Spennende sølvløp og kriteriekandidater

Skrevet av Birger Christensen,  01.09.2008
Artikkelbilde
Firello

Et spennende løp for hestene rett under eliten møter spillerne torsdag 4. september i V5-1. Ja, noen av de beste må vel nesten regnes inn i eliten. Firello topper formtall-listen med 89, og det bugner ikke av hester på Øvrevoll med formtall i overkant av 90.

Nå tror vi nok ikke at Firello er noen sikker vinner torsdag. Han gir vekt til hele feltet, formen er litt uviss, samt at 1600 meter nok er i korteste laget, gjør at vi setter andre foran. Men det er i det hele tatt flere spørsmålstegn enn utropstegn i dette gode feltet, og vi er spente på hvilke svar vi får. Kan Massenzio forsvare formtall 87 på litt lange 1600 meter? Kan Zimon og Road to Mandalay plukke frem formen da de var knapt slått av The Pirate? Hva med Big Player, som kommer fra en stall som vant tre strake V4-løp sist torsdag? Har Annike Bye Nunez og Jacob Fretheim (to hester hver til start) noen toppkort i ermet? Da står vi kun igjen med Half Pint Bill, som var knallgod på Derbydagen. Han gjør det alltid bra på Øvrevoll og blir vår favoritt i løpet.

Allerede i første løp støter vi på seks meget gode toåringer. Fire av dem gjenstår i Norsk Kriterium, som går søndag 28. september. Torsdag er det bare drøyt tre uker til årets største løp for de yngste, så vi vil få en meget god pekepinn. Vi er svært spente på Wood Hill, som ikke fikk det til i toto-debuten. Men det var på årets tyngste gressbane, og både han og et par andre trivdes veldig dårlig på det underlaget. Handsome Hawk, Buen Rumbero og Vladmira gjenstår også i kriteriet, og det er langt fra utenkelig at dette er hester som vil løpe i pengene også 28. september.

Forøvrig ser det ut til å bli en nokså krevende løpsdag spillemessig. Vi pleier vanligvis å prøve å finne alenestreker i løp hvor de beste hestene stiller til start. De er normalt litt mer stabile. Denne gang går vi litt ned i klasse for å finne alenstreken. Anna Pilroth og Aragorn er en samstemt ekvipasje, som vi tror setter konkurrentene på plass.

Are tok teten
Siste innledende runde i trenernes tippecup, Lufthansa Challenge, startet på Derbydagen. Are Hyldmo fikk en flott start og tok en nokså klar ledelse på Cathrine Erichsen og Niels Petersen. Are samlet i hop 36 poeng, mens Cathrine og Niels hadde henholdsvis 21 og 20 poeng.