Krevende spillenøtter

Skrevet av Birger Christensen,  07.07.2008
Artikkelbilde

Kommende torsdag blir sportslig en liten mellomdag mellom de flotte løpene sist torsdag og neste ukes storløp. Da avholdes Skandinavisk Mesterskap, Michelets Minneløp, samt Morten og Torvald Klaveness’ Minneløp. Det betyr ikke at det er uinteressant på Øvrevoll til torsdag.

 Vi får stifte bekjentskap med nye toåringer, noen av våre beste stayere møtes, og ikke minst: Det er store spillemessige utfordringer. Ikke bare i V5, her tror vi også at trippelspillerne skal få litt å bryne seg på.

Trener Niels Petersen har fire spennende hester til start. Han ser optimistisk på sjansene.
- Dzius var veldig god i Norges-debuten, da han vant lett. Jeg tror kanskje at han ikke helt har likt gressbanen i sine to forsøk på gresset. Han trener i hvert fall meget bra, og jeg forventer å se ham i fremste rekke torsdag.
- Madame If gikk bra i kvalifiseringen. Wood Hill, som vant det løpet, er en kanon. I maidenløpet synes jeg både Firefoot og Donna Veloce skal regnes. Grafitti var riktignok god sist, men jeg synes mine to bør være trippekandidater, mente Niels.
I annet løp er det bare seks hester. Men det blir ofte spennende løp selv om ikke feltet er så stort. Tough Line og Suffolk County møter fire femåringer, og vi tror mest på ungdommen. Hvis været i skrivende stund holder seg utover i uka, blir det en langt tyngre bane enn sist. Det var god svikt i banen da Negra del Oro vant Derby i 2006, kanskje tar feltets eneste hoppe seg av dette feltet på torsdag.


Lufthansa Challenge
Kommende runde er den siste i den andre kvalifiseringsrunden i Lufthansa Challenge. Cathrine Witsø Slettemark hadde en veldig god runde sist med 36 poeng. Også Wera Torgersen tippet bra og oppnådde 27 poeng. Dermed leder Cathrine med 17 poeng foran torsdagens runde. Wera må trolig prikke inn rett V5 for å kunne ta igjen Cathrine og gå til finalen.
I neste tipperunde er det Arnfinn Lund, Eva Sundbye og Jacob Fretheim som skal i ilden. De skal tippe løpsdagene frem til torsdag 21. august. Deretter er det Are Hyldmo, Niels Petersen og Cathrine Erichsen som skal kjempe om den siste finalebilletten. I den finalen er Annike Bye Nunez allerede kvalifisert.

Ny Sundbye-seier
Eva Sundbye gjør det stadig skarpt i Gøteborg. Hun ble champion der i 2006, og med seieren søndag med Not Secret kan det bli reprise i år. Etter tetkjenning holdt Not Secret (Gustavo Solis) unna med en sikker halvlengde til Stormy Grey. Seieren var verdt 50 000 svenske kroner, og Senora Thatcher ble nummer ni, mens Ticmosic og Archived var strøket.
I araberløpet hadde Jens-Erik Lindstøl med SB Black Lucifer og Black Bandit. Det ble ingen premie, mens løpet ble vunnet av Espen Ski, som red Quiero. Det er en norskoppdrettet araber som trenes av Pia Høiom.
Over hundre i vinnerodds er sjelden kost. Men søndag vant Allsussedup til 105.78 i odds. På ryggen satt Annelie Hollstenius, som også vant to løp på Jägersro fredag.

Hot Marta vant
Ingen norske hester sto på startstreken da Svensk Oaks Trial ble avholdt på Jägersro fredag. Favoritten til seieren i Oaks, Hot Marta (Manuel Santos), måtte jobbe knallhardt for å slå storskrellen Irish Smile (Fernando Diaz). Dermed blir det kanskje mer spennende enn først ventet i Oaks.