Stor sport gir super søndag

Skrevet av Birger Christensen,  23.09.2008
Artikkelbilde
Theatrical Award, foto Stefan Uppstrøm

Søndag 28. september er det klart for årets siste riktige stordag på Øvrevoll. Det ene flotte løpet avløser det andre, og det er bare å glede seg til stor sport og forhåpentligvis godt spill.
To avdelinger av Breeders Prize, to hekkeløp med Champion Hurdle som det viktigste, to toårsløp med kriteriet som årets største oppgave og Semb Hovedgård hoppeløp, da har vi nevnt de viktigste ingrediensene i en meny som virker svært lokkende. Vi ser litt på de forskjellige storløpene.


Last ned programmet til søndagens løp her

Det mest pengestinne løpet er Breeders Prize Classic, hvor kun syv hester stiller til start. Men her er det kvalitet fremfor kvantitet. Vår Derbyvinner Theatrical Award følges med argusøyne. I forhold til sine antatt hardeste konkurrenter, har hun fordel av å kjenne Øvrevolls profil. Carpe Diem, Master Kid og Shade of Pale er dog en tøff trio å bryne seg på. Alle tre har flott form, og særlig sistnevnte imponerte stort i svenskenes Breeders Classic. Master Kid vant Dansk Derby og må selvsagt også tas på alvor.

Master Kid
Sprintutgaven teller 15 hester, men her er det lenger mellom stjernene. Livigno årsdebuterte strålende, men har ikke maktet å følge opp. Må likevel regnes her. Det er imidlertid meget vanskelig å skille klinten fra hveten, og vi teller nærmere ti vinnerkandidater. Vi synes Cut Royale fortjener å være favoritt etter seieren i dansk 2000 Guineas, men det er fire måneder siden den prestasjonen.

Lavirdan, foto Stefan Uppstrøm

Champion Hurdle har heller ikke samlet så stort felt, men dette er syv knallgode hekkeløpere. Etter vår oppfatning er dette det beste hekkeløp i Skandinavia på mange år. I tillegg flere kjente hester, får vi se Lavirdan, svenskenes nye hinderstjerne. Dette blir en styrkeprøve over 3800 meter, og kanskje er dette det løpet vi gleder oss aller mest til å se.

Handsome Hawk

Toåringene møtes i Tattersalls Norsk Kriterium, det gjeveste løpet å vinne for den yngste årgangen. Wido Neuroth vant løpet fem ganger på seks år på begge sider av årtusenskiftet, men nå er det fem år siden siste gevinst. Vi likte veldig godt toto-debuten til Handsome Hawk og tror det kan bli reprise på Valley Chapels seier for ti år siden med Wido, Stall Perlen og Fredrik Johansson. Spennende skal det bli å se Western Fact, som vant på den svenske Derbydagen. Debuterer på gresset og er en outsider.
Listedløpet Semb Hovedgård Hoppeløp er de åtte siste årene blitt vunnet fire ganger hver av Arnfinn Lund og Wido Neuroth. Fjorårsvinneren Miss the Boat (slo Funny Legend i hennes siste løp) og Negra del Oro er med igjen fra Arnfinns stall, mens Wido stiller til start med Grafitti. Den verste i mot er nok Novasky, dersom hun reproduserer sin beste form.

To V5-spill med store utfordringer, flotte løp for den del av publikum som er opptatt av sporten og ellers flere aktiviteter gjør denne løpsdagen til en av sesongens topper. Vi minner også om at det dagen før er åringsauksjon på Semb Hovedgård i Vestfold. Et godt kjøp der kan være et fint vorspiel foran søndagens glimrende løp.

 

Last ned programmet her

Stevnestart kl 13.00, første løp 13.10

Viktig om totomatene søndag 28. september

Spillestopp V5 A                        14.00

Spillestopp V5 B                         15.40

Spillestopp Dagens Dobbel         16.55

Spillestopp Super Trippel            17.15