To- og firbente hylles

Skrevet av Birger Christensen,  27.09.2008
Artikkelbilde
Nicki Hill vinner Nickes Minnesløpning (L) 2002

Torsdag er det en løpsdag på Øvrevoll i markeringens tegn. Den gamle kjempen Nicki Hill går sitt siste løp, John McLaughlin fyller 50 år, Country Player gjør klart for start nummer 200, og kanskje kan det bli jubileum for Trond Jørgensen.

Nicki Hill starter altså for siste gang. Han har utvilsomt vært en av de beste norskoppdrettede hestene på banen, og 12-åringen viste sist torsdag at han fortsatt kan. Tredjeplass i tøft selskap var meget bra. Han har i hele karrieren stått hos Arnfinn Lund, men har hatt hele 15 forskjellige jockeyer. Han debuterte med seier 13. mai 1999, og da var det Colin Gauntlett som satt på ryggen. Pascolina Pinto har ridd ham desidert mest med sine 40 oppsitt, noe som har resultert i ti seire.

Pascolina Pinto på Nicki Hill

Kim Andersen har også en fin statistikk på Nicki Hil med seks seire på sine 11 ritt. Den fukse kjempen har vunnet alle de store løpene for norskoppdrettede, men pengemessig har han gjort det aller best på Täby. To seire i Songline Classic (02 og 03), samt gevinsten i Nickes Minnesløpning i 2002 med førstepremien på 240 000 svenske kroner, det var i hvert fall pengemessig topp. Han har så utvilsomt gjort seg fortjent til pensjon etter løpet kommende torsdag.

Country Player og John McLauhlin 25.september

John McLaughlin kan også feire torsdag. Han vant senest på torsdag med Country Player, som nå gjør sin start nummer 200. John har hele 263 seire og har vunnet en rekke storløp. Aller best huskes han nok for sine tre strake seire med Inchrory i Oslo Cup (97-99), men også en mengde hinderseire. Texman og Odeon vant Grand National med John på ryggen, og han tok de to første seirene med Rambo Flyer i Champion Hurdle. Det løpet har han også vunnet med Odeon, Black Hero og Cachaua. På flatt har vi topper som 2000 Guineas med Sunorius, 1000 Guineas med Sift og kriteriet med Media Legend.

John Mclaughlin vant Oslo Cup tre ganger med Inchrory
Den aller mest imponerende dagen er nok likevel 24. september 1995. Først vant han et vanlig hekkeløp med In the Army, for så å følge opp direkte med Cachaua i Champion Hurdle. Den tredje seieren kom med Media Legend i kriteriet, før kronen på verket ble satt med Odeon i Grand National. Champion Hurdle, Norsk Kriterium og Grand National på samme dag, det slår sterkt!
Vi gratulerer med de første 50 og håper på flere sterke prestasjoner i årene som kommer.

Tips torsdag 2. oktober

1. LØP – NFFF’S LØP FOR NORSKOPPDRETTEDE – 1600 GRESS
Yorkshire Lad slo Northern Pal og Ilo i Fearnleyløpet. Vi tror Ilo får revansj, da de to andre hadde bedre løpsopplegg sist. For siste gang har vi Nicki Hill på en tipslinje. Nesten litt vemodig. Treåring Girls Don’tlie var god sist. Må forbedre seg for å være med i toppen, men er ikke sjanseløs.

Tips:
3 Ilo – 2 Nicki Hill – 5 Yorkshire Lad.
Outs: 1 Northern Pal.

Rangering:
A: 3-2 B: 1-5-4

2. LØP – YOU NEVER KNOW LØP – 1200 GRESS
King Quantas har hatt en del uheldige opplegg i år. Møter enklere hester enn han pleier og får tipset. Fem av hestene møttes i et løp Vista Hermosa vant 4/9. Ut fra det løpet skiller de nesten ingenting i kvintetten. Den store outsideren må Francis være. Tjente over halvmillionen i fjor, ikke en krone så langt i år. Vinner løpet på besteform.

Tips:
7 King Quantas – 2 Royal Hill – 4 Sankodar.
Outs: 5 Francis

Rangering:
A: 7-2-5 B: 4-1-3-6

 

3. LØP – YEAR TWO THOUSAND LØP – 2300 DT
Et lite, men veldig jevnt felt. Carlos Paz gikk brukbart sist etter lang pause. 2300 meter på sandbanen skulle passe godt. Gipsy Hall har også bare ett løp siden vårparten, pleier å trives under disse forutsetningene. Hector var suveren sist på Täby, må selvsagt regnes med sjanse igjen.

Tips:
1 Carlos Paz – 3 Hector – 6 Zababa Sacc.
Outs: 5 Gipsy Hall

Rangering:
A: 1-3-5 B: 6-2-4

 

4. LØP – YOUR INSPIRATION LØP – 2400 DT
Flere av hestene leverer gode prestasjoner, men vinner sjelden fordi de mangler speed. To slike hester er Second Wind og Marteen, som bør være gode trippelobjekter. Replicant avsluttet bra sist, har ikke fått tillegg for seieren og må ha en fin sjanse. Helt stabil er han imidlertid ikke. Milliondollarbaby har en giftig avslutning med riktig opplegg, og Soft Pearl er skummel om hun står distansen fullt ut.

Tips:
7 Replicant – 6 Second Wind – 1 Milliondollarbaby.
Outs: 5 Soft Pearl.

Rangering:
A: 7-6 B: 5-1-9 C: 3-2-4-8

 

5. LØP – ØVREVOLL HESTEIERFORENINGS KLOKKELØP 2 – 1750 DT
Amatørenes andre løp i klokkekampen har samlet et felt med mange nokså formløse hester. No More Fuzz og Charmion har vist litt i det siste, men de har ikke vært så veldig pålitelige. Nøyer man seg med et heldekk i V5, bør nok dette løpet være aktuelt.

Tips:
2 No More Fuzz – 5 Charmion – 4 Rose Gate.
Outs: 1 Quinta do Lago.

Rangering:
A: 2-5 B: 1-4-7 C: 3-9-6-8


6. LØP – YOUNG BARLEY LØP – 1600 DT
Eventyret Mekong fortsetter. Sist fikk han fire kilo for seieren, men det gjelder ikke i dette løpet. Derfor er vi ganske sikre på at årsseier nummer syv. Snart må vi lete i årbøkene for å finne hester med flere årsseire på Øvrevoll enn Mekong. Ønsker man å gardere, bør en Ario i fremgang og Lach være aktuelle. Sistnevnte gikk for hardt fra start på Täby sist.

Tips:
7 Mekong – 5 Ario – 10 Flying Falk.
Outs: 9 Lach.

Rangering:
A: 7  B: 5-9-10  C: 11-6-3-1-4-12-8-2


7. LØP – YOUNG TRAFFORD LØP – 1100 DT
Vi velger også å singelstreke Espen Ski i V5-5. Misunderstood møter etter vår oppfatning klart enklere selskap denne gang. Bør få teten, og da tror vi på seier. Tre starter på en uke kan dog bli litt tett, for oss det eneste usikkerhetsmomentet. Country Player tok igjen vår favoritt sist, her tror vi Misunderstood får spart litt mer av speeden og holder unna. Aragorn er aktuell selv fra ytterspor, og Tini’s Song bør ha en god trippelsjanse.

Tips:
6 Misunderstood – 7 Country Player – 8 Tini’s Song.
Outs: 12 Aragorn.

Rangering:
A: 6  B: 7-12-8-2 C: 3-1-10-9-11-5-4


8. LØP - MAIDENLØP – 1100 DT
Her synes vi Titan fortjener å ta karrierens første seier. Var nær ved på torsdag og møter enda enklere lag denne gang. Io og Fun Artist bør være de nærmeste til å utfordre, mens Hattan debuterte brukbart.

Tips:
3 Titan – 2 Io – 6 Hattan.
Outs: 1 Fun Artist.

Rangering:
A: 3  B: 2-1 C: 6-5-4