Trolldom fra Tveter

Skrevet av Birger Christensen,  28.09.2008
Artikkelbilde
Fantastiske Theatical Award

Tveter, Taylor og Theatrical. Ren trolldom vil vi påstå. Med Maria Møy ble det mer magi.
For første gang klarte en trener å vinne begge utgavene av Breeders. Sprintutgaven tok Maria Møy seg av, mens Theatrical Award var enda mer suveren i Classic. To hopper som virkelig har gjort rett for seg.

- At Theatrical Award var god, skjønte vi etter seieren i siste løp i fjor. Men å vinne 1000 Guineas, Derby og nå begge Breeders-løpene, det er intet mindre enn et eventyr. Maria Møy

Maria Møy vinner, glade eiere i bakgrunnen

Michael Taylor skal virkelig ha en stor del av æren, og jeg synes også det er på plass å hedre Carlos Lopez. Han passer perfekt til disse hestene, og løpet han red med Maria Møy, var bare helt utrolig. Når det gjelder Theatrical Award, satser vi på å ta med oss St Leger også. Å vinne 1000 Guineas, Derby, Breeders og St Leger, det hadde ikke vært så galt, mente Marianne. For egen regning legger vi til at det slett ikke er så aller verst allerede.

Theatrical Award

Årets Champion Hurdle ble en flott oppvisning av Lavirdan. Han ble ikke med på det knallharde tempoet fra start, men hadde desto mer igjen på slutten. Dette var hans femte strake seier over hinder, hvor han er ubeseiret.
- Det var mye tøffere her enn i Tyskland sist, men han fikk da vist sin klasse, sa Niklas Loven.
- Dette var veldig morsomt. Vi kommer tilbake til novisefinalen, bekreftet en fornøyd trener, Ann Michanek.Lavirdan

Søndagen åpnet med et hekkeløp for de litt mer urutinerte hestene. Spirit du Logis tok en fin seier, et spennende tilskudd.
- En fin type. Han har vært litt for bøs og hoppet av litt tidlig noen ganger. Nå red Henrik Engblom (som blir årets championrytter på hekk) et flott løp, slik han ofte gjør. Vi starter med ham i årets siste hekkeløp, bekreftet trener Rune Haugen.

Spirit du Logis

Wido Neuroth var i Køln med Appel au Maitre. Han fikk dermed ikke vært i vinnerpaddocken da Handsome Hawk vant kriteriet i suveren stil.
- Han er intet mindre enn den beste toåringen jeg har sittet på, sa en svært fornøyd jockey Fredrik Johansson. For samme eier Stall Perlen kan vi erindre Valley Chapel og Appel au Maitre, da skjønner vi at Handsome Hawk er god. Og bare så det er sagt: Valley Chapel er den eneste som har vunnet både kriteriet og Norsk Derby de siste 40 årene. Kanskje Handsome Hawk kan bli den neste.

Handsome Hawk

De norskoppdrettede toåringene gikk om pene penger i Auksjonsløpet. Catching the Storm var stor favoritt og forsvarte stempelet, selv om det ble litt tøffere enn ventet.
- Jeg var litt bekymret, for jeg syntes det gikk for fort fra start. Dessuten har hun satt litt vinterpels, så vi kan si at hun vant på klassen, bekreftet trener Are Hyldmo.

Catching The Storm

Semb Hovedgård Hoppeløp ble et strålende løp. Miss the Boat gikk trolig sitt siste løp og satte da et meget verdig punktum.
- Hun liker ikke sandbanen, og det er på tide å begynne å tenke på avl. Derfor var dette høyst sannsynlig hennes siste løp. Hun har gitt oss mange gleder, og vi skal finne en god avslhingst til denne flotte hoppa, mente trener Arnfinn Lund.

Miss The Boat

Fredag fikk Janicke Due og Thomas Gjelsås en liten datter. Søndag fikk de som deleiere i Danetime Music en ny gledelig nyhet. Etter en voldsom spurt gikk hun fra siste til første plass. Hun satte vinterpels og var redusert i et par starter, men nå var tydeligvis formen på plass.

Danetime Music

Quint Essentials sto med fire andre- og fire tredjeplasser i år. Søndag kom den første seieren.
- Dette har vi ventet på ganske lenge. Synes dette var en veldig fortjent seier, sa Cathrine Witsø Slettemark, som fikk en forsinket bursdagspresang med seieren.

Quint Essentials 

De øvrige løpene ga fortjente vinnere i Sky View og Party Booster. Dobbeltvinnere på denne flotte løpsdagen ble Arnfinn Lund, Marianne Tveter, Carlos Lopez og Fredrik Johansson.

Omtaler

SPIRIT DU LOGIS fint med som tredje det meste av veien. Overtok tet rett etter siste hekk og vant bekvemt. BOMBINA blant de siste lenge. Spurtet meget bra og sikret annen. VIVAT dro av gårde i høyt tempo. Hoppet mot høyre og tapte en del på det. Sikker tredje. IRISH LAD med fremme til ut på oppløpet, ga seg noe.

LAVIRDAN femte med et stykke frem. Nærmet seg mye gjennom siste sving og hadde ingen problemer med å overta midt på oppløpet. OMOTO SANDO fjerde, frem som annen på siste bortre. Tet i siste sving, ga seg kun for vinneren. MICK JEROME annen-tredje hele veien, klar tredje i mål. HATHERDEN også med fremme, kunne ikke helt holde farten inn. FRIENDS FOREVER ledet lenge, gjorde et tappert forsøk.

HANDSOME HAWK annen, rett bak lederen. Svingte ut midt på oppløpet og avgjorde såre enkelt. En kanon. BUEN RUMBERO tet, gikk flott helt til mål som klar annen. THE ONE AND ONLY klart forbedret til positiv tredje. Grei avslutning av TOUCH OF HAWK.

DANETIME MUSIC sist ut av boksene. Hadde fortsatt mye å gjøre ut på oppløpet, men i en virvlende finish nådde hun frem til seier. RED LINE midt i feltet. Kom frem ved veien og så ut som en vinner. Knapt slått. MIZAR til tet gjennom svingen. Holdt farten meget bra til tredje. KLEINGELD og SUPERGILL bra med, holdt godkjent. ANNE’S BIRTHDAY ledet til svingen, ga seg.

SKY VIEW midt i feltet. Kom frem midt i banen og vant en tett duell om seieren. ENMORE langt fremme tidlig. Holdt meget godt, men måtte gi tapt på det siste steget. BONNE EASTER fant et ledig spor ved gjerdet. Spurtet bra til tredje. MIA lenge fremme, ga seg de siste 200.

Sky View 

MISS THE BOAT tidlig i klar tet. Ble hardt angrepet, men holdt flott unna. NOVASKY nærmest lederen. Kjempet helt til streken, men kom aldri forbi. GRAFITTI litt lenger bak, spurtet strålende til tredje. WILL BE også fint med, kun fjerde til tross for at hun var lite slått.

MARIA MØY sjette-syvende, fikk en fin reise langs railen. Spurtet utmerket og nådde helt frem til seier. CUT ROYALE fremme tidlig. Kjempet om seieren helt frem til streken. FORTALEZA midt i feltet, avsluttet fint til tredje. LOIS LANE og OPENING NIGHT i tetbildet lenge, måtte gi seg litt fra veien og opp. LIVIGNO ledet til oppløpet, kunne ikke forsvare seg.

CATCHING THE STORM raskt til tet. Ble satt under press, men klarte å svare opp. WORKING CLASS HERO litt lenge bak, avsluttet meget flott til annen. SOLAN nærmest lederen det meste av veien, holdt greit til tredje.

THEATRICAL AWARD fint med som tredje-fjerde. Overtok i det feltet svingte ut på oppløpet og vant suverent. For en sesong! LE ROI holdt et høyt tempo i front, holdt flott. MASTER KID fjerde, avsluttet greit og klarte siste trippel. CARPE DIEM med til midt på oppløpet, intet ekstra å sette inn.

QUINT ESSENTIALS fremme hele veien. Ble knallhardt angrepet, men svarte flott opp. ARABIAN WORD også bra med, kjempet flott helt frem til streken. TUMACO fint med i det jevne feltet, så seiersfarlig ut til kort før mål. MASSENZIO ledet til 300 meter gjensto, ga seg en god del.

PARTY BOOSTER kom fra de bakre rekker. Spurtet flott og nådde akkurat frem. POLES APART til front. Holdt unna til kort før mål. FAITHFUL LAD fint med fremme. Gikk greit helt til mål. KING OF YORK med fremme til oppløpet.

Party Booster

 

Cassini sist
Dansk St Leger ble ingen suksess for Cassini. Fjorårets danske Derbyvinner likte nok ikke den harde banen. Seieren gikk til en av feltets tre treåringer (i Danmark er St Leger åpent både for tre- og fireåringer). Superman, med Nicholas Cordrey på ryggen og i trening , hos Hanne Bechmann, vant en sikker seier. Førstepremien var på 100 000 danske kroner.

Seks hester solgt
Kun seks hester gikk under hammeren på lørdagens åringsauksjon på Semb Hovedgård. Dyrest var en hingst etter Academya Award – Mish, som kostet 210 000 kroner. En hoppe etter Oktan-Playing Again ble solgt for 115 000. Totalt ble det betalt 550 000 kroner for de seks som ble solgt.

Kilcoona vant
Kilcoona startet søndag i Stig Holms Memorial på Jägersro. Etter en hard fight kunne Nicholas Cordrey konstatere at han klarte å holde utfordreren Cherokees Smoke bak seg. Seieren var verdt 78 500 svenske kroner. Solvana, også fra Wido Neuoths stall, ble annen i Scania sprint, slått med nese av vinneren Zoogina Zaid. Også her red Nicholas Cordrey, og annenplassen ga 69 500 kroner.
Løpsdagen sto ellers helt i Rafael Schistls tegn. Den unge brasilianeren vant hele fem løp, inkludert Skånska Fältrittklubbens Jubileumsløpning på Luca Brasi.

Are til finalen
Den siste kvalifiserende runden i tippecupen ble en jevn affære. Are Hyldmo ledet med ett poeng før løpene søndag og økte med fem poeng til Cathrine Erichsen. Dermed blir Are med i finalen sammen med Annike Bye Nunez, Cathrine Witsø Slettemark og Arnfinn Lund. Første finalerunde går fredag 10. oktober og holder på så lenge det er sesong. Vinneren i Lufthansa Challenge får tur for to til Dubai.