Appel Au Maitre uten konkurranse

Skrevet av Hans Petter Eriksen,  15.09.2008
Artikkelbilde
Appel Au Maitre var helt overlegen

Stall Perlens Appel Au Maitre viste i Stockholm at han er skandinavias beste hest for øyeblikket da han for annen gang vant Stockholm Cup International (GR 3). Han var like overlegen som i fjor og fikk 600.000 svenske kroner for seieren.

Appel Au Maitre fikk servert en flott reise av Fredrik Johansson som etter en rolig innledning, smøg innvendig og var i tet ved inngangen til siste sving. Det ble stort tempo på løpet fra start med Alpacco og Capto i tet.

Midt på bortre langside satte Fredrik fart på vinneren og han overtok teten lett. Fra svingen og til mål ble det en parademarsj og han vant 8 lengder foran Peas And Carrots (M Santos). Oslo Racing Stables Fricoteiro og Espen Ski avsluttet godt og knep tredjeplassen foran Volo Cat.

Både baneforholdene og distansen passet Appel Au Maitre perfekt og det blir spennende å se hva kretsen rundt han velger som neste oppgave.

Han er anmeldt i Preis von Europa (GR 1) i Köln 28. september og i Prix de L'Arc de Triomphe (GR 1) søndag 5. okotber. I det sistnevnte løpet er førstespremien på hele 18.5 millioner.

Forøvrig ble det spilt for i overkant av 1,8 millioner kroner mot løpene på Täby, hvilket er et meget høyt tall. Det er ingen tvil om at omsetningen på galopp i år når nye rekorder.

Det ble ytterligere en norsk seier da Hector og Benedikte Kvåle lett tok seg av amatørløpet over 2000 meter dirt track.

 

Amacitaløpning ble vunnet av C Björling trente Blusher med Oslo Racing Stables' Madame If som tredjehest.

Negra del Oro skuffet i Coolmore Matchmaker Stakes og endte som fjerdehest. Løpet ble overraskende vunnet av Aneebee, trenet og ridd av Madeleine Smith.

Maybach vant Nickes Minnesløpning med Miyasaki som femtehest og Hovman på en sjetteplass.

Täby Open Sprintchampionship ble lett vunnet av Lars Kelp trente Calrissian mens de norske endte uplassert.

Stall Bonne Nuit's Omoto Sando fikk tilslutt med seg en annenplass bak Yvonne Durant trente Hatherden.