Form slår klasse?

Skrevet av Birger Christensen,  11.11.2008
Artikkelbilde
Faitful Lad dagens banker i programmet

En uttalelse om at form slår klasse tidlig og sent på sesongen, hører vi nesten hver eneste sesong. Et moment når bongene skal settes opp, er i hvert fall at det hjelper godt at hestene er i form. Noen faller helt ut av stilen, og det er sjelden disse plutselig dukker opp fra det store intet.
Hvis vi ser på V5-løpene, registrerer vi at fire av vinnerne i det samme spillet fra forrige torsdag, starter i hver sin avdeling. Skulle Faithful Lad, Evening Rose, Lach og I Dont Do Walkin vinne på ny, blir det neppe noen store skreller.

Men det er nok trolig bare Faithful Lad som blir favoritt i denne kvartetten, for de øvrige møter andre formhester. Totalt har 12 V5-hester vunnet i løpet av de siste par ukene, og det er mye som tyder på at vi får noen vinnere innenfor denne kategorien.

Et annet poeng, kan være å ta litt ekstra hensyn til de jockeyene som har mye å ri for. Er man med i striden om et championat, yter man alltid litt ekstra. Espen Ski, Fredrik Johansson og Carlos Lopez kommer til å gi jernet så lenge det er kamp om tittelen, og amatørene Anna Pilroth og Kristin Arnkværn jobber også intenst. Vi anbefaler spillerne å ha et øye til disse. Særlig tror vi Espen Ski vil kjempe intenst for å beholde sitt championat. Etter en måned uten ritt, er han nok spesielt tent fremover.

Sportslig er det tre løp som skiller seg noe ut. Toåringene er det alltid spennende å følge, for å se om det vil dukke opp noen nye objekter til den klassiske årgangen. I V5-2 får vi se flere av banens beste sprintere, mens Exbourne’s Wish løp mønstrer mange formhester med Rapponghi i spissen. Exbourne’s Wish var forøvrig en glimrende miler, som herjet i Skandinavia for ti år siden.

Spillemessig var det ganske så greit forrige torsdag. V5-utbetaling under tusenlappen hører så absolutt til sjeldenhetene på Øvrevoll. Så lite tror vi ikke det blir nå, men heller ingen kassavariant.

V5-forslag 576 rekker:

1.avd: 1 Faithful Lad
2.avd: 2-7
3.avd: 8-5
4.avd: Alle 12
5.avd: Alle 12


1. LØP – NORSK RIKSTOTOS REKRUTTERINGSLØP – 1600 DT
Wood Top så strålende ut i kvalifiseringsløpet. Får tipset i kamp med Sheika, som gikk et meget godt løp til annen bak Working Class Hero. Vladmira har møtt de beste og kommet brukbart ut av det. Giant Dragon og Aramis ser ut som mulige trippelobjekter.

Tips:
3 Wood Top – 6 Sheika – 1 Giant Dragon.
Outs: 8 Vladmira.

Rangering:
A: 3-6 B: 8-1-7 C: 9-2-4-5

2. LØP – EVITO LØP – 2400 DT
Et lite, men vrient felt å finne ut av. Zababa Sacc går alltid godt på Øvrevoll. Slo Hector for en drøy måned siden, kan gjøre det igjen. Carlos Paz og Gipsy Hall liker seg på sanden. Er kanskje ikke i absolutt toppform, men må regnes. River Hill er i form, men vi er usikre på om distanseøkningen er noen fordel. Zimon har ikke startet på over to måneder.

Tips:
4 Zababa Sacc – 1 Hector – 5 Carlos Paz.
Outs: 6 Gipsy Hall.

Rangering:
A: 4-1 B: 6-5-2-3
 

3. LØP – ØVREVOLL HESTESPORT CUP – 1100 DT
Faithful Lad vant sikkert torsdag. Får tilliten på ny med dyktige Mette Kjelsli som makker. King of York prøves på sprint, har mye fart og kan være en luring. Aragorn misset sist, skal ikke glemmes av den grunn. Obs også for Romund, som har tre seire i år med Maren Dahl. Miles er kanskje først og fremst en trippelkandidat?

Tips:
1 Faithful Lad – 2 King of York – 10 Aragorn.
Outs: 4 Romund.

Rangering:
A: 1  B: 2-4-10  C: 9-7-5-8  D: 3-6

4. LØP – EL MANO MENOR LØP – 1100 DT
Royal Miswaki og Royal Hill hadde et tøft nappetak sist, med sistnevnte som vinner. Vi tror på en duell mellom disse på ny. Ticmosic er alltid skummel på 1100 meter sand. Litt bedre betingelser nå, kan være nær en seier. Vrient å sette inn I Dont Do Walkin i dette selskapet, en typisk outsider.

Tips:
2 Royal Miswaki – 7 Royal Hill – 3 Ticmosic.
Outs: 4 I Dont Do Walkin.

Rangering:
A: 2-7 B: 3-4 C: 1-5-6

5. LØP – EXBOURNE’S WISH LØP - 1600 DT
Rapponghi har imponert kolossalt. Det blir tøffere etter hvert, men det kan fort bli en ny triumf. Vi velger å gardere med den gode treåringen Archived. Lach fra samme stall var også meget god sist torsdag, og Massenzio gjorde et flott løp 31. oktober. Forøvrig et flott felt, og vi ser det ikke som helt umulig at det kan dukke opp en luring her.

Tips:
8 Rapponghi – 5 Archived – 3 Massenzio.
Outs: 9 Lach

Rangering:
A: 8-5 B: 9-3-6 C: 4-1-2-7

6. LØP – HØSTFINALE MILER – 1600 DT
Vrient. Evening Rose går opp i distanse, mens Reaching Nirvana går motsatt vei. Vi tipper i stedet Enmore, som har en veldig jevn og fin sesong bak seg. East of India og Wattan har hatt et par fine dueller, nå tror vi sistnevnte kan få revansj med bedre vektvilkår. Som helhet er det mange gode formhester her, og vi tror det kan komme en overraskelse.

Tips:
12 Enmore – 7 East of India – 8 Wattan.
Outs: 2 Sky View.

Rangering:
A: 12-7 B: 2-8-1 C: 3-11-10-4-5-9-6

7. LØP – HØSTFINALE STAYER – 2400 DT
Monfalcone eller mange? Vi synes Haugens treåring har vært litt for ujevn og stoler ikke helt på ham. Dermd garderer vi bredt. Northern Pal får en løpssugen Espen Ski på ryggen og er skummel. Vi lar treåringene bekle resten av tipslinjen. Ungdommene når igjen de eldre mot slutten av sesongen.

Tips:
5 Monfalcone – 6 Northern Pal- 7 Eric the Player.
Outs: 4 Polisson.

Rangering:
A: 5-6 B: 4-7-9 C: 10-1-12-11-8-2-3

Kanonrunde av Are
Are Hyldmo hadde en glimrende runde i trenernes tippecup i forrige uke. Han prikket inn rett V5 og fikk 12 poeng for det. Med 23 poeng på tipsene og fire poeng for rett banker, ble det hele 39 poeng for Are. Dermed en nokså klar ledelse med tre runder igjen å tippe. Det er imidlertid ingen tvil om at det snur fort i denne bransjen, så mye kan fortsatt skje. Stillingen foran løpene torsdag er følgende:

Are Hyldmo 105
Annike Bye Nunez 92
Cathrine W Slettemark 84
Arnfinn Lund 75

Slutt på Jägersro
Sesongens siste løpsdag ble avholdt på Jägersro søndag. Sportslig sett et interessant program, med Svensk kriterium og Jockeyklubbens Avelsløpning som hovedoppgaver.
Kriteriet ble et tohesters oppgjør. Erroll vant foran favoritten Inchiline, mens Arnfinn Lund-trente The One and Only ble god treer. Per-Anders Gråberg red og Patrick Wahl er trener av vinneren.
I Avelsløpningen vant Auchroisk (Rafael Schistl/Lennart Reuterskiold jr suverent. De norske hestene klarte ikke å hevde seg i dette hoppeløpet, selv om Grafitti fikk siste premie
Derbyvinneren Swing that Cat var stor favoritt i V65-finalen. Men han måtte strekke våpen  for Golden Metalimo etter en tett strid over oppløpet. Manuel Santos/Fransisco Castro var duoen bak vinneren, mens Distant Star klarte femtepremien.
Ellers imponerte toårige Our Decision (Fredrik Johansson/Wido Neuroth) med en flott annenplass bak topphoppa Royal Legend. Dina Danekilde red Dollar Hill til seier i et godt sprintløp.
Fredrik Reuterskiold ble suveren trenerchampion foran broren Lennart jr. Derimot var det tidenes strid blant jockeyene. Før søndagens løp hadde hele seks jockeyer en reell mulighet til å ta hjem tittelen. Med seier i de to siste løpene gikk championatet til Per-Anders Gråberg.