Årets siste klassiker

Skrevet av Birger Christensen,  07.10.2008
Artikkelbilde
Dan Tucket vant Norsk 2000 Guineas

Fredag 10. oktober (stevnestart kl 15.00) er det klart for årets siste klassiker på Øvrevoll. St Leger er den store styrkeprøven for treåringene, og gledelig nok stiller to av de aller mest fremtredende hestene i årgangen til start. Theatrical Award og Dan Tucket har begge imponert voldsomt i år, og formtallet går i favør av den gode dansken. Men hvor god er egentlig Theatrical Award? Et formtall på 85 forsvarer hun i hvert fall med glans på sitt beste.

LAST NED PROGRAMMET TIL ØVREVOLL HER

Været på Øvrevoll

- Alt ser bra ut, men jeg har selvsagt stor respekt for en hest som Dan Tucket. Vi tapte også for Artie Bucco i Skandinavisk Mesterskap, og det er også en veldig god hest på sitt beste. Jeg gleder meg til løpet, men blir ikke skuffet om hun ikke skulle rekke til seier, beretter Marianne Tveter.

Theatrical Award
Skulle Theatrical Award vinne, blir hun den første hoppa siden 1989 (Santa Clara) som vinner et St Leger. Og kombinasjonen 1000 Guineas, Derby, Breeders og St Leger, den er hun selvsagt helt alene om. Men 2000 Guineas-vinneren Dan Tucket er altså en meget verdig utfordrer. At han står distanse, viste han i Scandinavian Open (Gr 3) på Klampenborg. Da ble han tredje, ikke mye slått av topphesten Peas and Carrots, som ble annen. For trippelspillerne tror vi det kan være lurt å ha et øye til Vamp. Spurtet storstilt på Derbydagen og er trolig blant dem som står distansen best.

Artie Bucco vant Skandinavisk Mesterskap
Treåringene har manglet et stort sprintløp på høsten. Derfor er det gledelig at de raskeste i Derbyårgangen også får løpe om store penger. Nyvinningen er blitt et riktig fint løp, og vi gleder oss stort til å se dette oppgjøret. Her kommer det til å gå unna.


Forøvrig får vi to fine løp for toåringene på gresset. Spillemessig ser det ikke riktig så vrient ut som det har gjort noen ganger i det siste. Så gjelder det bare å huske på at det er fredag som er dagen, og at stevnestart er kl 15.00. De to siste løpsdagene i fjor gikk på dette tidspunktet, nå skal det gjennomføres fire fredager i oktober før vi går tilbake til torsdager mot slutten. Med spill fra Danmark og Sverige, blir det spennende å se hva fasiten blir.

V5-forslag Øvrevoll 10. oktober
550 rekker:
1.avd: 5-2
2.avd: Alle 11
3.avd: 5-9-1-2-4
4.avd: 8-4-5-3-2
5.avd: 7 East of India


1. LØP – NORSK RIKSTOTOS REKRUTTERINGSLØP – 900 GRESS
Giant Dragon var god i totodebuten bak Wood Hill. Solan gikk flott i auksjonsløpet og skal regnes. Både Popeye og Handsome Broker leverte sterke kval-løp og får plass på tipslinjen.

Tips:
5 Giant Dragon – 4 Solan – 6 Handsome Broker.
Outs: 1 Popeye.

Rangering:
A: 5-4 B: 6-1 C: 3-7-8-2


2. LØP – NORSK RIKSTOTOS 2-ÅRSLØP – 1350 GRESS
Et toårsløp kun for de norskoppdrettede. Working Class Hero ga Catching the Storm en match sist, det gir vinnertipset her. Hunting a Dream, Sheika og Elektron viste fin fremgang og sist og kan ha enda mer å gå på. Mange fine typer som det skal bli spennende å følge neste sesong.

Tips:
6 Working Class Hero – 3 Hunting a Dream – 5 Elektron.
Outs: 7 Sheika.

Rangering:
A: 6-3 B: 7-5-9 C: 4-1-8-2


3. LØP – NORSK ST. LEGER – 2800 GRESS
Fornuften sier Dan Tucket, men vi kan ikke la være å tippe Theatrical Award. En slik sesong er det få som kan oppvise, og vi synes hun har vært outstanding. Dan Tucket er imidlertid den tøffeste motstanden Tveters øyensten har møtt til nå, og han har også bevist at han går bra på Øvrevoll. Artie Bucco er for all del også en meget god hest, men vi tror ikke han kan rå på de to essene. God premie tror vi Vamp kan få. Han står distansen og har en flott formkurve.

Tips:
5 Theatrical Award – 2 Dan Tucket – 8 Vamp.
Outs: 1 Artie Bucco.

Rangering:
A: 5-2 B: 8-1 C: 3-6-4-7

 

4. LØP – NORSK RIKSTOTO AMATØRLØP – 2300 DT
No More Fuzz trives utmerket med Cathrine Engebretsen på ryggen. Det er imidlertid en ujevn hest, så vi garderer. City Trader tok to seire i august, deretter har det ikke fungert. Det kan smelle i dette løpet, særlig hvis det går for fort, slik at melkesyren setter inn.

Tips:
8 No More Fuzz – 9 City Trader – 3 Bull’s Eye.
Outs: 4 Toteca.

Rangering:
A: 8-9 B: 4-3-1-10 C: 2-7-11-5-6


5. LØP – NORSK JOCKEYKLUBS 3-ÅRSSPRINT – 1200
GRESS
Et sprintløp på høsten for treåringene med flotte premier er en nyvinning som er på sin plass. Det er blitt et strålende løp, hvor et par av hestene har forbedret seg over ti kilo på få starter. Vi prøver med Latakia, som nok er en ren sprinter. Simian har tre strake og har vokst med oppgavene. Master Chef har gått bra mot de beste flere ganger, og Corteez Pride har imponert i et par løp på Klampenborg. Hansinger har selvsagt også sjansen etter flere flotte innsatser.

Tips:  
5 Latakia – 9 Simian – 2 Corteez Pride.
Outs: 1 Master Chef.

Rangering:
A: 5-9 B: 1-2-4  C: 8-6-7-3


6. LØP – ZILAS LØP – 1100 DT
Evening Rose misset på Derbydagen, men var strålende i startene før det. Vi gir henne fornyet tillit. Poles Apart og Miles er ofte fremme over denne distansen, og Ask Thalheimer med kun en seier på 35 starter, kan doble seiersantallet. Tini’s Song har et bedre spor enn på lenge og er en luring.

Tips:
8 Evening Rose – 4 Poles Apart – 3 Ask Thalheimer.
Outs: 5 Miles.

Rangering:
A: 8-4   B: 5-3-2-7 C: 9-10-11-1-12-6

7. LØP – ZELOSO LØP – 1600 DT
East of India tapte knepent for Wattan sist. Nå er vektbetingelsene bedre for førstnevnte, og vi tror på revansj. Sky View og Gimmelino tok overraskende seire sist, er blitt satt opp i vekt og kan få problemer med å forsvare det nye formtallet. Miss Montana kommer med seier fra Danmark, vrien å vurdere her.

Tips:
7 East of India – 9 Wattan – 5 Sky View.
Outs: 6 Miss Montana.

Rangering:
A: 7-9 : 6-5-11-3  C: 12-1-10-4-8-2

 


Bra av Distant Star
Søndag var det sesongfinale for galoppen i Gøteborg. I et stort hoppeløp ble det annen og tredje til norske hester. Hot Fudge vant lett med tre lengder, mens Oaks-vinneren Distant Star ble annen (Neuroth/Diaz). Tredje på behørig avstand kom What Budget (Lund/Smith). Det ble 37 500 og 18 000 svenske kroner til de norske hestene. I ett av de øvrige løpene ble Faithful Lad tredje. Han står i trening hos Sigmund Tandberg og hadde Mette Kjelsli på ryggen.

Stordag på Täby
Søndag er det klart for årets siste stordag på Täby. Wido Neuroth tar med seg Grafitti, Simano, Touch of Hawk og Handsome Hawk, mens Arnfinn Lund mønstrer Omoto Sando, Negra del Oro og The One And Only. I tillegg stiller Red Line (Cathrine Erichsen), Vladmira (Are Hyldmo) og Buen Rumbero (Niels Petersen) til start. Storløp på programmet denne dagen er bl. a  Songline Classic, Lanwades Stud Stakes, Vinterfavoriternes Pris og Breeders Trophy Juvenile.
Det er spill fra Norge til Täby søndag. Stevnestart er kl 13.00.
V65 innlevering 14.20.

LAST NED PROGRAMMET TIL TÆBY HER