Handsome Hawk innfridde

13.10.2008
Artikkelbilde

Stall Perlens ubeseirete toåring, Handsome Hawk var stor favoritt i Vinterfavoriternas Pris på Täby søndag. Og han innfridde forventningene og sørge for Wido Neuroths åttende seier i dette løpet siden 1996.

Fredrik Johansson og Handsome Hawk overtok teten ut på oppløpet og så lenge ut til å gå mot en meget enkel seier. Men han måtte strekke på seg mot mål da stallkameraten Touch of Hawk avsuttet sterkt og var kun halvlengden bak vinneren i mål. Seieren var verdt 230 000 svenske kroner.

I følge trener og rytter ble Handsome Hawk litt usikker i tet på en ny bane men Fredrik var klar på at dette var den beste toåringene han har ridd. Stall E og F's Handsome Hawk gikk også et strålende løp og var tre lengder foran tredjehesten Sligo Star i mål. 

Det ble en bra dag for trener Wido Neuroth på Täby for i Lanwades Stud Stakes (L) viste Grafitti at tredjeplassen etter Miss The Boat i Semb Hovedgård Hoppeløp ikke var noen tilfeldighet. Hun avsluttet glimrende på Täby og slo storfavoritten Ellicat med en halv lengde etter en strålende avslutning. Det betyr at Einar Nagell- Erichsen har fått seg nok en glimrende hoppe.

Som vanlig når det er storløp på Täby forsyner trener Yvonne Durant seg godt av premiefatet. Søndage ble det først seier i Ormus Häcklöpning med Stall Rio's Hatherden som slo norskeide Rock All med hode. Deretter imponerte Shade of Pale med en overlegen seier i Svenskt St Leger for samme eier. Sistnevnte fikk i overkant av 220 000 svenske kroner for seieren og det var Yvonne som red Shade Of Pale som er oppdretted av norske Stall Magnum. 

Forøvrig ble det omsatt for i overkant av 1,3 millioner kroner fra Norge denne søndagen og på den svenske åringsauksjonen kjøpte norske eiere 12 eller 13 åringer som skal i trening i Norge.