Polar Cup og V6-jubileum

Skrevet av Birger Christensen,  27.07.2008
Artikkelbilde

Polar Cup er høydepunktet i et fint program på Øvrevoll torsdag. Samtidig markerer kommende løpsdag et jubileum. Da er det nøyaktig 25 år siden den første V6-omgangen med galopp på programmet. Har du gått på Øvrevoll en stund, husker du kanskje noen av vinnerne fra den gang. Vi avslutter forhåndsen med den rette rekka, så kan du jo teste deg selv.

Back to business: Polar Cup er i år et internt skandinavisk oppgjør. Å trekke hester fra kontinentet har vist seg å ikke være så enkelt, selv om det har vært noen flere utenom Skandinavia i vårt andre gruppeløp, Marit Sveaas’ Minneløp. At den internasjonale susen er borte, betyr imidlertid ikke at det er god klasse på løpet. Gjennomsnittlig formtall på rundt 87 er likevel lavere enn vi hadde ønsket.
Feltet inneholder en rekke hester med høy beste form, men som slett ikke alltid viser toppen av sin kapasitet. Mange sliter med skader, dårlige høver og rett og slett ustabil form. Det gjør det vrient å forutsi resultatet, som i fjor da Hovman dukket opp som troll av eske. Tilhengerne fikk 399 kroner for en satset tier. Han hører så visst inn under kategorien vrien å bedømme. Det gjør også Salt Track, som sliter mye med sine høver.
En hest som kun har gjort en start på Øvrevoll, vil vi gjerne trekke frem. Calrissian kommer fra samme stall som nylig hadde suksess med Alpacco i Valley Chapel Memorial. Lars Kelp og Manuel Martinez, det er en duo man virkelig skal se opp for. Calrissian gjorde det strålende i sprintløp i Dubai i vinter, og siste innsats i Tyskland var heller ikke dårlig. Om noen tror at 1350 meter skulle bli for langt, iler vi til med å fortelle at Calrissian ble tredje både i Norsk og Svensk Derby i fjor.
De toårige hoppene skal kjempe om 75 000 kroner i Eivind Eckbo Legats Vandrepokal. Madame If blir trolig favoritt, men her er det utvikling i alle konkurrentene, så kampen blir sikkert hard. Ellers et spennende Derby Trial, hvor mange vil få svar på om det er nok distanse i deres håpefulle. Årets Derbyfelt ser ikke ut til å være av de aller sterkeste, så her kan det være muligheter for en outsider.
De norskoppdrettede Firello og Ladies Unique har også en interessant oppgave, hvor vi er inne på at førstnevnte kan lede fra start til mål. Det er kvalifisert motstand, men Firello på sitt beste, det er en tøff nøtt å bryne seg på.


Så var det rett V6-rekke fra 31/7-1983. Den så slik ut:

Lawnswood Cutter (Are Hyldmo, Trond Jørgensen, Stall Sparess).
Greenkeeper (Arnfinn Lund, Walter Buick, Skogan Stutteri)
Trifling (Bengt Bengtsson, Ole Larsen, Stall Newmarket)
What Nonsense (Arne Ellevold, Walter Buick, Stall Areo)
Fast Hussar (Arnfinn Lund, Walter Buick, Stall Anfi)
Dolmen (Raymond O Durant, Tony Frick, Borgvin Stutteri)

 

 

Trippel i Altamira
Fredagens Altamira-løpning på Jägersro ble en stor suksess for de treårige norske hoppene. Wido Neuroth ble nummer en og tre med henholdsvis Trieste og Fortaleza, mens Are Hyldmo-trente Catfight snek seg så vidt forbi Foretaleza i kampen om annen. Trieste vant med en sikker lengde til hele 20.99 i odds. Duoen ga over 300 på feltets to minst spilte hester. Lennart Hammer-Hansen satt på ryggen av vinneren.
Svensk Oaks ble vunnet av Double Up. Favoritten Hot Marta dro av gårde, men ble hentet inn av vinneren midt på oppløpet. Fredrik Johansson satt på Double Up, som er i trening hos veteranen Bo Neuman. Utover Altamira var den norske innsatsen lite å skrive om, så da gjør vi heller ikke det.

Lund øker
Lufthansa Challenge, årets tippecup for trenerne, er inne i omgang tre. Arnfinn Lund hadde en bra omgang og økte ledelsen fra sist. Nå har han 47 poeng, Jacob H Fretheim står med 33, mens Eva Sundbye har samlet i hop 21 poeng. Trioen skal tippe fire løpsdager til før en finalist kan kåres.

Vladmira annen
Are Hyldmo-trente Vladmira (Per-Anders Gråberg) ble annen i sin totodebut i Gøteborg søndag. Hun ble slått av Lords Lady fra stallen til Lennart Reuterskiold. Josefine Linø red vinneren.
Mette Kjelsli, som rir på Øvrevoll torsdag, vant amatørløpet med Little Nellie. Også det er en hoppe som er trent av Lennart Reuterskiold. Vinnerodds var 7.57.
Sigmund Tandberg tok med seg to hester til Gøteborg. De ble nummer fire og fem med Faithful Lad foran Evening Rose. Løpet ble vunnet av Shady Star (Tina Långstrøm).
De øvrige norske var enten strøket eller uplassert.