Championatene klare?

Skrevet av Birger Christensen,  24.11.2008
Artikkelbilde

Med to løpsdager igjen denne sesongen, er det ganske mye som er klart på Øvrevoll. Espen Ski har hatt Carlos Lopez i hælene blant jockeyene, men dette er chilenerens siste løpsdag. Han må nemlig stå på sidelinjen 4. desember etter at en anke fra tidligere i høst er avklart. Dermed skal det veldig mye til for at ikke Espen skal klare å ta sitt tredje championat. Han vant i 2005 og 2006, mens Lopez tok sin hittil eneste tittel i fjor.

Amatørene har også litt å kjempe om. Både Anna Pilroth og Kristin Arnkværn har godt med ritt på denne nest siste dagen, men det er liten tvil om at det i øyeblikket er fordel Anna. Den svenske jenta leder også i kampen om Øvrevoll Hestesport Cup. Kjetil Kjær og Silja Støren kan ta igjen lederen, men de bør nok helst vinne kveldens 5. løp for å ha en rimelig sjanse.

Årets mestvinnende hest på Øvrevoll blir uten tvil Appel au Maitre. Seier i Walter Nilsens og Marit Sveaas’  Minneløp ga en total på 1.6 millioner. At Neuroth-hesten også var suveren i Stockholm gjør sesongen flott, selv om det uten en skade i Tyskland faktisk kunne ha blitt en enda sterkere fasit.
Derimot er det ikke avgjort hvilken hest som blir årets mestseirende. Mekong har vunnet seks ganger og har ledet denne kampen lenge. Men Aragorn følger hakk i hæl, og også Wattan og Romund er inne med sjanse. De tre sist nevnte starter torsdag og er dessuten meldt til siste løpsdag, så her får vi komme tilbake til forutsetningene i siste program.

Trenerchampionatene er klare for lengst. Den nyblivne 60-åringen Wido Neuroth tar sin tittel nummer 11 på Øvrevoll, mens Cathrine Witsø Slettemark tar sitt tredje og siste championat som amatørtrener. Hun går nemlig over i proffenes rekker når denne sesongen er over.
Spillemessig ser det ut til å være en krevende rebus. Vi tror årets nest siste V5 på Øvrevoll gir en hyggelig utbetaling.

1.LØP – GREAT MILLION LØP – 2300 DT
Gipsy Hall og Carlos Paz var likt i mål som annen og tredje sist. Vi tror de gjør opp om seieren her. Simano går lenger løp enn han pleier, vi er ikke helt sikre på om det er noen fordel. Må dog regnes på klassen. Northern Pal spurter som regel sterkt, kan rekke frem i dette lille feltet.

Tips:
3 Gipsy Hall – 5 Carlos Paz – 4 Northern Pal.
Outs: 1 Simano.

Rangering:
A: 3-5-1 B: 4-6-2

2.LØP – NORSK RIKSTOTOS REKRUTTERINGSLØP – 1100 DT
Vi prøver med et kanskje litt overraskende vinnertips på Flashline. Løpet bak fenomenale Reventon i september var meget sterkt, så i full orden tror vi han vinner. Wood Top var bra sist, selv om han tapte klart for Sheika. Giant Dragon har et godt bud på en trippelplass.

Tips:
8 Flashline – 7 Wood Top – 4 Two Cool.
Outs: 2 Giant Dragon.

Rangering:
A: 8-7 B: 2-4 C: 1-3-6-5

3.LØP – ELITELØP – 1750 DT
Vi synes at Ilo var så positiv sist, at vi tror på seier for ham. I en vrien omgang tar vi sjansen på at Espen Ski avgjør championatet for i år. Lach ser ut til å bevare formen godt, og også Quint Essentials har prestert mange fine løp. Suffolk County er nede på et formtall han burde kunne forsvare.

Tips:
5 Ilo – 7 Lach – 3 Quint Essentials.
Outs: 4 Suffolk County.

Rangering:
A: 5-7 B: 4-3 C: 6-2-1


4.LØP – 3-ÅRSLØP – 1600 DT
Timtaya viste sist at hun forsvarer det formtallet hun ble tildelt. Er ute etter samme tall nå og kan vinne igjen. Vi garderer med Wattan og Evening Rose, som hadde en liten fight om seieren sist. Girls Don’tlie har et par bra prestasjoner bak seg, men er ikke helt jevn. Directa Lubeca spurtet bra sist, et lite obs på henne.

Tips:
6 Timtaya – 1 Wattan – 7 Girls Don’tlie.
Outs: 2 Evening Rose.

Rangering:
A: 6-1 B: 2-7-9 C: 5-4-3-8

5.LØP – ØVREVOLL HESTESPORT CUP – 1750 DT
Tough Turtle har hatt en positiv utvikling. Vi er litt usikre på om distansen er den rette, etter stammen å dømme bør det gå bra. Løpet virker ellers meget åpent, vi tar med Kristin Arnkværn og Anna Pilroth selv om hestenes form ikke ser all verden ut. Ajra var ikke så langt bak Timtaya sist, det burde borge for en meget bra premie her.

Tips:
3 Tough Turtle – 6 Ajra – 1 Anaada.
Outs: 8 Female Appearance.

Rangering:
A: 3-6 B: 8-1-10 C: 5-7-12-4-2-11-9

6.LØP – HØSTFINALE STAYER - 2400 DT
Dette er klassen som det oftest kommer overraskelser. Ace a Classic tok årets første seier sist og kan doble her. No More Fuzz kan få løpet i front hvis ikke Onkel Blaa lager for mye trøbbel. Zen Cat går lenger enn han pleier, vi er ikke så sikre på at det er en fordel.

Tips:
6 Ace a Classic – 7 No More Fuzz – 9 Second Wind.
Outs: 5 Dickson.

Rangering:
A: 6-7 B: 5-9-8 C: 10-3-1-4-2

 

7.LØP – HØSTFINALE SPRINT – 1100 DT
En vrien V5-omgang avsluttes med en åpen sprint. Gifted Lass har fire kilo lettelse med lovende Shane Karlsson på ryggen. Romund har formen på topp, sist ble det dødt løp. Some Night er i slag, klarer jockeyen å holde henne i gang helt til målstreken? Patalavaka bør også regnes i dette jevne feltet.

Tips:
5 Gifted Lass – 6 Some Night – 2 Patalavaka.
Outs: 8 Romund.

Rangering:
A: 5-6 B: 8-2-1 C: 3-7-4-9-10-11-12

V5-forslag 480 rekker:
1.avd: 5 Ilo
2.avd: 5-1-2
3.avd: 3-6-8-1
4.avd: Alle 10
5.avd: 5-6-8-2

Finale i tippecupen
Kommende torsdag er siste runde i Lufthansa Challenge, trenernes tippecup. Absolutt intet er avgjort før finalen, som gir tur for to til Dubai. Annike Bye Nunez har fem poeng til gode på duoen Are Hyldmo og Cathrine Witsø Slettemark, som deler annenplassen. Arnfinn Lund er ikke stort mer enn en rett V5 unna, så her kan alt skje. Stillingen før finalerunden er som følger:
Annike Bye Nunez  130
Cathrine W Slettemark 125
Are Hyldmo   125
Arnfinn Lund   114

To seire til William Buick i Dubai - fredag 21. november

les mer her