Norsk oppdrett i fokus

Skrevet av Birger Christensen,  04.09.2008
Artikkelbilde
Catching The Storm

Tirsdag 9. september står norsk oppdrett i fokus på Øvrevoll. Totalt er 39 av de startende denne løpsdagen født og oppvokst her på berget, og begge hovedløpene er forbeholdt hestene ”made in Norway”.

Toåringene skal løpe om 100 000 kroner i Norsk Rikstotos Oppdrettsløp. Her er det neppe noen tvil om at Catching the Storm blir favoritt. Are Hyldmo, som vant løpet i 1997 med Romario, har en strålende sjanse til å sikre seg seieren med den flotte hoppa. Hun var suveren i debuten, mens hun måtte kjempe langt hardere i Skandinavisk Mesterskap. Først etter at voldgiften hadde sett på videoen, ble hun flyttet frem fra annen til seier. Uansett viste hun så fine takter, at vi tror det blir meget krevende for konkurrentene å hamle opp med favoritten.
Blant jockeyene som rir tirsdag (husk at det er tirsdag og ikke torsdag!), har Espen Ski en flott statistikk i dette løpet. Siden 1999, da han vant med Tim Fox, har han vunnet hele fire ganger. Ellers har både Fernando Diaz (In the Flesh) og Carlos Lopez (Maria Møy) seiret. Men denne gangen tror vi mest på at det blir Kim Andersens første gevinst.


Treåringene kjemper om 85 000 kroner i Norsk Rikstoto Grand Prix. Maria Møy, som vant oppdrettsløpet i fjor, blir helt klart en av favorittene i år. Det er mulig å spekulere litt i om 1600 meter kan være i lengste laget, og i så fall står konkurrentene klare til å overta. Fortaleza skuffet vel kanskje noe i Derby Milen, men Wido Neuroth har taket på dette løpet (som på svært mange andre løp) med fem seire på 11 år. Vi synes også man skal se litt opp for Aquila Flyer, som slett ikke gikk noe dårlig Derby. Eller kanskje Fernando Diaz tar sin seier nummer tre med Orkan. Chileneren vant allerede i 1989 med Nicke’s Dream, samt i 97 med Top Action.
Før eventuelle strykninger koster det 291 600 kroner å helgardere V5. Spillerne står overfor en uhyre krevende jobb når de skal forsøke å løse tirsdagens rebus på Øvrevoll. Det kreves nok både dyktighet og en liten porsjon flaks for å komme velberget gjennom.

Cathrine nærmer seg

Cathrine Erichsen var best av de tre trenerne i tippecupen Lufthansa Challenge torsdag. Hun fikk 14 poeng i den vanskelige omgangen, mens Are Hyldmo fikk 10 poeng og Niels Petersen 8. Totalt etter to runder leder nå Are med 46 poeng, Cathrine har 35 og Niels er foreløpig sist med 28.


Tirsdag 9. september arrangerer NoARK ponniløp kl 17.00

Neste løpsdager: torsdag 18. september, torsdag 25. september, søndag 28. september (kl 13.00)

Husk også auksjon på Semb Hovedgård, lørdag 27. september kl 16.00.

Gratis buss fra Øvrevoll, parkering syd kl 14.00

For å laste ned katalogen, trykk her: