Lysende av Lavirdan

Skrevet av Birger Christensen,  17.10.2008
Artikkelbilde
Lavirdan vant igjen

Seks starter i år og seks seire. Det er den strålende fasiten til Lavirdan etter årets sesong. Prestasjonen blir ikke mindre av at alle gevinstene er tatt i hinderløp. I novisefinalen ble det en ny sikker gevinst.
- Det er en utrolig flott hest, trivelig på alle måter. Han måtte jobbe en del for seieren i dag, etter som Vivat trakk i så hardt tempo. Nå skal han få hvile gjennom vinteren, så får vi se hva det blir til i 2009. Kanskje kan det bli snakk om Frankrike eller England hvis alt utvikler seg vel, antydet en fornøyd trener Ann Michanek.

 

Dickson vant forrige gang det var løp på sandbanen på Øvrevoll. Det gjorde han også nå. Med minste mulige margin kontret han ut Wattan. Tina Smith overtok rittet på kort varsel og red som så ofte før et meget godt ritt.

Dickson

Kristin Arnkværn er i ferd med å gjøre championat-striden blant amatørene mer spennende enn det så ut til å bli. Anaada tok sitt livs andre seier, og for annen gang red Kristin et godt løp. Også trener Hanne Rådstoga var godt fornøyd.
- Hun er avhengig av feste, og det har vært problemer med hals, hovsprekk og mye mer. Nå blir det løp om et par uker, og så er det et par finaler i november, sa Hanne, som hadde ventet i fem år på en tur til vinnerpaddocken. Nå ble det plutselig to turer på en uke.

Anaada

Ario hadde ikke vært først i mål i år og var det ikke på fredag heller. Men Flying Falk ble disket, og dermed ble det seier. Han sto fordelaktig til på vekten i sin 99. start, og det er grunn til å tro at det kan bli flere triumfer utover høsten.

Ario 

Some Night har vært god ved flere anledninger på Øvrevolls dirt track. Det var hun også denne gang, og det holdt til seier foran favoritten Royal Hill. Se litt opp for Rapponghi, som passerte mål som tredje med krefter på lager.

Some Night

Det hadde ikke klaffet for Faithful Lad før fredagens start. Men i forsøk nummer 17 ble det endelig seier.
- Vi har vært tålmodige med ham, men det har vært mye surr. Nå har brikkene falt på plass, og da kan det kanskje løsne litt, håpet trener Sigmund Tandberg.

Faithful lad 

Fredagens siste løp ble vunnet av Eatmydust.
- Han står hele dagen. Synes kanskje det var litt tøft av en treåring med en så lang distanse, men det var ingen problemer, sa trener Henrik Engblom. Sistnevnte er forøvrig årets champion over hinder med sine tre seire.

Eatmydust

LAVIRDAN fint med som tredje, et stykke bak tetduoen. Annen gjennom siste sving og hoppet nest siste hekk likt med lederen. Vant sikkert selv om ikke seiersmarginen var så stor. BOMBINA rett bak vinneren det meste av veien. Prøvde et angrep og var ikke så mye slått. ORANIAS fjerde, unngikk trøbbel på siste hekk og ble nok tredje på det. VIVAT i tet i godt tempo. Hoppet som sist mye mot høyre, var dessuten uheldig på siste hekk. SPIRIT DU LOGIS fint med som femte, tredje i siste sving. ”Glemte” å hoppe siste hekk og fikk den i fleisen. FIRST CONNECTION fint med til midt på siste bortre.

DICKSON blant de siste i det jevne feltet. Fikk et fint løp innvendig og nådde frem akkurat på målstreken. WATTAN femte-sjette. Kom frem til front 200 meter fra mål, så ut som en vinner. Tapte med minst mulige margin. MARTEEN bra med, holdt som vanlig farten inn uten ekstra speed. ONKEL BLAA og SOFT PEARL dannet tetpar, begge ga seg på oppløpet. Også NO MORE FUZZ var godt gående en stund, klarte ikke å fullføre i samme stil.

ANAADA blant de siste lenge, men hadde ikke så langt frem. Satte inn spurten på rett tidspunkt og nådde frem til sikker seier. DESERT FUSE også litt avventende, overtok midt på oppløpet. Kunne ikke svare da vinneren kom. TOM FIX fjerde-femte langs railen. Så en stund ut til å vinne i sin start nummer 100, men det buttet noe helt på slutten.

ARIO raskt til tet. Holdt et godt tempo og klarte en sikker annenplass, som ble til seier da førstehesten ble disket. POLISSON med som tredje. Prøvde et angrep, men det bet bare sånn passe. HANDSOME BOY med til tidlig på oppløpet. ESCARPADA og LUCKY LUCIONI på det jevne. FLYING FALK avventende, satte inn et seiersgivende støt 150 meter fra mål. Disket fra seieren.

SOME NIGHT raskt til tet. Svarte opp helt inn til seier. ROYAL HILL også kjapp av gårde, ga vinneren en tøff kamp. RAPPONHGI fint med innvendig, gikk lett langs railen til tredje. PATALAVAKA mistet rytter tidlig.

FAITHFUL LAD i stor fart mot og gjennom svingen. Fikk et klart overtak og vant sikkert, selv om det stummet en del. JUVENLINI raskt til tet, holdt seg fremme hele veien. Bra avslutning til tredje av ASK THALHEIMER, mens JACKYLINE var fremme til oppløpet kom til syne.

EATMYDUST tredje, overtok gjennom siste sving. Holdt sikkert unna til seier. ACE A CLASSIC i tetpar hele veien, holdt fint til annen. Bra avslutning til tredje av IN THE FLESH, mens FRIENDS FOREVER ga seg fra tetposisjon.