Bucco, ”Båten” og Budget flotte vinnere

Skrevet av Birger Christensen,  17.07.2008
Artikkelbilde

Artie Bucco, Miss the Boat og What Budget var de store navnene på en flott løpsdag på Øvrevoll torsdag.

Artie Bucco ble tredje i Dansk Derby etter et meget uheldig løp. I Skandinavisk Mesterskap ble det revansj.

- Uten uhell hadde vi i hvert fall klart å være annen i Dansk Derby. Nå satt han fint med hele veien, og da jeg ba om litt ekstra, fikk jeg svar, sa en fornøyd jockey Fredrik Johansson.
- Han har jobbet godt den siste tiden, og nå ble jeg optimistisk med tanke på Svensk Derby. Han står distanse, og jeg tror bestemt vi har noe å gjøre på Jägersro, la trener Wido Neuroth til.
Stall Trick or Treat har vunnet Svensk Derby med Trivial Pursuit. Men det begynner å bli lenge siden, så de har neppe noe i mot en reprise.

Miss the Boat hadde ikke fått det til så langt denne sesongen. Men i Morten og Torvald Klaveness’ Minneløp stemte det meste.
- En flott hoppe. Trodde ikke det skulle bli noe problem med distansen, og det stemte, sa Manuel Santos. Han red hoppa for første gang i løp, og det ble et trivelig bekjentskap.
En lettet trener Arnfinn Lund entret stegene til vinnerpaddocken.
- Dette trengte vi. Det har vært mye uhell og stang-ut i det siste, og da smaker en slik seier ekstra godt. Miss the Boat er ikke så glad i å reise, så vi prøver å finne løp til henne på Øvrevoll. Vi får se hva vi gjør, men på Derbydagen skal hun i hvert fall ut, berettet Arnfinn.
Treårige Latakia var meget god annen, og Born to Win sørget for at de norske hoppene tok godt for seg av premiefatet.

What Budget var feltets eneste hoppe i Michelets Minneløp. Hun la seg beskjedent til langt bak gutta, men det endret hun på mot slutten av løpet. 100 meter fra mål stormet hun forbi og inn til seier.
- Jeg ville ikke mase for mye på henne. Seierstro fikk jeg ved veien, og det var utrolig gøy, sa en glad Tina Smith.
For Arnfinn Lund ble det andre tur på under en halvtime til vinnerpaddock.
- Jeg var bekymret til å begynne med. Dæven, det var det løpet, tenkte jeg. Men ut på oppløpet var avstanden blitt mye mindre, og da fikk jeg håp, sa en glad Arnfinn Lund. Å vinne både Klaveness’ og Michelets Minneløp samme dag, det er ikke ille!

I kveldens første løp fikk vi en imponerende vinner. Hansinger gikk sitt første løp på Øvrevoll og vant i tøft lag.
- Jeg hadde et håp, men det er aldri godt å si første gang. Det var en hyggelig opplevelse, og jeg tror han kan ha mye å hente i en del treårsløp fremover, mente trener Cathrine Erichsen.

Gode hester møttes også over 1350 meter, og Massenzio ledet hver meter.
- Jeg var litt redd for at formtallet 87 kunne være litt tøft, men han mestret det. Selv om Royal Miswaki nærmet seg på slutten, hadde Martinez full kontroll, sa Rune Haugen.

Billsson innledet V5-spillet med en sikker seier.
- To løp i kroppen etter pause, dessuten trives han på Øvrevoll. Vi kommer gjerne tilbake, sa trener Olle Stenstrøm.

Romund vant forrige torsdag og fulgte opp med ny seier nå. Maren Dahl satt på vinneren som sist og doblet seierstallet i løpet av en uke.

HANSINGER fint med rett bak lederduoen. Satte inn støtet ved veien og tok en sikker seier. BUCKSMOKE tidlig fremme. Fikk et grep 400 meter fra mål, men kunne ikke stå i mot vinneren. QUANERO raskt fremme i tet. Holdt farten godt til tredje. TEQUILA HEAT tredje i svingen, hadde ikke noe ekstra. Bra avslutning av VISTA HERMOSA.

MASSENZIO raskt fremme i tet. Holdt farten godt til seier. ROYAL MISWAKI et stykke bak teten. Spurtet flott og var klar annen. YORKSHIRE LAD fint med, annen i svingen. Holdt farten meget bra til tredje. GRECO TOM slet litt med å finne seg til rette. Bra avslutning fra sisteplass av ECOLOGY.

BILLSSON kom frem 200 meter fra mål og avgjorde sikkert. CARNET APACHE fjerde ut på oppløpet. Koblet grepet, men kunne ikke svare vinneren. Fin avslutning av MCGIBBONS. FENDI og MISS TICKLE tetpar i svingen, førstnevnte holdt brukbart.

ARAGORN tidlig fremme, holdt unna helt til mål. CHOPARD fjerde-femte. Spurtet fint og knep annen på streken. WELSH DRAGON midt i feltet, avsluttet fint til tredje. DARK PRIDE annen, tredje i svingen. Holdt bedre enn på en stund. MISUNDERSTOOD fremme til oppløpet.

ARTIE BUCCO satt stille bak de fremste til veien. I et jafs var han i tet og vant overlegent. CLAUSES STAR midt i feltet, spurtet storveis til annen. SUPERMAN fjerde, tredje i svingen. Holdt meget bra til tredje. VIVALDI avsluttet bra til fjerde, mens THEATRICAL AWARD ikke klarte å forsvare seg fra front denne gang.

MISS THE BOAT fremme, tet før svingen. Holdt seg foran hele veien og vant sikkert. LATAKIA fjerde, tok rygg på vinneren. Spurtet bra og var sikker annen. Fin avslutning til tredje av BORN TO WIN, mens ELLICAT ga seg litt fra annenplass i svingen.

WHAT BUDGET klart sist lenge. Plukket opp de øvrige sakte, men sikkert og gikk helt til topps. HECTOR til tet i et fornuftig tempo. Holdt meget bra og ble annen. HALF PINT BILL fjerde, så også i siste sving. Var nær ved å klare annen. DANDO og MICK’S LEGEND fremme lenge, kunne ikke helt forsvare stillingen. BROWN TEA så skummel ut, hadde ikke så mye siste 200.

ROMUND ikke blant de raskeste fra start. Spurtet flott og nådde akkurat frem til seier. MILES bra av gårde. Fikk et grep ved veien og holdt unna til kort før mål. ANNE’S BIRTHDAY ikke så rask fra start som vanlig. Kom frem og holdt bra. UNREAL WONDER på det jevne til fjerde.