Tumaco til topps

Skrevet av Birger Christensen,  04.09.2008
Artikkelbilde
Hesteguiden.com

Det har vært mye galt med Tumaco. Men torsdag ble tålmodigheten belønnet med triumf.
- Ja, det har mildt sagt vært en prøvelse, berettet trener Annike Bye Nunez.

- Han ble operert for strupepiping i fjor, og deretter tok vi ham til Frankrike. Det skulle vi ikke ha gjort. Fortsatt er han veldig spesiell, men nå fikk han i hvert fall bevist at han besitter kapasitet. Neste mål er så enkelt som å vinne et løp til, og vi sikter oss inn mot en sølvdivisjon på Øvrevoll, sa Annike.
Tumaco

 

Handsome Hawk debuterte i totoløp med en enkel seier. Jan-Erik Neuroth fulgte opp suksessen fra Täby på tirsdag med en enkel seier på den lovende toåringen. Pappa Wido var full av lovord.

Handsome Hawk 
- Dette er en meget god hest, ja faktisk veldig god, la Wido til.
- Han går neste gang ut i kriteriet på Øvrevoll, og deretter får vi se. Det kan bli Vinterfavoriternas på Täby, og det kan også bli Milano-tur, funderte Wido på.

Vamp

Vamp tok livets første seier torsdag. Vi tror ganske bestemt at det ikke blir den siste.
- En veldig bra hest, som har vært sent utviklet. Gikk veldig godt på Derbydagen på en alt for kort distanse, og derfor kom seieren ganske ventet. Nå satser vi mot St Leger, og jeg tror faktisk at han er så bra at han kan hevde seg der, mente trener Jacob Fretheim.

Vista Hermosa

Vista Hermosa har så langt gjort det best på sandbanen. Torsdag viste den raske hoppa at hun kan galoppere på gress også.
- Det var mitt første ritt på henne, men jeg har ridd Vista Hermosa en del i trening, og hun har fungert bra på gresset da, sa Tina Smith
Arnfinn Lund var ikke overrasket over seieren.
- Hun har vært kraftig på gang, og Tina red et taktisk meget godt løp, sa en fornøyd trener.

Bit Noble 

Bit Noble er blitt ti år, men er ikke tynget av alderen.
- Han skal få gå løp så lenge han er frisk og synes det er morsomt, sa trener Pia Høiom. Kanskje holder han på like lenge som Fall Over, som startet 236 ganger i totoløp.

Dickson

John Nielsen kom med en hest fra Danmark. Dickson gjorde at turen hjem sikkert gikk greit.
- En deilig tur opp til Øvrevoll og godt å se ham vinne, sa en meget fornøyd trener.

Wattan

Annike Bye Nunez hadde en meget hyggelig kveld på Øvrevoll. Hun innledet V5 med Tumaco og avsluttet det samme spillet med Wattan.
- Wattan har gått bra i trening, så vi håpet litt. Dessuten er Martin Rodriguez gull verdt med sin lettelse på to kilo. Dette ble en bra kveld, sa en meget fornøyd trener.

Al Raai

Bodil Blomqvist hadde tre hester med i araberløpet. Det ble intet mindre enn en trippel. Al Raai ledet klart, men måtte slite for å holde en hardt spurtende Manuel fra livet. Queen Anne passerte et par av de øvrige konkurrentene og sørget for den fine trippelen.

HANDSOME HAWK bak lederparet. Kom frem i en luke og avgjorde enkelt. BUEN RUMBERO raskt til tet. Holdt fint til annen. VLADMIRA fjerde. Avgjorde fint og tok seg opp på tredje. WOOD HILL annen, frem til lederen. Hadde ikke så mye å gi på slutten.

VAMP med fremme hele veien. La inn et ekstra gear ved veien og vant lett. CHIEF ERIC tredje-fjerde. Avsluttet bra og vant striden om annen. ERIC THE PLAYER også fremme, holdt veldig fint til tredje. Fin avslutning av EXPLOSIVE HILL.

TUMACO avventet lenge midt i feltet. Avsluttet voldsomt ute ved gjerdet og nådde frem til seier. BIG PLAYER fint fremme, annen i svingen. Holdt stand til annen helt til mål. HALF PINT BILL et stykke bak. Kom voldsomt ved veien og så ut som en vinner, men det ebbet litt ut. ZIMON og ROAD TO MANDALAY førte an, men det var over da det gjensto 200 meter.

VISTA HERMOSA midt i feltet. Gikk en fin sving og tjente på å gå innvendig. Holdt sikkert unna. DOONEQ også litt avventende. Spurtet fint og var sikker annen. JUSTTHETWOOFUS ledet gjennom svingen, holdt greit til tredje. SANKODAR i delt tet ut på oppløpet, ga seg.

BIT NOBLE raskt ute, tredje i svingen. Gikk villig unna på oppløpet til sikker seier. ARAGORN bra fremme, annen i svingen. Holdt farten til annen. ROMUND sist inn i svingen, avsluttet meget sterkt til tredje. MILES ledet, men ga seg da presset ble for stort.

DICKSON femte. Satte inn støtet tidlig på oppløpet og vant sikkert. MARTEEN midt i feltet. Avanserte fremover og tok sin fjerde annenplass for året. BETWEEN FRIENDS tet. Holdt stand lenge og gikk bra under tøffe vektvilkår. TOM FIX til oppløpet, hadde gjort sitt ytterste.

WATTAN tredje, så også i siste sving. Satte inn en fin spurt og vant sikkert. REACHING NIRVANA fremme i høyt tempo, holdt imponerende. DAUGHTER OF YORK med fin spurt bakfra, mens NO MORE FUZZ ga seg helt etter et offensivt opplegg.

AL RAAI raskt til tet. Forspranget skrumpet, men det holdt akkurat inn. MANUEL treg av gårde. Kom med en voldsom spurt, men nådde bare nesten frem. QUEEN ANNE ikke blant de fremste. Avsluttet fint og sørget for tredobbelt til stallen. ASSISCHCA og SB BLACK LUCIFER bra med, ga seg noe på slutten.