Hedershester hyllet

Skrevet av Birger Christensen,  02.10.2008
Artikkelbilde
Northern Pal med Espen Ski

Northern Pal gikk fra siste til første plass i det lille feltet i kveldens første løp. Han vil ganske sikkert bli å regne med i løp for de norskoppdrettede de nærmeste årene.
- Han finner ikke frem i store felt når han skal ta seg forbi de andre hestene. I dette selskapet klarte han å manøvrere seg frem, og da gikk det bra, konstaterte trener Niels Petersen.

Nicki Hill vant ikke, men ble også behørig hyllet. Han fikk et fortjent dekken som markering for karrierens siste start.
- Han har vært et eventyr å holde på med. Det har ikke vært en bandasje på ham i løpet av alle de årene jeg har hatt ham. Han har vært sunn og frisk og skal nyte sitt otium som ridehest, sa trener Arnfinn Lund.

Lam of Mull

Lam of Mull viste søndag at han ikke er noen miler. Torsdag fikk vi se at det er en meget bra sprinter.
- Nå går vi kun for de korteste løpene med ham. Han har en fin oppgave om tre uker, siden blir det nok vinterferie, sa trener Rune Haugen.

Zababa Sacc

Kveldens første V5-løp var en hard fight mellom Zababa Sacc og Hector. Carlos Lopez og Per-Anders Gråberg kjempet helt frem til målstreken. 100 meter fra mål fikk fjorårets St Leger-vinner Zababa Sacc et lite overtak, og det holdt han helt inn.

Soft Pearl

Soft Pearl har startet mest over milerdistanse. Torsdag trivdes hun tydeligvis godt over 2400 meter, og dermed kunne årets første seier bokføres.

No More Fuzz

Cathrine Engebretsen vant det første løpet i amatørenes klokkeserie med No More Fuzz. Torsdag fikk hun sjansen på ny, og dermed ble det ny seier. No More Fuzz har nå to seire i karrieren, og det er tydelig at det er teten som gjelder.
- Satser på klokke og reisestipend, så det er bare å stå på, sa en meget fornøyd rytter.

Mizar

Mizar og Supergill startet begge sist søndag, som de eneste i feltet. Nettopp disse to gjorde opp om seieren.
- Mizar viste sist at formen var på vei. Nå gikk det veien, og da blir det å starte fremover høsten, bekreftet trener Morten Arnesen.

Aragorn

Aragorn tok sin tredje seier for året i V5-finalen. Fortjent nok, selv om annenhesten Country Player fikk mer oppmerksomhet. Han startet for 200. gang på Øvrevoll, en milepæl som bare ytterst sjelden nås i Skandinavia. På ryggen satt John McLaughlin, som feiret 50-årsdagen på hesteryggen. Gratulerer både til hest og jockey.

Country Player

Fun Artist avsluttet kvelden med å vinne maidenløpet. Hun spurtet bra og blir nok enda bedre med litt lenger distanse.

Fun Artist

Omtaler

NORTHERN PAL avventet til 200 meter fra mål. Satte da inn støtet og avgjorde ganske raskt. ILO annen-tredje, fikk grepet på lederen, men ble samtidg passert av vinneren. YORKSHIRE LAD ledet, holdt farten bra til tredje. NICKI HILL annen-tredje, 12-åringen var ikke mye slått i sin siste start.

LAM OF MULL annen i svingen. Frem til tet i oppløpet og vant sikkert. ROYAL HILL rask av gårde, ble passert av vinneren, men hadde kontroll på de øvrige. SANKODAR tredje i svingen, holdt plassen helt til mål. De andre fikk aldri helt kontakt.

ZABABA SACC annen, så også i siste sving. Kjempet ned lederen etter en hard fight. HECTOR til tet. Ga vinneren en tøff strid om seieren. CARLOS PAZ opp på tredje en runde fra mål. Holdt plassen resten av løpet.

SOFT PEARL med fremme, annenhest i den første runden. Overtok mot siste sving og vant meget sikkert. MARTEEN sjette, avanserte sakte fremover. Fin spurt til annen. REACHING NIRVANA med fremme, litt tilbake for så å avansere mot slutten igjen. SECOND WIND trippelhest til kort før mål, ga seg en del siste 100.

NO MORE FUZZ med i tetpar. Fikk et overtak og holdt deretter greit unna. HOME MADE femte-sjette. Spurtet meget bra til annen, fin avslutning også av NASDAQ. CHARMION dannet tetpar lenge, ble sliten siste 200.

MIZAR raskt til tet, holdt unna hver meter. SUPERGILL fjerde, tredje i siste sving. Frem til lederen, men kom aldri forbi. CAJUN STAR sjette langs railen. Spurtet fort til tredje. MEKONG fint med, hadde ikke noe å sette inn denne gang.

ARAGORN kom voldsomt utenfra før svingen. Fikk teten og holdt unna helt inn. COUNTRY PLAYER sen av gårde. Spurtet flott i sin start nummer 200 til annen. MISUNDERSTOOD ikke så rask av gårde som ventet. Opp på siden av teten tidlig på oppløpet, holdt bare farten inn. PRINCESS MERCY rask av gårde, holdt slett ikke så ille.

FUN ARTIST slet med å følge fronten. Kom med en sterk spurt mellom hester og rakk akkurat frem. PRIME ATTRACTION tapte fra start, kom raskt opp til feltet. Så lenge ut som en vinner. TITAN fint fremme, skuffet vel noe ved ikke å holde unna. IO ikke mer enn godkjent minus for sin fjerde.