Gruppeseier til Steve’s Champ

Skrevet av Birger Christensen,  31.07.2008
Artikkelbilde

Steve’s Champ lyktes endelig i et riktig stort løp på Øvrevoll. I gruppeløpet Polar Cup ble det en meget fortjent seier. Honnør til Fernando Diaz, Rune Haugen og eierne Stall NOR og Lagulise Racing.

- Jeg liker denne hesten veldig godt. Da de angrep ute i banen, tenkte jeg at dette ikke går, men det gjorde det, sa en svært glad jockey Fernando Diaz.
- Nå er jeg veldig fornøyd, assisterte trener Rune Haugen.
- Etter den svake innsatsen i Derby Trial, var dette et stort plaster på såret. Han ble kastrert tidligere i år, og mange mente at det var ”høl i hue”. Men han har aldri vært bedre. Nå blir det Täby Open i september, og kanskje VG-sprinten på Derbydagen. Og kanskje en liten tur til England igjen utpå høsten, berettet en svært tilfreds trener.

Derby Trial ble vunnet av en hest som ikke er meldt i Norsk Derby. Vivaldi, i trening hos formtreneren Bent Olsen, var sist inn i boksene, men først i mål.
- Han har vært veldig flink i år. Det hadde jo vært morsomt om han hadde kunnet være med i Norsk Derby, men det er ingen vits i å tenke for mye på det. Vi har blant annet Dansk Mesterskap som en fin oppgave for Vivaldi, sa Bent Olsen.

Eivind Eckbo Legats Vandrepremie ble en meget sikker triumf for Kilcoona. Ingen kunne svare på hennes avslutning i toto-debuten.
- En flott hoppe, med en utrolig fin speed. Bare moro å være passasjer, sa Jan-Erik Neuroth.
- En av mine bedre toåringer. Det blir å satse på Heatherwold og Kriteriet, så får vi se etter hvert, la pappa Wido til.

At Mette Kjelsli er en av de beste amatørrytterne i Skandinavia, kan det neppe være noen tvil om. Torsdag vant hun med Sweet Soul Diva, som hun eier selv.
- Det var innmari moro. Har hatt litt problemer med å finne løp til henne over distanse på gress. Nå passert alt, og jeg følte meg ganske sikker på seier allerede 400 meter fra mål. Kommer gjerne igjen, sa Mette.

Anne’s Birthday hadde ikke vunnet siden 2006, men nå lyktes det. Tet fra start til mål var oppskriften.
- Det har vært mye uflaks i bildet. Enten har det kommet for mye regn, eller hun har misset litt i starten. Nå klaffet det, og det var deilig. Kommer hun med, sikter vi på en 1200 meter på Derbydagen, sa Tina Smith.

Arnfinn Lund måtte stryke Negra del Oro, men likevel ble det seier. Meget nyttige Omoto Sando holdt unna for positive Road to Mandalay.
- En utrolig morsom hest å holde på med. Kombinasjonen av hekk og flatt ser ut til å slå veldig godt ut. Nå blir det hekkeløp på Derbydagen som neste oppgave, sa Arnfinn. Nestortreneren vant forøvrig også med Danetime Music, som nå ser ut til å ha løst sine problemer i startboksen. I så fall kan det bli mye moro fremover. Seieren var samtidig også seier nummer to for Tina Smith den siste kvelden i juli.
Kveldens siste vinner ble samtidig den første trenerseieren for Zoltan Benedek. Han red selv Reaching Nirvana, og kanskje svarte hestens navn til hvordan Zoltan følte seg etter den hyggelige seieren.

Omtaler:

KILCOONA tredje i svingen. Kom opp utvendig leder 300 meter fra mål, gikk i fra til suveren seier. PICTURE PERFECT annen i svingen. Kunne ikke stå i mot vinneren, men gikk meget bra til annen. MADAME IF raskt til tet. Holdt stand til 300 meter fra mål, kunne ikke matche de to beste.

SWEET SOUL DIVA femte, avanserte til tredje i siste sving. Satte inn støtet ved veien 200 meter fra mål og vant lett. SECOND WIND hadde en klar ledelse rundt første sving. Ble hentet inn, men hadde litt å gå på. Relativt klar annen. CHECK RAISE fjerde- femte, holdt farten så bra at det ble trippelplass. ONE TO REMEMBER overtok teten før siste sving, holdt farten brukbart.

 

VIVALDI i annet par på bortre langside. Avventet til midt på oppløpet med å sette inn støtet. Da åpningen kom, ble det en sikker seier. AMAZER kom frem sammen med vinneren. Avsluttet flott til annen. HAWK AND I rolig fra start. Avanserte til delt tet i siste sving. Så farlig ut, men det ebbet litt ut. VAMP tredje i siste sving. Godt gående lenge, ga seg litt på slutten. AQUILA FLYER fremme til oppløpet, hadde da gjort sitt.

ANNE’S BIRTHDAY tidlig i tet. Holdt unna helt til målstreken. AXE rask av gårde inne ved railen. Kom ikke helt opp på siden av vinneren. TICMOLINO bra med ute i banen. Holdt farten fint til tredje. Disse tre dominerte løpet.

OMOTO SANDO tredje, annen i svingen. Ble angrepet, men svarte fint opp til seier. ROAD TO MANDALAY sjette, avanserte fint fremover. Opp på siden av lederen, men ikke forbi. Dog meget positiv. QUINT ESSENTIALS annen-tredje. Holdt farten fint til tredje. SUFFOLK COUNTY fremme til oppløpet, ga seg. FIRELLO falt gjennom. Han ble undersøkt etter løpet og de fant at han hadde bronkitt.

STEVE’S CHAMP raskt til tet. Gikk smart langs railen og førte helt til streken. EMIL raskt av gårde, falt litt tilbake. Kom meget sterkt tilbake og klarte annen. PUGGY midt i feltet. Kom med en flott finish og sikret siste trippel. HOVMAN og MIYASAKI i tetgruppen gjennom svingen, ga seg noe. CALRISSIAN avanserte før svingen, ikke så mye ekstra helt på slutten.

DANETIME MUSIC bra med, annen i svingen. Holdt seg foran helt til mål og andre strake seier. ESCARPADA tredje i svingen, gikk bra til mål og annen. RIVER HILL tet i svingen, holdt også meget bra til tredje. CLERICUZIO også bra med, gikk fint til mål.

REACHING NIRVANA tidlig i tet, holdt unna hele veien og vant sikkert. RAINBOW BARREL avanserte til femte i svingen. Nærmet seg hele tiden og fikk annen etter en god avslutning. FENDI fjerde, tredje i svingen. Holdt farten til mål. CHARMION og HILDIS DUE med til oppløpet, hadde gjort sitt.