En kommende storsprinter?

Skrevet av Birger Christensen,  18.09.2008
Artikkelbilde
Latakia vant dagens første løp

 

Latakia har hatt en fin sesong. Første seier kom riktignok ikke før på Derbydagen, da hun vant Derby Milen over 1600 meter. Før det hadde det blitt annenplasser både i 1000 Guineas og Klaveness’ Minneløp. Men over 900 meter ble det nå en ny seier.

Latakia

- De fleste oppgavene så langt har vært over milerdistanse. Men vi har mistenkt henne for å være en ren sprinter, og derfor var det gledelig at hun vant i et så vidt sterkt selskap. Nå går vi for det nye sprintløpet, som skal avholdes fredag 10. oktober. Der tror vi på en god sjanse, mente trener Niels Petersen.

 

Lousiana vant foran Touch of Hawk

En snau halvtime etter at Latakia hadde vunnet, var det klart for halvsøsteren Lousiana. Hun slo Touch of Hawk etter en fin duell. Begge leverte en totodebut det står respekt av, og vi føler oss overbevist om at det er to hester vi får høre mer om ganske snart.

Red Line vant foran Supergill

Red Line hadde en fin oppgave torsdag, og det ble da også en sikker seier.
- Det er klart vi håpet på seier i dette selskapet. Etter en god innsats i 1000 Guineas, har det ikke stemt helt. Nå er hun på rett vei, og jeg tror det kan bli en fin høst, sa trener Cathrine Erichsen.

No More Fuzz vant amatørløpet

No More Fuzz prøvde å gå i front forrige gang, men fikk ikke være i fred. Det fikk han denne gang, og dermed ble det seier. Cathrine Engebretsen tok dermed første stikk i klokkekampen, en serie som går over fem løp. Siste klokkeløp går først 6. november.

Patalavaka vant knapt foran Zavann Zaid

Espen Ski og Niels Petersen hadde en god kveld, selv om Niels mistet toårige Lousiana tidligere på dagen. De vant sammen på Latakia og Patalavaka, mens Espen også red Lousiana.
- Har tro på en fin høst med henne, mente Niels.

Eric The Player

Eric the Player tok sitt livs første seier. Han varslet form
da han ikke var så langt bak Vamp sist, og nå bekreftet han formen.
- Han har vært litt opp og ned. Men det er en stor hest, som har trengt tid. Til neste år tror jeg det kan bli riktig trivelig, sa Arnfinn Lund, som fikk dobbeltseier da Amazer ble annen.

Wattan 

Wattan avsluttet løpsdagen med seier, som han gjorde for 14 dager siden.
- Vi ga ham fri i fjor, for han var ingen tidlig toåring. Nå satser vi på et løp neste søndag, så får vi se fremover, sa trener Annike Bye Nunez

Spenning i tippecupen
Cathrine Erichsen klarte V5 og tok dermed kraftig innpå ledende Are Hyldmo i tippecupen. Når to løpsdager gjenstår for de tippende trenerne, leder Are med 70 poeng. Cathrine er nå bare ett poeng bak med 69, mens Niels Petersen, som startet kvelden godt, har totalt 57. Forøvrig klarte både Trav og Galopp-Nytt, Tønsberg Blad, Øvrevoll Hesteeierforening og Øvrevoll-programmet rett V5 i deres tippekonkurranse. Ikke så galt, når det nesten ble fire tusenlapper tilbake til spillerne.

 


Omtaler:

LATAKIA trengte litt tid på å komme ajour med de raskeste fra start. Fikk tak i lederen rett før mål til seier. SOLVANA raskt av gårde. Ledet til kort før mål. ROYAL HILL fint med inne ved railen. Nesten på høyde med de to fremste. FAAHEM og YORKSHIRE LAD også med i fremre sjikt.

LOUSIANA tredje, overtok tidlig på oppløpet. Holdt unna helt til mål i en flott totodebut. TOUCH OF HAWK sist i det lille feltet med god kontakt. Angrep tidlig på oppløpet, klarte en fin annenplass. ZIWY SKATE tet, greit løp til tredje.

RED LINE fint med som fjerde. Satte inn støtet ved veien og vant sikkert. SUPERGILL tredje rundt svingen, tet til vinneren kom. Kunne ikke helt svare denne. FAUSTINO tidlig fremme, holdt farten meget bra til tredje. SEIGENUR FIGHTER bra med til oppløpet.

NO MORE FUZZ la av sted i et voldsomt tempo. Trivdes alene i front og vant helt utruet. SECOND WIND annen det meste av veien, så også i mål. TOTECA sjette-syvende. Spurtet godt og fikk tredje på det. De øvrige hadde nok med å henge på.

PATALAVAKA annen, frem langs railen. Ble knallhardt angrepet, men det holdt akkurat. ZAVANN ZAID litt lenger tilbake. Spurtet strålende og var uhyre nær ved å rekke frem. JUVENLINI lynraskt av gårde. Mistet teten ut på oppløpet, men gikk greit.

ERIC THE PLAYER med fremme hele veien. Ble angrepet, men svarte fint opp. AMAZER fjerde, opp på tredje. Angrep vinneren, men kom aldri forbi. SOFT PEARL annen, holdt farten godt til tredje. ONKEL BLAA tet tidlig, likte ikke å bli passert. Grei avslutning av REPLICANT.

WATTAN innledet som tredje, fint med hele veien. Fikk fatt i lederen 100 meter før mål. EAST OF INDIA tidlig fremme, tet til vinneren kom. MARTEEN på det jevne til tredje, mangler nok litt speed. CHARMION annen til oppløpet.