Tandberg tok to

Skrevet av Birger Christensen,  06.11.2008
Artikkelbilde
Evening Rose

Sigmund Tandberg har to hester i trening. Torsdag stilte han opp med begge to i to strake løp på Øvrevoll. Det ble en imponerende dobbel for treneren fra Hokksund.
- Dette kan ikke bli bedre. Evening Rose vant lett, mens Faithful Lad virket litt ukonsentrert og måtte jobbe for pengene. Det er kona Solveig som trener mest i stor fart. Tror begge vinnerne kan utvikle seg ytterligere, så da kan jo 2009 bli riktig morsomt, sa Sigmund

Faithful Lad

Toårige McDream imponerte voldsomt i toto-debuten på Øvrevoll torsdag. Som sønn av den glimrende hoppa Wings of a Dove, viste han at eplet ikke faller langt fra stammen.
- Dette var moro. For det har ikke vært noen enkel hest å ha med å gjøre. Sær og krevende, men nå har han begynt å skjønne litt av hva det dreier seg om. Så det kan sikkert bli morsomt etter hvert, sa trener Cathrine Erichsen.

McDream 

No More Fuzz har tidligere vunnet over 2300 og 1750 meter. Nå var distansen 3150 meter, og det ble årets tredje triumf.
- Han er entaktet, så egentlig var det ikke så overraskende at en slik distanse skulle passe, sa trener Pål Nordbye etter at seieren var et faktum.

No More Fuzz

Maidenløpet ble en enkel affære for I Dont Do Walkin. Etter en pause på over et halvår, var selvsagt spenningen stor.
- Hun fikk en splint i et kne og måtte opereres. Det er en fantastisk stamme på henne, så det var gledelig å se at det fungerte så bra, sa trener Arnfinn Lund.

I Dont Do Walkin

- Dette var trolig en av de siste startene til Acafan. Ekstra hyggelig å se da at han kunne avslutte til seier, sa trener Lennart Jarven. Acafan er 12 år og tok karrierens tolvte seier, en riktig kjempe.
Anna Pilroth red et nytt godt løp til seier og har et ganske sterkt grep om amatør-championatet. Derimot holdt det ikke til ny klokke. Den får Cathrine Engebretsen delt ut ved en tilstelning senere.

Acafan

Lach avsluttet løpsdagen med en flott seier. Hesten, som en lang periode ikke gjorde annet enn å bli nummer to, har nå stort sett alt annet enn annenplasser på raden. Det ble en flott seier, og det kan allerede bli årets tredje triumf

Lach

På en løpsdag der favorittene dominerte i større grad enn hva som er vanlig på Øvrevoll, ble det i tillegg til to seire på Sigmund Tandberg, også en dobbel på Tina Smith. Hun er ikke langt bak Fredrik Johansson og Carlos Lopez på årets statistikk.


NO MORE FUZZ annen, overtok teten på siste bortre. Ble hardt angrepet, men kontret til fin seier. HEAD ABOVE CLOUDS fjerde, frem til lederen mot siste sving. Så ut til å vinne, men ble kontret ut. MILLIONDOLLARBABY sist og nest sist. Tredje fra siste sving og inn. FRIENDS FOREVER ledet til siste bortre, hadde da gjort sitt.

MCDREAM ikke blant de fremste innledningsvis. Satte inn støtet midt på oppløpet og vant enkelt. SOLAN annen fra start. Falt litt tilbake, men kom fint tilbake. FLYING HOME ikke så rask ut, avanserte flott og så en stund seiersfarlig ut. TWO COOL lynrask av gårde, holdt teten til oppløpet. Bra avslutning av MOUNTAN.

I DONT DO WALKIN rask fra start. Fikk hest opp til seg, men gikk enkelt fra på oppløpet. TIMTAYA kom fort utenfra mot svingen. Utfordret vinneren, men fikk klart svar. Dog fin annen. I en tett strid om tredje spurtet TOUGH TURTLE meget bra. Bra innsats av FAUSTINO og AJRA til de siste pengene.

ACAFAN lenge blant de siste. Spurtet som en vind ute i banen og rakk frem til seier. HOME MADE kom frem i et angrep tidlig på oppløpet. Gikk bra helt til mål og klarte annen. OLD WITCH avventet også lenge. Spurtet bra da tethestene ble slitne og klarte tredje. KING OF YORK og CHARMION tetpar lenge, begge ga seg etter det harde utgangstempoet.

EVENING ROSE avventet til 100 meter inn på oppløpet. Spurtet som en demon og vant såre enkelt. Også GREY’S ANATOMY avsluttet godt og tok karrierens første plass på trippelen med en sikker annen. MILES tredje, slo lederne, men ble selv passert av de to fremste. AARON’S WAY og BIT NOBLE var fremme til oppløpet, kunne ikke helt holde stand.

FAITHFUL LAD ventet til midt på oppløpet med å sette inn støtet. Vant sikkert. POLES APART fremme hele veien. Kjempet godt mot vinneren og var klar annen. COUNTRY PLAYER i kraftige kliv bakfra til tredje. PRINCESS MERCY og UNREAL WONDER førte an, begge ga seg en del på oppløpet.

LACH kom fint frem i en luke midt på oppløpet. Avgjorde i løpet av noen få meter til sikker seier. FLYING FALK fremme det meste av veien. Holdt godt til annen. Også DUNARONI var med i fremre skikt, gikk godt til tredje. MIZAR og ESPOCITIO førte an, begge ga seg på oppløpet.