Wido fyller 60

Skrevet av Birger Christensen,  17.11.2008
Artikkelbilde

Kommende fredag fyller Wido Neuroth 60 år. I den forbindelse vil vi komme tilbake med en større sak om den fantastiske treneren i julenummeret til Skandinavisk Galopp. Her vil vi bare gi kortversjonen av hans lange merittliste. 16 Derbyseire, hvorav utrolige ni i Sverige, over 50 klassiske vinnere, og med topphester som Opatia, Wildvogel, Lorofino, Kill the Crab, Valley Chapel, Appel au Maitre og Handsome Hawk, skjønner vi fort at vi kan se tilbake på en utrolig karriere. Wido passerte tidligere i år 900 trenerseire på Øvrevoll og gir seg neppe før det er blitt firesifret antall gevinster. Vi kunne ha nevnt mange hester i tillegg til de nevnte, men lar det være med det og gratulerer kun med de første 60.

Med tre løpsdager igjen, er det tydelig at Espen Ski og Carlos Lopez har siktet innstilt mot et nytt championat. Carlos vant i fjor, Espen tok sitt foreløpig siste for to år siden. Sist torsdag innledet Carlos med en sterk trippel, men Espen kontret med Ilo. Dermed har sistnevnte ennå litt å gå på, men det er liten tvil om at disse to kommer til å jobbe for pengene så lenge det er en reell fight om championatet. Begge har seks ritt torsdag, og vi tror spillerne gjør lurt i å merke seg deres oppsitt. Espen sitter opp på Lousiana, Ticmosic, Timtaya, Sky View, Faustino og Second Wind. Carlos satser på følgende sekstett: McDream, Senora Thatcher, Fair Flair, East of India, Face the Fact og No More Fuzz. Rir begge blankt, blir i hvert fall undertegnede overrasket.

For andre gang i år blir vi servert en supersprint. Utrolig fascinerende etter vår oppfatning, det går så enormt fort at vi er glade for å være tilskuer fremfor jockey (det er nok også hesten). 17. mai vant Bal de l’Ile, mens Royal Hill var tredje en drøy lengde bak. I fjorårets mesterskap hadde Not Secret et hode til gode på Bal de l’Ile, mens Ticmosic endte på fjerde. Her nytter det ikke med taktikken å ta det med ro og komme på slutten, kun ”full spiker” hver meter gjelder.
Spillemessig ser dette nokså vrient ut. Holdepunktene er få og ikke så veldig tydelige. Det blir ganske sikkert en pen utbetaling denne gang også, som så mange ganger før i år.

1. LØP – NORSK RIKSTOTOS REKRUTTERINGSLØP – 1600 DT
Tre hester gjør trolig opp om seieren. Vi likte McDream så godt i debuten, at vi tror på ny gevinst. Working Class Hero og Lousiana har imidlertid prestert så bra, at de vil gi McDream meget tøff kamp. Medallic var klart slått av vår favoritt sist, er nok den nærmeste til å utfordre vår trio.
Tips:
6 McDream – 3 Working Class Hero – 4 Medallic.
Outs: 5 Lousiana.
Rangering:
A: 6-3-5 B: -  C: 4-1-2

2. LØP – SKANDINAVISK SPRINTMESTERSKAP – 402 DT
Her kommer det til å gå unna. Bal de l’Ile er en av de store sprintekspertene i Skandinavia. 13-åringen liker seg best når det ikke er så langt til mål. Har ikke startet på fem måneder. Sundbye-duoen Not Secret og Ticmosic har begge vunnet supersprint, førstnevnte tok dette løpet i fjor. De øvrige er også av den raske sorten. Vi gleder oss.

Tips:
1 Not Secret – 5 Bal de l’Ile – 6 Some Night.
Outs: 4 Ticmotor.

Rangering:
A: 1-5 B: 4-6-2-3

3. LØP – FOR FUN LØP – 1750 DT
Fair Flair og Timtaya har jockeyer som kommer til å gi alt. Begge står inne med god sjanse. Bonne Easter har hatt en flott sesong, kjemper sikkert i fremste rekke på ny. Stor outsider for oss blir Dunaroni. Fikk ikke noe heldig løpsopplegg sist. Kanskje kan han gi Trond Jørgensen hans seier nummer 500?

Tips:
5 Fair Flair – 1 Timtaya – 2 Bonne Easter.
Outs: 8 Dunaroni.

Rangering:
A: 5-1 B: 8-2-6 C: 10-7-4-9-3

4. LØP – FEMALE LEGEND LØP – 1600 DT
Vi satser på en duell mellom Carlos Lopez og Espen Ski. Begge rir hester i god form, og da blir nok sjansene ivaretatt. Lone Bager har i tillegg til Sky View også med King of York, som ser skummel ut. Et obs gir vi også en forbedret Home Made.

Tips:
8 Sky View – 12 East of India – 7 Home Made.
Outs: 11 King of York.

Rangering:
A: 8-12 B: 11-7-2-1 C: 10-3-9-6-4-5

5. LØP – GAZELLE AMATØRLØP – 1100 DT
I en V5-omgang hvor det er vanskelig å finne en banker, prøver vi med Bit Noble. Pleier å møte bedre hester enn dette og kan med en god start lede hver meter. Johanna Grindal er dessuten blant de beste rytterne. Flyfire har også vært ute i hardere selskap, i tillegg rir Anna Pilroth i fin flyt. Romund ser ut til å holde formen, kommer sikkert med en flott spurt. Ticmolino var ikke så langt unna sist, bør nok ikke glemmes.

Tips:
1 Bit Noble – 10 Romund – 12 Ticmolino.
Outs: 6 Flyfire.

Rangering:
A: 1  B: 10-6-12  C: 9-8-5-2-11-3-4-7

6. LØP – ALLTID FORAN DAGBLADET LØP – 1100 DT
Faithful Lad sviktet sist, men gikk ikke noe dårlig løp. Møter Miles, som snart holder helt til mål. Vi tar også med Ski og Lopez, og vi har også ventet på Tough Turtle. Viste litt sist og er sammen med Gimmelino en fidus.
Tips:
4 Faithful Lad – 6 Face the Fact – 12 Faustino.
Outs: 8 Miles.

Rangering:
A: 4-6 B: 8-12-11  C: 9-10-3-2-5-1-7


7. LØP – HØSTFINALE STAYER – 2400 DT
No More Fuzz er ikke jevn, men går enkelte veldig gode løp. Denne klassen gir ofte overraskende resultater, da mange hester virker svært avhengige av løpsopplegg. Onkel Blaa er et eksempel på det, men her kan det klaffe. Ellers er Dickson i fin form. Vi anbefaler mange streker på kupongen.

Tips:
6 No More Fuzz – 12 Dickson – 3 Marteen.
Outs: 4 Onkel Blaa.

Rangering:
A: 6-12 B: 4-3-9 C: 1-10-5-8-7-2-11

V5-forslag 576 rekker:
1.avd: 6-1-2-8
2.avd: 8-12
3.avd: 1 Bit Noble
4.avd: 4-6-8-12-11-9
5.avd: Alle 12

Spennende i tippecupen
Med to løpsdager igjen å tippe, er det fortsatt spenning i trenernes tippecup, Lufthansa Challenge. Annike Bye Nunez tok igjen forspranget Are Hyldmo hadde skaffet seg, og nå er det helt likt mellom de to. Cathrine Witsø Slettemark nærmet seg også teten og var kun målfoto fra rett V5. Hadde Northern Pal vunnet V5-5, ville Cathrine overtatt ledelsen.
Stillingen to runder før mål:
Annike Bye Nunez  114
Are Hyldmo  114
Cathrine Slettemark 104
Arnfinn Lund   91


Mohikan annen
Are Hyldmo hadde to hester til start på Täby søndag. De to toåringene Mohikan og Richelle var ute i hvert sitt løp. Mohikan fikk en annenplass, mens Richelle ble nummer fire. Begge hestene ble ridd av Kim Andersen.

Mick Jerome falt
Fredag startet Mick Jerome på Cheltenham i et hekkeløp over 4200 meter. Hele 22 hester kom til start i løpet som hadde en førstepremie på i overkant av 100.000 kroner.
Mick Jerome ble ridd av Anthony Freeman og er nå i trening hos Sean Curran.
Etter de fire første hekkene lå Mick Jerome bak i feltet. På hinder nummer fem falt Look Who’s Back foran i feltet og ytterligere to hester snublet i han og falt, deriblant Mick Jerome.