Sport, spill og spenning

Skrevet av Birger Christensen,  28.10.2008
Artikkelbilde
Volo Cat vant Øvrevoll Mile Cup i mai

LAST NED PROGRAMMET HER   Fredag er det Halloween, Verdenssparedagen, siste dag i oktober, men først og fremst løp på Øvrevoll. Årets to siste løp på gresset skal avholdes, en gressbane som har vært i meget god skikk gjennom sesongen.
Vi tar det sportslige først. Først skal toåringene ut på gresset, deretter er V5-1 det aller siste løp i det grønne i 2008. Meget gode milere møtes, med Volo Cat i spissen.

 

Det kan bli tøft med 64 kilo, men vi er blitt imponert over Bent Olsens gode fireåring i år. Fjerdeplasser både i Marit Sveaas’ Minneløp og Stockholm Cup er så sterkt, at vi tror på seier om formen er konservert. Forøvrig skal gode og jevne sprintere ut på sandbanen, og det blir helt sikkert et rivende oppgjør.


Spillemessig ser det ut som en blanding av en gordisk knute og nåla i høystakken. Særlig V5 synes vi holder høy vanskelighetsgrad, og det bør bli en pen utbetaling. Vi forstår de spillerne som satser litt ekstra fredag. I forrige uke var det positiv V5-omsetning, men aller best var spillet i de repeterende spilleformene (vinner, plass, duo og trippel). Spillet fra Sverige (og til en viss grad Danmark) har hjulpet til her, og særlig har vinnerspillet vært høyere enn normalt.
Spenning kan det dermed fort bli. I nest siste løp om amatørenes klokke, står det nå mellom Cathrine Engebretsen og Anna Pilroth. Vi tror det blir norsk klokke på Cathrine, mens Anna har flere fine oppsitt og er favoritt til å ta championatet. Litt spenning kan det også bli blant jockeyene. Men da må Fredrik Johansson og Carlos Lopez bruke løpsdagen til å ta innpå Espen Ski, som snart er i farta igjen. Når vi kommer i november, vil vi se litt nærmere på hvordan stillingen er i de forskjellige kategorier både blant to- og firbente.
Så spørs det da om det blir Trick eller Treat på Halloween. Med rett V5 fredag, bør det bli råd til en karamell å suge på.

V5-forslag 576 rekker:
1.avd: 10 Volo Cat
2.avd: 5-3-10-2
3.avd: 1-4
4.avd: 11-8-9-5-7-10
5.avd: Alle 12

Uhyre tett i tippecupen
Med fem løpsdager igjen å tippe i trenernes finale, er det særdeles jevnt. Annike Bye Nunez har tatt en knapp ledelse, men her gjelder utvilsomt uttrykket ”intet er avgjort”. Slik er stillingen foran siste løpsdag i oktober:
Annike Bye Nunez  52
Are Hyldmo   51
Cathrine W Slettemark 50
Arnfinn Lund   40

1. LØP – NORSK RIKSTOTOS REKRUTTERINGSLØP – 1350 GRESS
Richelle og Lousiana var gode som første og annen sist fredag. Selskapet er ikke verre enn at de nok vil hevde seg i teten også her. The One and Only gikk bra i kriteriet og ok også i Sverige. Aramis var mye slått i kriteriet, men kan bedre.

Tips:
6 Richelle – 3 Lousiana – 4 Aramis.
Outs: 2 The One and Only.

Rangering:
A: 6-3 B: 2-4 C: 5-1

2. LØP – CLASS DISTINCTION LØP – 1100 DT
1100 meter dirt track på Øvrevoll har ikke Ticmosic gått siden han vant 1. mai. Da forsvarte han formtall 85. så dette bør være en fin oppgave. Han slo forøvrig Royal Hill med nese, en tøff konkurrent også her. Ellers er dette et skarpskodd felt, hvor ingen er uten sjanse.

Tips:
7 Ticmosic – 1 Royal Hill – 6 Vista Hermosa.
Outs: 3 Royal Miswaki.

Rangering:
A: 7-1-3 B: 6-4-5-2

3. LØP – CONEYBURY ELITELØP – 1750 GRESS
Sesongens siste gressløp er blitt et strålende løp. Selv med solid toppvekt tipper vi Volo Cat. Han var nær ved trippelplass både i Marit Sveaas’ Minneløp og Stockholm Cup, det sier litt om klassen. Quint Essentials og Arabian Word hadde en knallhard fight sist de møttes, slik kan det fort bli igjen. Ellers er løpet fullt av kapable hester, som ser ut til å ha mistet sin beste form. Dukker den opp igjen, er de livsfarlige.

Tips:
10 Volo Cat – 5 Quint Essentials – 11 Northern Pal.
Outs: 6 Arabian Word.

Rangering:
A: 10-5 B: 6-11-7  C: 1-8-12-9-2-4-3

4. LØP – ØVREVOLL HESTEEIERFORENINGS KLOKKELØP IV– 1600 DT
Vi garderer ofte bredt i amatørløp. Denne gang går vi litt tynnere. Sky View tapte klart for Wattan sist de møttes, trolig blir det mindre som skiller nå. Le Suede får opp Anna Pilroth, som både kjemper om klokke og championat. No More Fuzz er ujevn, men stemmer det med farten underveis, kan han vinne.

Tips:
5 Sky View – 3 Wattan – 2 No More Fuzz.
Outs: 10 Le Suede.

Rangering:
A: 5-3 B: 10-2-4  C: 8-6-7-1-9

5. LØP – INGEBORG BAKKENS JUBILEUMSLØP  1100 DT
Rapponghi imponerte voldsomt sist. Satte banerekord med nesten ett sekund og har ikke fått tillegget for den seieren i dag. 1100 meter bør gå greit. Vi garderer kun med False Image, som er veldig rask. 1100 meter på Øvrevolls sand kan være perfekt. Bak disse er det jevnt. Some Night blir skummel om hun kommer seg foran.

Tips:
1 Rapponghi – 4 False Image – 6 Patalavaka.
Outs: 8 Some Night.

Rangering:
A: 1-4 B: 8-6-3 C: 2-7-5

6. LØP – CANDANZA EXPRESS LØP – 2400 DT
Anaada har to strake. Hun kan legge på til tre og får tipset fordi mange av konkurrentene virker entaktede. Marteen, Toteca og Between Friends er ofte på trippel, men ingen av dem har lykkes med å vinne i år. Det er rom for en overraskelse her, men vi får begrense oss.

Tips:
11 Anaada – 8 Marteen – 5 Toteca.
Outs: 9 Tom Fix.

Rangering:
A: 11-8 B: 9-5-7-10 C: 1-2-3-6-4

7. LØP – CITRUS EXPRESS LØP – 2300 DT
V5-finalen er langt fra enkel å finne ut av. Flere av hestene går ikke denne distansen så ofte, og vi aner en skrell. Dessverre har vi ikke klart for oss hvem som eventuelt vil utløse skrellen. Ujevne prestasjoner gjør det ekstra vrient å vurdere. Vi prøver med relativt stabile In the Flesh, men kan være på tynn is. Kanskje kan Supergill være et objekt? Fjerde i St Leger i fjor, fire lengder bak en så bra hest som Arabian Word, var ikke så ille. Eneste seier kom over 2000 meter, men selskapet var med unntak av mileren Lam of Mull nokså begrenset.

Tips:
6 In the Flesh – 3 Ace a Classic – 2 Eric the Player.
Outs: 11 Supergill.

Rangering:
A: 6-3-11  B: 2-5-12  C: 10-4-7-8-9-1

8. LØP – ARABERLØP – 1600 DT
Manuel fant 2400 meter litt langt sist og fikk dessuten en tøff reise. Spurtet enormt fort sist han gjestet Øvrevoll. Vi tror på seier. Sharamaz var annen i mål sist, men fikk seieren etter sjenering. Assischca er et godt trippelobjekt på sin jevnhet.

Tips:
6 Manuel – 3 Sharamaz – 4 Assischca.
Outs: 8 Quiero.

Rangering:
A: 6  B: 3-8-4 C: 7-2-5-1