Lett for Lach

Skrevet av Birger Christensen,  27.11.2008
Artikkelbilde
Lach vant Eliteløpet med Kristin Arnkværn på ryggen

Lach har hatt en flott sesong i år. I det sterke feltet i V5-1 ble det en lett seier foran favoritten Ilo. I fjor ble det bare annenplasser, i år har han vist at det langt fra er snakk om noen antivinner. Samtidig skapte Kristin Arnkværn spenning om amatørchampionatet.
Det er nesten synd det er vinterhvile, for Lach har neppe vært bedre enn akkurat nå, sa trener Are Hyldmo.

Lach

Kveldens første løp ble en duell mellom Neuroths duo Gipsy Hall og Simano. Førstnevnte ble vinner etter en tett strid.
Han er til salgs, men jeg har ikke fått noen bud ennå. Han likte at banen var litt løsere enn den pleier, og han fungerte også bra uten blinkers.
Dessuten hjalp det at han nå var nede på 77 i formtall, kommenterte årets championtrener.

Gipsy Hall er til salgs, kontakt Wido Neuroth 92 02 03 19

Giant Dragon ledet hver meter av toårsløpet. Dermed var det klart at Espen Ski hadde fikset sitt tredje championat på Øvrevoll.
Det var godt å få det avklart. Målet var å slippe å ri med press på siste løpsdag, så nå er det deilig at tittelen er klar, sa Espen etter seieren.
Giant Dragon er en fin type. Det er nok mulig at vi kastrerer ham, så han konsentrerer seg enda mer om å løpe fort, sa trener Niels Petersen etter seieren.

Giant DragonDuoen Ski/Petersen stoppet ikke med det, men la på til en dobbel med Timtaya og en trippel med Patalavaka.
Timtaya galopperer veldig lett og har en flott speed. Det blir spennende å følge henne til neste år, sa Niels Petersen etter seieren.
Patalavaka kan gjøre det litt vanskelig for seg selv. Honnør til Espen, og jeg er veldig glad for det samarbeidet vi har, avsluttet kveldens navn på trenersiden.

Timtaya

Maren Dahl har hatt en flott sesong i år. På ti ritt er det blitt hele fem seire, en strålende fasit. Fire av seirene er kommet på Romund, nå ble det gevinst på samme stalls Carius. 77 kilo spilte ingen rolle, en sterk prestasjon både av hest og rytter. Dette løpet var for øvrig siste løp i Øvrevoll Hestesport Cup, som ble vunnet av Anna Pilroth.

Carius med Maren Dahl

Second Wind går til mål, men mangler speed. Men det faktum at hun kjempet helt til målstreken, gjorde utslaget torsdag. Da det buttet litt for ledende Ontario, var Second Wind på plass. Dermed kunne årets første seier og åttende trippelplass bokføres.

Second Wind

Siste runde i Lufthansa Challenge, trenernes tippecup, ble avholdt torsdag. Før siste løp var det helt uvisst, men da Annike Bye Nunez prikket inn Patalavaka som vinner, var det hele avgjort. Dermed kan vi gratulere med tur til Dubai for Annike.

GIPSY HALL fjerde i det vel samlede feltet. Avanserte ut mot oppløpet og gikk frem til lederen. Måtte kjempe hardt, men koblet grepet rett før mål. SIMANO tidlig til tet. Holdt et bra tempo og hadde nær holdt unna helt inn. AMAZER sist, avanserte pent fremover. Holdt farten godt nok til siste trippelplass. RICHARD DANCER annen. Hadde gjort det meste ut på oppløpet.

GIANT DRAGON tidlig til tet. Holdt seg foran helt til målstreken. FLASHLINE ikke så rask fra start. Avanserte i vide spor gjennom svingen. Opp på siden av vinneren, men aldri forbi. LET’S DO IT misset
starten, avsluttet meget godt til tredje. Bra avslutning av LADY OAKFIELD og SPECIAL SUMMER. Positiv innsats også av DELILY, som var fint med hele veien.

LACH fint med som annen. Gikk frem til tet relativt tidlig på oppløpet og holdt unna til sikker seier. ILO også fint plassert som fjerde. Satte inn et angrep, men klarte aldri å få overtaket på vinneren. Sterk spurt til tredje av QUINT ESSENTIALS, som tok seg forbi WHAT BUDGET i siste galoppsteget. SUFFOLK COUNTY ledet til oppløpet, kunne ikke svare opp.

TIMTAYA avanserte fint gjennom siste sving. Satte inn støtet midt på oppløpet og avgjorde enkelt. DIRECTA LUBECA annen det meste av veien, holdt meget bra. FUN ARTIST tredje, litt tilbake for så å avslutte godt til tredje. Grei avslutning av EVENING ROSE, mens LUIGI VAMPA ga seg fra front.

CARIUS tredje, holdt seg fremme hele veien. Holdt farten imponerende på 77 kg. AJRA sjette, avanserte opp til feltet. Spurtet fint til annen. ROSE GATE tet, holdt meget brukbart til tredje. TOUGH TURTLE og BULL’S EYE fremme, begge ga seg en hel del.

SECOND WIND fjerde, sto på helt til mål og fikk uttelling for ikke å gi seg. ONTARIO annen, overtok ut på oppløpet. Så ut til å vinne, men det buttet litt siste hundre. ACE A CLASSIC annen-tredje. Overtok en stakket stund, men klarte ikke å svare opp de to fremste. ERIC THE PLAYER ledet til siste bortre, ga seg.

PATALAVAKA ikke blant de raskeste av gårde. Spurtet strålende ute i banen og vant greit. SOME NIGHT som vanlig rask ut. Holdt alle unntatt vinneren bak seg. GIFTED LASS langt fremme til oppløpet. Fin avslutning av ORKAN.

Patalavaka vant og sørget også for at Annike Bye Nunez vant tur til Dubai etter seier i Lufthansa Challenge