Stormende jubel for Sundbye

Skrevet av Birger Christensen,  09.09.2008
Artikkelbilde
Alle bilder tilhører www.hesteguiden.com

Først vant Check Raise amatørløpet, deretter overrasket Girls Don’tlie i Norsk Rikstoto Grand Prix. Dermed ble det en trivelig kveld for Eva Sundbye.

Girls Don’tlie var femtevalg i V5-1. Men det bekymret henne ikke. Hun tok en sikker seier i Norsk Rikstoto Grand Prix. For Eva Sundbye ble det en trivelig kveld.

Stall Big Sky Girls Dontlie.
- Jeg håpet på en trippelplass. Hun er ikke glad i å gå i store felt, og derfor var det smart av Espen (Ski) å gå innvendig. Hun er bra på sand, så det kan bli en fin høst for Girls Don’tlie, sa Eva.
Tre hopper startet i Rikstoto Grand Prix. De tok like godt de tre første plassene. Det ser ut til å være hoppeår på Øvrevoll i år.


Catching the Storm var storfavoritt i Norsk Rikstotos Oppdrettsløp. Det ble en enkel seier, og Ziwy Skate sørget for at stall Hyldmo tok dobbeltseier i løpet.
- Hadde tro på seier, og ekstra hyggelig var det at vi fikk en dobbel. Catching the Storm er helt klart en av de beste norskoppdrettede jeg har hatt de siste årene, men det er for tidlig å si noe om hvordan hun vil stå seg mot importene. Nå går vi for Auksjonsløpet, og så er det ikke sikkert det blir noen flere løp i år, antydet Are. Apropos auksjon, vinneren ble kjøpt på auksjonen i fjor og har allerede løpt inn det hun kostet der.

Catching The Storm 


Amatørløpet ble en sikker seier for Check Raise.  Etter en sommer med mye trøbbel gikk det endelig veien.
- Det har vært problemer med kjevebrudd og mavesår, så det har tatt sin tid. Nå håper jeg det løsner, og da tror jeg det kan bli en fin høst, sa trener Eva Sundbye.
- Check Raise gikk bra forrige gang jeg red henne, så jeg hadde tro på seier, sa Cathrine Engebretsen, som red et godt løp på vinneren.

Check Raise

Beauchamp United gikk svakt på Täby torsdag, men trivdes på Øvrevolls gress. Tina Smith red et meget godt løp, og hun kan nå ta sikte på annenplassen bak Espen Ski på jockeystatistikken.

Beauchamp United 

Mekong er en imponerende flod i Asia, men også en imponerende hest på Øvrevoll. Mye tyder på at han blir årets mestseirende hest, tirsdag tok han sin femte triumf for året.
- Var litt usikker på den tunge banen. Espen Ski sa han var tung å få i gang, men da han kom opp i fart, gikk det fint. Nå går vi for et hekkeløp i Gøteborg lørdag. Det blir spennende, sa eier og trener Leif H Spørck.

Mekong

Ticmotor vant sist på nasjonaldagen. Nå gjentok han suksessen.
- Vi har nok prøvd på litt for lange distanser. Han er en sprinter eller til nød en miler. Nå blir det Breeders, den korte versjonen, 28. september, før det blir et stort sprintløp i oktober, berettet trener Jacob Fretheim.

Ticmotor

Kveldens siste vinner, som ga tre dyktige V5-spillere over 200 000 kroner, ble gode og gamle Poles Apart. Dermed ble det en dobbel blant jockeyene på Espen Ski og Tina Smith.

Poles Apart

Omtaler:

CHECK RAISE fjerde-femte. Nærmet seg lederparet gjennom siste sving og overtok ut på oppløpet. Vant sikkert. RED TSUNAMI blant de siste. Kom flott bakfra til klar annen. RIVER HILL fremme i et tetpar. Holdt godt til tredje. MIA og SECOND WIND med fremme, begge hadde gjort sitt ut på oppløpet.

CATCHING THE STORM rett til tet. Holdt seg foran hele veien og vant enkelt. ZIWY SKATE rask ut, tredje i svingen. Gikk meget godt til annen. SOLAN også fint av gårde, annen i svingen. Sikker tredje. De øvrige kunne ikke riktig følge med de tre fremste.

GIRLS DON’TLIE ikke av de aller fremste på bortre langside. Gikk innvendig på oppløpet og var raskt fremme i front. Vant sikkert. MARIA MØY også midt i haugen. Den eneste som gikk innvendig sammen med vinneren, sikker annen. FORTALEZA fjerde, best av de som gikk utvendig. SCHUBERT og BONNE GENI dannet tetpar, kunne ikke holde stand helt inn.

BEAUCHAMP UNITED kom fint frem før svingen til annen. Tet på oppløpet og holdt seg foran helt til streken. DANZING REEF ventet til oppløpet med å blande seg i bildet. Opp på siden av vinneren, men kom aldri forbi. LILLE TUVA valgte å gå innvendig. Meget bra til tredje. OBLANCS førte an til svingen, hadde gitt sitt beste.

Et løp hvor mørket gjorde det vrient å få det helt store utbyttet. MEKONG fremme blant de fire-fem. Fikk grepet midt på oppløpet og vant enkelt. ENMORE frem som tredje i svingen, holdt farten meget bra og tok annen. RED DRAGON tet i svingen, holdt også bra til tredje.

TICMOTOR fint fremme som annen. Tjente på en veldig god sving og fikk et overtak. Holdt dette til mål. GIFTED LASS rask ut av boksene. Fremme hele veien til sikker annen. PATALAVAKA sen av gårde. Spurtet fortest av alle til siste trippel. VISTA HERMOSA bra med til oppløpet, ikke like rask på slutten som sist torsdag.

POLES APART midt i feltet. Satte inn støtet tidlig på oppløpet og vant relativt sikkert. MILES lynraskt til tet. Holdt unna til 100 meter gjensto. KING tredje, holdt posisjonen fint. UNREAL WONDER rask fra start, ga seg en del på oppløpet. COUNTRY PLAYER femte, mangler 40 kroner på å runde millionen!