Ny seier på gang?

Skrevet av Birger Christensen,  22.09.2008
Artikkelbilde

Fire hester i programmet står med seier i siste start. Eric the Player og No More Fuzz vant sist torsdag, mens Mekong vant gangen før. Simano seiret mot gode hester på Täby. Alle fire har altså dokumentert form, og det er langt fra umulig at noen av disse legger på til to strake.

Når det gjelder Eric the Player og No More Fuzz, er det ikke snakk om noen seiersmaskiner. Sistnevnte virker i tillegg å være nokså avhengig av løpsopplegget, men de to møter motstand de absolutt bør kunne hamle opp med.
Motstand møter imidlertid Simano. Dette er hester som vaker rett under eliten. Vi er veldig spente på hva treårige Archived kan utrette. Sesongen har vært god, selv om forventningene nok ikke er oppfylt fullt ut. Suffolk County og Carlos Paz er topphester på dette underlaget, og Quint Essentials vant fem løp på sandbanen i fjor høst.
I V5-finalen møter vi den siste i kvartetten. Mekong har fosset frem i år, og allerede nå er fem seire bokført. Han er klar favoritt til å bli årets mestseirende hest, selv om det fortsatt er tidlig å foreta en slik kåring med 12 gjenstående løpsdager. Torsdag blir han i hvert fall stor favoritt og vår V5-banker.
Ellers er tallet 40 sentralt på Øvrevoll torsdag. I nest siste start måtte Country Player bli dårligst nummer fire for å passere millionen innridd. Da ble han nummer fem, slått av de to foran seg på målfoto. Dermed trengte han en femteplass sist torsdag, men da ble han sjette. Derfor mangler det fortsatt 40 kroner på å nå milepælen.
40 år fyller også en av våre trenere torsdag. Cathrine Witsø Slettemark kjemper om et nytt trenerchampionat blant amatørene, men kan uansett feire jubileum. Vi gratulerer.
Sportslig er det en ganske variert meny, men den får selvsagt et ørlite preg av en mellomdag. Søndag er det nemlig klart for årets siste stordag med en rekke flotte løp. Glem heller ikke auksjonen på Semb Hovedgård lørdag. Det blir en hektisk avslutning på galoppmåneden september for de personene som vil ha med seg alt.

Strykninger i Danmark

De fleste norske hestene som skulle ha startet på Klampenborg søndag, ble strøket. The Pirate gikk til tredje i Skandinavisk Grand Prix, slått av Hot Fudge og Fly Society.
Dansk kriterium hadde Reventon som favoritt, og han forsvarte det stempelet. I trening hos Bent Olsen og ridd av Nikolaj Stott ble det seier for Reventon.