Stormet inn til seier

Skrevet av Birger Christensen,  24.07.2008
Artikkelbilde

Catching the Storm var helt overlegen i toårsløpet. En hoppe som vi ganske sikkert vil få høre mer fra. Hun ble kjøpt på auksjonen i fjor for 150 000, noe som later til å ha vært et godt kjøp.

- Det ser ut til at jeg har noen hyggelige toåringer i år, og det er alltid spennende. Richelle vant på Täby tirsdag, Catching the Storm vant nå, mens Vladmira skal ut i Gøteborg søndag.
- Catching the Storm er en ukomplisert hest med et flott løpshode. Vi satser nå mot Skandinavisk Mesterskap på Catching the Storm, deretter er det nok av flotte løp for norskoppdrettede utover høsten, sa trener Are Hyldmo.

Richard Dancer var den mest rutinerte over Øvrevolls hekker i kveldens første løp. Han dominerte siste halvdel av løpet og vant suverent.
- Dro nytte av sin erfaring. Hoppet godt og vant enkelt, kommenterte jockey Matthew Bachelor.

- Er normalt ikke så glad i å gå i tet, så han kom nok litt for tidlig foran. Men det gikk greit. Nå skal han ut i Fearnleyløpet for å få litt variasjon. Deretter blir det Bærum kommunes hekkeløp på Derbydagen, informerte trener Hallvard Soma. Det ble en ny seier på Soma, da Milliondollarbaby spurtet fra siste til første i jernfinalen. Dermed har hoppa løpt inn over 100 000 kroner på to starter.

På dagen 50 år siden Arnfinn Lund vant sitt første løp som trener på Øvrevoll, passet han på å ta en seier for å markere jubileet. Danetime Music lot være å stå igjen i boksene, og da ordnet det seg.

 


- Vi har jobbet med det momentet i trening, og nå gikk det heldigvis bra. Absolutt en brukbar hoppe, som det kan bli litt moro med fremover, sa Arnfinn. Han ble hedret med et flott fat, meget fortjent etter så mange år i sporten.

Liger hadde tatt to annenplasser i Sverige i de to siste startene. Han likte seg så godt på Øvrevoll at han spurtet til seier. Det var Carlos Lopez’ niende seier for året på Øvrevoll, og han er dermed med i kampen bak Espen Ski, som leder suverent.

Grunnfinalen for milerne ble en fin seier for Mia. Trond Jørgensen red sin vinner nummer 498 og er veldig nær en milepæl. Det er kun tre jockeyer på Øvrevoll som har nådd 500 vinnere. Walter Buick, Janos Tandari og Gunnar Nordling er de tre som Trond kan slutte seg til i 500-klubben i løpet av året. Ikke dårlig av en ”gammel” mann.

Hornpipe tok sin andre strake finaleseier, og også han passerte 100 000 kroner på de to siste startene.
- Det er nesten uvirkelig. Etter at vi fikk ham fra England, har det bare vært glede. Kostet nesten ingenting, så dette er gøy. Vi planlegger å komme tilbake på Derbydagen om en måned, sa en fornøyd trener Karin Lindberger Gajda.

Yorkshire Lad avsluttet kvelden med en forrykende sprint.
- Det var litt overraskende at han skulle være så suveren. Startet en gang i fjor før han måtte opereres, og vi lot ham få fri resten av året. Han er distansebegrenset, men veldig god opp til 1350 meter, sa trener Jacob H Fretheim.


Omtaler:
RICHARD DANCER annen, overtok mot siste sving. Siden helt suveren. ORANAIS sjette, opp på fjerde på siste bortre. Holdt farten oppe hele veien og ble annen på det. MICK’S LEGEND fjerde, opp på tredje. Litt uheldig ved et hinder, men klarte å komme tilbake til tredje. VIVAT i tet i fint tempo. Annen i siste sving, uheldig på siste hekk. Viste likevel lovende takter.

CATCHING THE STORM tidlig fremme, tet i svingen. Var helt suveren på oppløpet. WORKING CLASS HERO tok det relativt pent fra start. Avsluttet meget sterkt til annen. God spurt bakfra også av FIGHTING SPIRIT, mens ELEKTRON var med vinneren til midt på oppløpet. Ga seg en del derfra og inn.

DANETIME MUSIC for en gangs skyld godt av gårde. Holdt seg foran hele veien og vant sikkert. GRAFITTI ikke med i fremste rekke. Kom voldsomt bakfra og ble grei annen. WANNABEAWARDED tredje i svingen, holdt farten godt til siste trippel. ROBBED IN RIGA tet i svingen, viste fin fart.

MILLIONDOLLARBABY lenge i baktroppen. Kom i stor fart midt på oppløpet og blåste forbi til seier. EDVARD DEN FJÆRDE også ganske langt bak. Avsluttet fint til annen. ANAADA fremme som annen, falt litt tilbake. Kom fint igjen til tredje. CHOPARD dro til tet, holdt til 300 meter igjen. SECOND WIND og QUICK SHANIA med fremme til oppløpet, hadde gjort sitt.

LIGER lenge avventende. Spurtet flott og tok en sikker seier. RED TSUNAMI sist, avanserte litt fremover. Fin avslutning til annen. REPLICANT kom frem tidlig oppløpet. Så seiersfarlig ut, men ga seg litt. Dog klar årsbeste. CARIUS og WHISPERINGLINE førte an til inn i oppløpet, ga seg på slutten.

MIA tidlig fremme. Ble hardt angrepet, men svarte opp til sikker seier. BONNE EASTER avventende, angrep vinneren ved veien. Så skummel ut, men måtte nøye seg med annen. EAST OF INDIA fjerde, holdt farten fint til tredje. DOUBLEDAY og ENMORE var i front til oppløpet, ga seg.


HORNPIPE raskt til tet. Hadde kontrollen hver meter og vant lett. LAM OF MULL fint frem inne ved railen, klarte så vidt annen. KLEINGELD spurtet også bra til tredje midt i banen. TEQUILA HEAT og DIAMONDSANDPEARLS bra fremme, kunne ikke helt holde stillingen. QUANERO femte, intet ekstra.

YORKSHIRE LAD stormet til tet, var helt suveren. TOUGH LINE fint med, gikk meget bra over uvant distanse. NOT SECRET ikke så rask som vanlig fra start. Får ikke mer enn godkjent. Litt for kort for ROYAL MISWAKI.