Dan Tucket i St Leger

Skrevet av Birger Christensen,  10.10.2008
Artikkelbilde
Dan Tucket

St Leger, årets siste klassiske løp på Øvrevoll, ble sikkert vunnet av den danske topphesten Dan Tucket. Han har dermed vunnet både 2000 Guineas og St Leger på Øvrevoll, i tillegg til den flotte tredjeplassen i Scandinavian Open på Klampenborg.

Fullstendige resultatlister finner du her

- Denne banen var ikke optimal for ham, da han er enda bedre på lett gressbane. Det er uten tvil en hest for eliten, konstaterte Jacob Johansen.
- Med to klassikere på Øvrevoll og flere andre sterke løp, har dette vært en helt utrolig sesong for Dan Tucket og meg, konstaterte trener Bent Olsen. Nå fortjener han vinterferie, sa treneren.
Mens Theatrical Award for en gangs skyld skuffet, gleder vi oss over Vamp. Han gikk sitt livs løp og var strålende som annen.

Dan Tucket
Fredagen åpnet med to løp for toåringene. Det aller første ble vunnet av Solan, som har vist fine takter de siste gangene.
- Hadde forhåpninger etter den gode innsatsen i Auksjonsløpet. Han er hurtig, så derfor valgte vi 900-meteren. Neste oppgave for Solan blir trolig NM om 14 dager, sa trener Annike Bye Nunez.

Solan

Etter to annenplasser ble det karrierens første seier for Working Class Hero. Han var nærmest vinneren i Auksjonsløpet, og det var godt nok til seier her.
- Dette tror jeg kommer til å bli en veldig bra hest neste år. Han liker distanse, så Breeders og andre store løp for de norskoppdrettede bør være fine oppgaver. Han står også i NM og starter trolig der, fortalte trener Rune Haugen.

Working Class Hero

Anaada tok sin første seier etter en flott spurt i amatørløpet. Kristin Arnkværn red et flott løp og meldte seg med det på i kampen om amatørenes championat. Hun er kun en seier bak Anna Pilroth, men må vinne to mer enn Anna for å gå forbi.
- Dette var andre strake, så nå er formen der, sa en godt fornøyd rytter.

Anaada

 

Hansinger

 

 

 

 

Ask Thalheimer

 

Det andre storløpet fredag var nyvinningen Norsk Jockeyklubs 3-årssprint med 100 000 kroner til vinneren. Et flott felt mønstret i startboksene, og det ble Hansinger som fikk æren av å bli det nye løpets første vinner.
- Han har hatt en utrolig flott sesong siden han startet for meg første gang for snaut tre måneder siden. Tre seire og en annen på fire forsøk med over 300 000 kroner inn på kontoen, det er en flott fasit. Vi får se hvordan han tar løpet, men det er mulig at vi prøver oss en gang på Täby i slutten av måneden, sa en godt fornøyd Cathrine Erichsen. Hun fikk forøvrig også en seier med Ask Thalheimer før løpsdagen var over.
- En fin hest, som det er moro å holde på med. Han er forøvrig til salgs, opplyste Cathrine.

 

Annike Bye Nunez innledet løpsdagen med Solan. Hun avsluttet med seier med et annet Oktan-avkom, nemlig Wattan. Det var den tredje strake seieren for treåringen, og det kan fort bli en seier eller to til.

Wattan

Gratulerer også til Dagbladet, som klarte rett V5.

SOLAN med fremme hele veien. Svarte opp alt og alle til sikker seier. LET’S DO IT ikke så rask av gårde. Blandet seg inn i leken da 200 meter gjensto, holdt farten fint til mål. MOST WANTED også med fin avslutning, mens GIANT DRAGON kanskje skuffet litt etter å ha vært langt fremme ute ved gjerdet.

WORKING CLASS HERO annen-tredje. Ventet med å sette inn støtet til det var igjen 200 meter, gikk sikkert i fra. ELEKTRON front fra start. Ledet til vinneren kom, holdt meget bra til annen. ZIWY SKATE kom utenfra mot svingen, tredje gjennom denne. Holdt farten og plassen helt inn. VAMOS CATALINA helt greit med som fjerde.

DAN TUCKET fint med som annen, så også i siste sving. Koblet grepet midt på oppløpet og vant sikkert. VAMP tredje-fjerde. Frem før siste sving og var først gjennom denne. Holdt strålende til annen. COME ON DEER holdt fronten til siste sving. Kunne ikke svare de beste, men var likevel positiv. ARTIE BUCCO godt bak, avsluttet fint til fjerde. THEATRICAL AWARD stemte det aldri for, formen er nok over toppen.

ANAADA avventet i baktroppen. Satte inn et støt ved veien og seiret suverent. OLD WITCH tredje, annen i siste sving. Overtok tidlig på oppløpet og så ut til å gå mot seier. Kunne ikke svare vinneren. ONE TO REMEMBER spurtet flott fra de bakre rekker med sin høye vekt. BULL’S EYE ledet til oppløpet kom til syne, ga seg. TOTECA på det jevne til fjerde.

HANSINGER førte an hver meter, holdt sikkert unna. SIMIAN femte, kom opp utvendig av fem hester midt på oppløpet. Holdt farten meget godt til annen. MASTER CHEF fjerde, litt bak tettrioen. Holdt bare farten. VISTA HERMOSA annen i svingen, kunne ikke helt forsvare seg.

ASK THALHEIMER midt i feltet. Stakk frem mellom hester og vant i en tett finish. EVENING ROSE et godt stykke bak. Spurtet voldsomt og nådde nesten igjen alle. MILES rask av gårde. Ledet til vinneren kom og var ikke mye slått. POLES APART fremme til veien, ga seg litt siste 100. COSTALITE annen til svingen, ga seg en del.

WATTAN annen-tredje. Satte inn støtet midt på oppløpet og vant ganske sikkert. EAST OF INDIA tet, holdt alle unntatt vinneren bak seg. EVITA femte, så ut til å slite litt. Kom fint tilbake til tredje. GIMMELINO tredje, utfordret lederen. Kun på det jevne mot mål.