemper ganske langt fremme. Ellers blir det spennende å se treårige Intricate Talent debutere. Cromspring og Most Wanted er trolig først og fremst premiekandidater denne gang, tror Jacob. Datteren Marie har for øvrig vunnet første løp både i 2008 og 2009. I år sitter hun på Cromspring. Ingen favoritt, men det var heller ikke Rapponghi i fjor.

Hanne Rådstoga har ikke så mange hester, men duoen Severio og Delily er begge spennende. Førstnevnte kjøpte Arnfinn Lund til Hanne i fjor høst.

-          Ser ut til å være avhengig av feste i banen. Var inne på banen en dag det var for løst, og da fungerte det ikke optimalt. Litt vrient å vurdere om 70 er et formtall hun kan forsvare, men selskapet virker jo ikke avskrekkende. Delily var flink i fjor og bør ha en fin sjanse i sitt løp, avsluttet treneren som holder til like ved Liertoppen.

Løp i kroppen er en fordel tidlig i sesongen. I fjor vant Firefox, Western Prospect og Shotgun Charlie med fersk løpsform, og et par av de øvrige var med i striden. Derfor kan det lønne seg å ha et øye til hester som har startet i Sverige etter nyttår.

Så håper vi bare at vi får oppleve en flott Øvrevoll-sesong også i 2010. Vi er overbevist om at norske hester vil vite å hevde seg i den skandinaviske eliten, kanskje i enkelte tilfeller også ute i den store verden. Og håpet om et lite varp i totoen, det kommer vi til å ha så lenge vi er i stand til å bevege oss i retning Øvrevoll.

 

Vel møtt og lykke til med sesongen.