Sundbye i supersprinten

Skrevet av Birger Christensen,  20.11.2008
Artikkelbilde
Dobbeltseier i Supersprinten, Not Secret vant foran Ticmosic

Eva Sundbye hadde med to hester i torsdagens supersprint. Det ble en flott dobbeltseier med Not Secret og Ticmosic.
Jeg hadde store forhåpninger til Not Secret, og når det kunne bli en dobbel, var det selvsagt helt topp. Ticmosic kom litt for tidlig inn i boksene og var ikke helt à jour i starten, men dette var likevel kjempebra, sa en fornøyd trener.

Eva tok også en seier med Gimmelino, så dette var en flott kveld for henne.
Gimmelino forbedrer seg hele tiden, så dette er veldig artig, sa hun.

Gimmelino vant med Pascolina Pinto

Toårsløpet ble nokså amputert med to strykninger. Dessuten var Omimmi lite villig i startboksene, men heldigvis gikk hun inn. Som i forrige start ble det en grei seier for lovende McDream.
En veldig fin type. Vi ser an til i morgen før vi tar avgjørelsen på om det blir noen flere løp i år eller ikke, sa trener Cathrine Erichsen om den lovende vallaken etter den gode hoppa Wings of a Dove.

McDream vant med Carlos Lopez

V5-innledningen så lenge ut til å gå til Lucky Lucioni. Men Espen Ski rir for championatet og fikk nok fart på Timtaya til å nå igjen rømlingen.
Etter to annenplasser smakte det med en seier. Har ikke tenkt å tape tittelen nå som det er så kort tid igjen av sesongen, sa den dyktige nordmannen

Timtaya vant med Espen Ski.

East of India hadde en spesiell oppladning før torsdagens løp. Marianne Tveter red hesten fra Sørkedalen dagen før og hjem dagen etter. I løpet var det lite som tydet på at det var noen dum forberedelse. Tet fra start til mål var en grei oppskrift.
Hun fikk løpet ødelagt sist, men nå klaffet det bedre, sa en fornøyd trener Marianne Tveter.

East of India vant med Carlos Lopez

Dødt løp hører til sjeldenhetene på Øvrevoll. I amatørløpet var det imidlertid umulig å skille Romund og Ticmolino, som begge kom med voldsomme kliv bakfra. Maren Dahl og Kristin Arnkværn red duoen, og de er nå nummer to og tre på amatørstatistikken. Spørsmålet er imidlertid om de når igjen Anna Pilroth med så få løpsdager igjen.

Dødt løp mellom Romund og Ticmolino 
Daughter of York avsluttet torsdagen med en flott seier i kamp med Second Wind. Dermed ble det seier nummer to på kvelden for Per-Anders Gråberg, mens den firbente tok sin første seier i start nummer 32.

Daughter of York ble kveldens siste vinner med P-A Gråberg på ryggen

MCDREAM til tet på bortre langside. Kontrollerte begivenhetene og vant sikkert. LOUSIANA sist i det lille feltet. Gikk greit til annen. OMIMMI uvillig i startboksen. Gikk grønt, men likevel meget bra i debuten og fulgte de to fremste fint.

NOT SECRET lynrask langs railen. Vant sikkert, selv om avstanden ikke var så stor. TICMOSIC ikke så rask ut av boksene. Spurtet flott til annen. ROYAL HILL gikk jevnt fort hele veien til tredje. BAL DE L’ILE annen rett etter start, ikke den helt store spruten.

TIMTAYA fint med hele veien. Hadde langt frem, men nådde lederen etter et inspirerende ritt av Espen Ski. LUCKY LUCIONI annen, stakk ut på oppløpet. Så klar ut, men ble hentet inn kort før mål. SUPERGILL mistet flere lengder tidlig i løpet. Avsluttet meget bra til tredje. CAPOLINO fremme til oppløpet, ga seg en del. FAIR FLAIR og BONNE EASTER hadde ikke det vanlige stinget.

EAST OF INDIA raskt fremme fra ytterspor. Ledet ut av første sving og hadde siden små problemer med å holde unna. DIRECTA LUBECA ikke så rask ut. Kom med en flott spurt langs railen til annen. FIRST CUT sist ut av boksene. Avsluttet meget bra til tredje. KINKY og KING OF YORK med fremme til oppløpet, hadde gjort sitt.

ROMUND og TICMOLINO kom begge langt bakfra i amatørløpet. Spurtet strålende og så tett at det var umulig å skille dem. AARON’S WAY lynraskt utenfra før svingen, mistet teten før utgangen. Kom tilbake og overtok teten, men kunne ikke stå i mot de to fremste. BIT NOBLE og GREY’S ANATOMY førte an, men det hadde trolig gått for fort.

GIMMELINO sjette, avanserte mot teten. Først på streken i en tett finish. TOUGH TURTLE annen i svingen, fremme hele veien, er i klar fremgang. ORO fjerde, gikk bra hele veien. MILES tet til oppløpet, ville ikke fighte helt inn. Også FAUSTINO bra med til oppløpet.

DAUGHTER OF YORK femte, tok over teten midt på oppløpet. Holdt sikkert unna. SECOND WIND tredje langt bak de to fremste. Overtok i siste sving og holdt godt til annen. Sterk spurt bakfra av MARTEEN, som knep tredje fra NO MORE FUZZ. CHOPARD og ONKEL BLAA trakk godt unna, begge ga seg i god tid.