NM-titler til Skoger

Skrevet av Birger Christensen,  24.10.2008
Artikkelbilde

Etter å ha passert Drammen, kommer du snart til Skoger. Der hører begge norgesmesterne hjemme.
Ticmotor var best blant treåringene. Han holdt unna for favoritten Maria Møy etter en spennende finish.
- Vi har hatt noen skuffelser med ham, og han er ingen enkel herremann å ri. Hvis han fikk et løp på rail, var jeg ikke så redd for at han ikke skulle stå 1600 meter, sa en fornøyd trener Jacob Fretheim. Datteren Marie red som så ofte før et godt løp og klarte seg heldigvis bra da hun falt av etter målpassering.

Working Class Hero ble norsk mester for toåringene. Han svarte opp angrepene fra Sheika, mens de øvrige ikke hadde noe å sette inn.
- Over 250 000 kroner i den første sesongen er veldig bra. Han er uferdig og galopperte nokså grønt på oppløpet, så dette blir spennende neste år. Det finnes mange muligheter for en god norskoppdrettet hest, konstaterte trener Rune Haugen.

Working Class Hero ble norgesmester

Også de toåringene som ikke er født i Norge, hadde et fint oppgjør. Richelle ledet hver meter og holdt unna for gode motstandere.
- Jeg strøk henne sist, da banen var enda tyngre. En fin type, som er veldig god til å kjempe når hun først kommer seg foran, sa trener Are Hyldmo.

Richelle

To løp gikk på gresset, og i tillegg til Richelle, fikk Fair Flair æren av å vinne på grønt underlag.
- Hun har vært litt tam i det siste, men nå var avslutningen av beste merke, sa trener Pål Nordbye. Fair Flair tok sin fjerde seier i år, det er det ikke så mange som matcher.

Fair Flair

Anna Pilroth tok sin andre strake seier med Aragorn, og hun har nå et godt grep om amatørchampionatet på banen. Hun meldte seg også delvis på i klokkekampen, selv om Cathrine Engebretsen har et forsprang før de to siste oppgjørene. Etter tredjeplass med Miles, er nå Cathrine 22 poeng foran Anna. De to siste klokkeløpene går de to nærmeste løpsdagene.

En av de mest imponerende vinnerne på Øvrevoll fredag, var Rapponghi. Han forsvant inn til overlegen seier mot gode hester.
- Dette har vi ventet på. Han har slitt veldig med en hov, men det har vi fått fikst nå. Det er bare å starte nå som formen ser ut til å ha innfunnet seg, berettet trener Eva Sundbye.

Rapponghi vant overlegent

Bonne Easter har hatt en kjempefin sesong. Nesten 160 000 er løpt inn, inkludert tre seire og tre annenplasser.
- En flink hest, som det er en glede å ha på stallen, sa trener Annike Bye Nunez.

Et maidenløp avsluttet fredag ettermiddag. Io slo Luigi Vampa i en jevn finish.
- En ærlig hest, som trenger tid. Kommer nok til å utvikle seg positivt til neste år, mente trener Wido Neuroth.

Io

WORKING CLASS HERO i front hele veien. Ble angrepet, men svarte sikkert opp. SHEIKA fjerde, tredje i siste sving. Gikk ut i et godt angrep, men måtte nøye seg med annen. FIGHTING SPIRIT tredje, falt litt tilbake. Avsluttet best av de øvrige til tredje. ZIWY SKATE annen til ut på oppløpet, ikke noe ekstra å sette inn.

RICHELLE tet hele veien, svarte sikkert opp helt til målstreken. LOUSIANA ikke så rask av gårde. Kom fint fremover og angrep hardnakket. Klarte å holde annenplassen. OUR DECISION litt stengt bak vinneren. Spurtet greit da åpningen kom til tredje. CONSERVATOR rask ut, hadde ikke så lyst til å gå sving.

Aragorn

ARAGORN tidlig til tet, holdt sikkert unna hele veien. BIT NOBLE tredje, prøvde et angrep. Ble kontant avvist, men var klar annen. MILES fremme hele veien, klarte siste trippelplass. Det skjedde ellers ikke stort fra de bakre rekker.

FAIR FLAIR sist på bortre langside. Kom flyvende med 200 meter igjen og vant enkelt. ROYAL HILL raskt til tet. Holdt farten godt til annen. I en tett strid om tredje klarte Lam OF MULL å holde unna for et kobbel av hester. LATAKIA så skummel ut ved veien, ikke så mye å gå med. VISTA HERMOSA kom også fort en stund.

TICMOTOR rett til tet, holdt unna helt frem til målstreken. MARIA MØY tredje, gikk frem til vinneren, men kom aldri forbi. FUN ARTIST ikke blant de fremste, avsluttet best av de øvrige til tredje. ORKAN og GIRLS DON’TLIE (litt vid sving) med i feltet til midt på oppløpet.

RAPPONGHI tidlig i tet, stakk fra de øvrige til suveren triumf. MIZAR tredje, kjempet seg frem til annen de siste 100. LACH også med i fremre sjikt, holdt annen til relativt kort før mål. HECTOR og YORKSHIRE LAD med til tidlig på oppløpet.

Bonne Easter

BONNE EASTER fint med, frem som annen tidlig på oppløpet. Koblet et klart grep og holdt sikkert unna. SKY VIEW ikke blant de fremste. Blandet seg i leken ved veien, klarte akkurat annen. ENMORE annen, overtok ut på oppløpet. Holdt farten greit til tredje. EAST OF INDIA også fint med, intet ekstra på oppløpet.

IO tredje, satte inn et seiersgivende angrep 100 meter fra mål. LUIGI VAMPA tet, holdt unna til rett før mål. TIMTAYA annen, måtte nøye seg med siste trippelplass. De øvrige jobbet med å holde følge.