Buick Champion i England!

Skrevet av Geir Stabell,  11.11.2008
Artikkelbilde
Foto Geir Stabell

William Buick og David Probert delte lærlingchampionatet i England, begge med 50 seire, etter en spennende avslutning på sesongen.
Nordmannen William Buick var utestengt de to siste dagene, og måtte derfor følge løpene på sidelinja, mens David Probert gjorde alt han kunne for å bli champion alene.

Proberts tre siste ritt endte faktisk alle med andreplasser og utrolig nok var han i tet 100 meter fra mål på de to siste hestene han red denne hovedsesongen.

Først var det Admiral Bond som ble slått like innunder mål i et sprinthandicap på Wolverhampton fredag kveld, og i det første løpet på Doncaster lørdag – et handicapløp for lærlinger, ble Probert annen på nestfavoritten Cornus. Paret gikk lett fram til tet 200 meter fra mål og så ut som vinnere, men Englands beste kvinnelige jockey-lærling Kirsty Milzareck kom med en sterk avslutning på hoppa Misphire, og vant løpet med en halvlengde.

Buick var på vei til Doncaster da løpet gikk, og hørte på det via sin mobiltelefon (han hadde sjåfør…).

”Det hørtes ut som det var temmelig jevnt”, kommenterte han da det hele var over.

Proberts andre ritt, en outsider, var strøket i dagens tredje løp, og de to ungguttene blir nå begge hyllet som champion apprentice 2008 på Doncaster.