Cathrine Engebretsen vant sitt første Fegentriløp i Tyskland.

26.04.2010
Artikkelbilde

Søndag 25 april var både Cathrine Engebretsen og Kjetil Kjær på plass i Mannheim for å ri Fegentriløp. Cathrine fikk endelig en etterlengtet og velfortjent seier med hesten Zarrentin. Hun vant med kortest mulig margin: nese - nese til de neste to plassene. Kjetil endte uplassert midt i feltet i hans første Fegentriløp utenfor Skandinavia.  

Nå står Düsseldorf 1 mai, Roma på deres Derbydag 8 mai og Belgia 13 mai på kalenderen for Cathrine, mens Kjetils neste Fegentriløp er i Madrid

Sterkt av Alpacco

Den danske eliten var ute i Forårs Pokalen på Klampenborg lørdag. Alpacco dro av gårde i et bra tempo i front. Da de andre nærmet seg tidlig på oppløpet, satte Alpacco opp farten på ny. Det ble en overlegen seier med 11 lengder ned til annenhesten Golden Metallimo, og Alpacco viste solid form tre uker før Walter Nilsens Minneløp på Øvrevoll. Som mange vil huske vant samme hest Valley Chapel Memorial for et par år siden.

Alpacco trenes nå av Sandie Kjær Nortoft, og Danny Patil satt på ryggen. Gode hester som Alnitak og Django ble regelrett utklasset.

Bent Olsen og Jacob Johansen ble løpsdagens dobbeltvinnere.

 

Erroll sikter mot Pramms

Flere av Sveriges beste milere møttes på Täby søndag. I en knallhard fight lyktes Erroll å slå Eldfote med hode. Leonard Rios, vinterens komet på Täby, satt på vinneren, som ga Eldfote (Jacob Johansen) tre kilo. Patrick Wahl trener Erroll, og han går nå etter alle solemerker å dømme til Pramms Memorial 11. mai. Pramms ligger an til å bli ett av de sterkeste milerløp vi har sett i Skandinavia, i hvert fall på dirt track.

Yvonne Durant og Patrick Wahl ble søndagens dobbeltvinnere blant trenerne, mens Manuel Santos og Leonard Rios ble det samme blant jockeyene.

Lørdag ble lørdagskomben vunnet av Symphonias Maximus (Gustavo Solis/Lotta Lien). Han er oppdrettet av Wilhelm Berge, en av Øvrevolls største entusiaster gjennom et halvt sekel.