Hvem tar championatene?

Skrevet av Birger Christensen,  03.11.2008
Artikkelbilde
Espen Ski, snart tilbake etter en måned uten ritt

Det er slutt på oktober, og det er slutt på ettermiddagsløp for denne sesongen. Nå er det november og kveldsløp på torsdager som gjelder. Hvis værguder og andre som har noe med dette å gjøre, er på Øvrevolls side, er det fem løpsdager igjen på menyen.
Dermed er det på tide å ta en titt på striden om de forskjellige championatene. Der hvor det ligger an til å bli spennende, vil vi komme tilbake til kampen når det tetner til.

For å laste ned programmet gratis, gå til Sport og spill til høyre på siden.

På hinder sikret Henrik Engblom seg sin første tittel på Øvrevoll, samme gjorde Ann Michanek som med seier i Øvrevoll Champion Hurdle og Noviseseriefinalen ble champion hindertrener. På flatt har Espen Ski lenge hatt en solid ledelse, men fikk så en ufrivillig ferie i oktober. Dette er siste løpsdag den dyktige nordmannen er utelukket, så det er liten tvil om at han fortsatt har de beste kortene på hånden. Realistisk sett er det kun Fredrik Johansson og Carlos Lopez som har sjanse til å ta igjen Espen. De har begge en rekke oppsitt på torsdag og vil nok satse mot tittelen så lenge det er teoretisk mulig.
Favoritt: Espen Ski
Utfordrere: Fredrik Johansson og Carlos Lopez

Blant amatørene har ikke Anna Pilroth like stort forsprang, men er likevel klar favoritt. Kristin Arnkværn og Cathrine Engebretsen vil sikkert prøve å skaffe seg ritt, men de må ikke bare komme ajour med Anna, men ta en seier mer enn henne. En svensk rytter er ikke blitt amatørchampion på Øvrevoll siden Peter Jarven klarte det i 1994. Nå kan det gå igjen.
Favoritt: Anna Pilroth
Utfordrere: Kristin Arnkværn og Cathrine Engebretsen

På trenersiden tar Wido Neuroth sin tittel nummer 11 på banen. Arnfinn Lund har 12 championater, mens Terje Dahl og Ole Svartshoel begge er likt med Wido. Med fem løpsdager igjen og nesten en million mer enn Rune Haugen, er ikke årets championat noe å diskutere. Å ha en elitehest er imidlertid alfa og omega hvis man vil bli champion. Appel au Maitre har med de to seirene i Walter Nilsens og Marit Sveaas’ Minneløp sørget for mer enn halvparten av det Widos hester har løpt inn på Øvrevoll i år. Imponerende er det at Marianne Tveter på 25 starter tar en sikker trippelplass i dette selskapet.

For tredje gang blir Cathrine Witsø Slettemark årets trenerchampion blant amatørene. I hvert fall har hun et klart forsprang, og det skal skje mye om noen skal klare å ta igjen den ledelsen. Leif Spørck kan klare en trippelplass om Mekong fikser en seier til. Uansett er han favoritt til å få årets mestseirende hest med sine seks gevinster. Dette vil vi imidlertid komme tilbake til om et par uker. Da ser vi litt mer på de firbente, både når det gjelder penger og antall seire.

V5-forslag 480 rekker:

1.avd: 3-8-10-7
2.avd: 9-6
3.avd: 4-11-7-3-9
4.avd: 4 Faithful Lad
5.avd: Alle 12

1. LØP – DESIRED GUEST LØP – 3150 DT
Milliondollarbaby og One to Remember prøvde begge den litt uvante distansen for tre uker siden. Det gikk bra nok til at de skulle kunne hevde seg her. Toteca spurtet godt sist. Har overvekt, men bør likevel kunne være med fremme. De øvrige har ikke den helt store formen, men kan glimte til.

Tips:
3 Milliondollarbaby – 1 One to Remember – 6 No More Fuzz.
Outs: 4 Toteca.

Rangering:
A: 3-1-4 B: 6-5-2


2. LØP – NORSK RIKSTOTOS REKRUTTERINGSLØP – 1100 DT
Solan vant sist på gresset. Da var Let’s Do It og Most Wanted nærmest, og vi tror begge disse er gode kandidater også nå. Mountan gikk et fint kvalifiseringsløp og får den siste plassen på linjen.

Tips:
3 Solan – 5 Most Wanted – 4 Mountan.
Outs: 7 Let’s Do It.

Rangering:
A: 3-5 B: 7-4 C: 11-6-1-8-10-12-2-9


3. LØP – MAIDENLØP – 1100 DT
I Dont Do Walkin gikk et flott løp på åpningsdagen. Så fikk hun en splint i et kne og måtte opereres. Kan være litt tynt jobbet i følge treneren. Zen Cat, Timtaya og Prime Attraction skal være de øvrige som skal kjempe i toppen. Slår ikke favoritten om hun er tilbake på topp, men det er vi ikke så helt sikre på.

Tips:
3 I Dont Do Walkin – 8 Zen Cat – 7 Prime Attraction.
Outs: 10 Timtaya.

Rangering:
A: 3  B: 8-10-7  C: 9-1-2-4-5-6


4. LØP – ØVREVOLL HESTEEIERFORENINGS KLOKKELØP – 1600 DT
Vi satser på to svensktrente hester og nøyer oss med disse på V5. Old Witch har vært jevn og fortjener en seier. Acafan har en rytter som kjemper om championatet, det gir alltid litt ekstra innsats i salen. Cathrine Engebretsen vinner klokka, selv om hun ikke sitter på en av favorittene i årets siste klokkeløp.

Tips:
9 Old Witch – 6 Acafan – 1 Charmion.
Outs: 10 Desdemona.

Rangering:
A: 9-6 B: 10-1-4  C: 11-2-3-7-8-5


5. LØP – DRIFT AWAY LØP – 1100 DT
Evening Rose spurtet strålende sist. Denne gang satser vi på at finishen settes inn tidsnok, og da tror vi hun får revansj på Ask Thalheimer. Vi tror Aragorn kan bli verre å nå igjen. Er satt opp i formtall, men ser ut til å forsvare økningen. Luigi Vampa gjør en spennende start, litt vrien å sette inn i løpet.

Tips:
4 Evening Rose – 11 Aragorn – 3 Ask Thalheimer.
Outs: 7 Luigi Vampa.

Rangering:
A: 4-11 B: 7-3-9 C: 6-8-1-5-10-2

 

6. LØP – DOLFI’S DANCER LØP – 1100 DT
Sigmund Tandberg blir trolig favoritt med to strake 4-ere. Faithful Lad imponerte såvidt mye sist, at vi gir ham tilliten i V5-4. Bak vår favoritt er det åpent, og det er ikke umulig at det kommer en skrell i dette løpet. Face the Fact har ikke startet på over fem måneder, møter hester han burde kunne matche.

Tips:
4 Faithful Lad – 5 Country Player – 9 Unreal Wonder.
Outs: 3 Face the Fact.

Rangering:
A: 4  B: 5-3-9-1  C: 8-11-2-7-6-10-12

 

7. DANCE ACROSS LØP – 1600 DT
Mizar har gått to gode løp over kveldens distanse. Det kan fort holde til seier, men det er flere konkurrenter som skal passes. Felles for flere av dem er at de ikke er jevne i prestasjonene. Fair Flair vant sist på sprint, til tross for overvekt som nesten tilsvarer vekttillegget for seieren. Flying Falk var god da han var først i mål, og Hermion var god på sanden i Sverige.

Tips:
5 Mizar – 11 Fair Flair – 6 Flying Falk.
Outs: 9 Hermion.

Rangering:
A: 5-11-9  B: 6-10-7-8 C: 12-2-1-3-4

 

Jacob holdt unna

Før årets siste løpsdag på Klampenborg lørdag, hadde Jacob Johansen en ledelse på Kim Andersen med tre seire (19 mot 16). Kim tok imidlertid raskt tre kjappe gevinster og utjevnet ledelsen. Flere seire ble det ikke på de to, og dermed gikk Jacob foran på flere annenplasser. Helt suveren blant trenerne var Bent Olsen. Han passerte 2.2 millioner og hadde mer enn det dobbelte av nestemann, Lennart Reuterskiold jr.

Jägersro avslutter

Kommende søndag er det sesongavslutning på Jägersro. En rekke flotte løp står på programmet, med Svensk kriterium i spissen. Starterklæring skjer etter at programmet vårt går i trykken, men det er mange norske hester meldt. I kriteriet står Our Decision, The One and Only, Ithaca, Moon City og Mohikan inne blant de hestene som ligger an til å komme med. Distant Star, Grafitti, What Budget og Born to Win er meldt i Jockeyklubbens Avelsløpning, og det er full V65-runde fra Jägersro.

Dødt løp

Med fire løpsdager igjen å tippe, er det dødt løp mellom Annike Bye Nunez og Cathrine Witsø Slettemark i trenernes tippecup. De har begge 69 poeng, mens Are Hyldmo følger tre poeng bak med 66. Arnfinn Lund lurer innenfor rekkevidde med sine 58. Trenerne skal tippe ut november i Lufthansa Challenge.