Formidabel forbedring

13.11.2008
Artikkelbilde
Sheika

Sheika er en toåring med en spennende avstamning. Faren Deceptor har stor suksess, og de som husker noen få år tilbake, har ikke glemt at moren Shaisa var en av Skandinavias topphopper i flere sesonger.
Hun har hatt en formidabel forbedring de siste to månedene. Jeg lurte på om Carlos hadde gått litt for tidlig, men det var ingen fare. Det skal bli veldig interessant å følge Sheikas utvikling, sa Wido, som hadde hele seks hester til start på en torsdagskveld.
Fine forhold gjør at jeg får lyst til å starte, kommenterte den dyktige treneren.

Zababa Sacc vant St Leger i fjor på Øvrevoll. I år har han tatt tre seire, alle på Øvrevoll. I de tre siste startene i Sverige har han vært slått med mange lengder, men nå gikk det som det gjorde slik han sist var på Øvrevoll, nemlig seier.

Zababa Sacc

Rett etter start trodde jeg ikke på seier. Aragorn liker seg ikke når banen er på den harde siden, det har han ikke høver til. Men han er veldig ærlig og svarte på det jeg ba om, sa Anna Pilroth etter seieren i Øvrevoll Hestesport Cup.
For Anne og Aragorn er årets sesong et gjennombrudd. Hun har alle tiders mulighet til å bli champion blant amatørene, og Aragorn er i ferd med å utfordre Mekong om å bli årets mestseirende hest. En seier til og Aragorn vil gå opp i tet på den listen.

Aragorn 

Mens Espen Ski var utelukket, gikk det relativt tregt med seierssankingen til de nærmeste på listen. Da Espen var tilbake igjen, våknet Carlos Lopez for fullt. Tre seire på tre ritt, den siste med Royal Miswaki etter en enorm finish.
Synd han er så treg av gårde, ellers kunne han ha vært en toppsprinter. Kanskje like greit å prøve på 1600 meter, da har han flere meter å hente inn det tapte på, sa trener Wido Neuroth, som også hadde en fin kveld. Og enda bedre ble det da Ilo tok revansj for sin litt svake innsats sist. Glad var også Espen Ski, som det fikk sin første seier siden 2. oktober.

Royal Miswaki
Ilo er en flott hest, men kan være litt lur. Derfor går det mot at vi kastrerer ham etter sesongen, fortalte Wido.

Ilo
Wattan tok sin fjerde seier for sesongen da han vant høstfinalen for milerne.
Han har vært utrolig flink i år. Han startet ikke som toåring, så jeg tror det kan være litt å gå på til neste år, mente trener Annike Bye Nunez. Drøyt 110 000 er ikke ille, og særlig har siste halvdel av året vært bra.

Wattan

V5-finalen ble årets første seier både for Ace a Classic og Mette Hanssen.
Det er en liten guttunge, som fortsatt har mye å lære, sa trener Sven-Erik Lilja om Ace a Classic.
Han fortjente seieren etter tre annenplasser i år, sa treneren.

Ace A Classic

SHEIKA fint med, til tet før siste sving. Siden helt suveren. WOOD TOP ikke så rask av gårde. Fint frem innvendig, bra spurt til annen. GIANT DRAGON tidlig til tet, holdt bra til tredje. Grei avslutning til fjerde av ARAMIS.

ZABABA SACC femte, frem før siste sving, tredje gjennom denne. Ble satt under press, men holdt unna til seier. CARLOS PAZ sist lenge, spurtet flott og knep annen på streken. GIPSY HALL frem sammen med vinneren, kjempet hardt lenge, men ga seg litt helt på slutten.
RIVER HILL ledet til inn mot siste sving, hadde da gjort sitt.

ARAGORN ikke så rask som han kan være. Fant plass i en luke og spurtet til sikker seier. MILES dro av gårde sammen med Red for Danger, holdt godt til annen. ROMUND ikke av de fremste, spurtet fint og knep tredje. FAITHFUL LAD tredje, fikk plass i en luke, men hadde ikke sedvanlig gnist. RED FOR DANGER lynrask av gårde, hadde ikke samme avslutning.

ROYAL MISWAKI sist lenge. Kom bakfra med stormskritt og nådde frem akkurat på streken. SOME NIGHT rett til tet, ledet klart til en meter gjensto. GIFTED LASS annen, holdt farten fint til tredje. TICMOSIC misset litt i starten, passes.

ILO femte, fjerde i fin fart i siste sving. Skaffet seg grepet med 200 meter igjen, vant meget sikkert. FAIR FLAIR fjerde, avsluttet bra til annen. LACH sjette, avanserte fint til tredje i mål. RAPPONGHI og SUFFOLK COUNTY dro av gårde i sprinttempo, det kunne ikke holde.

WATTAN fint med hele veien. Satte inn støtet siste 200 og vant sikkert. EVENING ROSE sist, avsluttet flott langs railen til annen. GIMMELINO tidlig fremme, holdt bra til tredje. EAST OF INDIA med til oppløpet, intet ekstra. Bra avslutning av REACHING NIRVANA. ODELAVIE mistet rytteren i starten.

ACE A CLASSIC i tetpar hele veien. Kjempet strålende helt til streken og klarte årets første seier. NORTHERN PAL befant seg lenger bak. Kom frem midt i oppløpet og kjempet en herlig fight med vinneren. ERIC THE PLAYER ledet, holdt klart godkjent til tredje. HANDSOME BOY og IN THE FLESH med til oppløpet, ikke så mye ekstra.