Topp toåringer og en flink Lad

Skrevet av Birger Christensen,  14.08.2008
Artikkelbilde

Wido Neuroth har en utrolig spennende samling med toåringer. Toppen i samlingen torsdag var Kilcoona, som enkelt vant The Heatherwold Cup, årets hittil viktigste toårsløp.
- En flott hoppe, som jeg tror kan nå langt. Så på henne at hun ble litt trett på den tunge banen, men det er ingen tvil om at dette er en topphest.

Før vi kom til Heatherwold, hadde Wido rukket å vise frem tre hester som også er av modell 2006.

Our Decision vant lett rekrutteringsløpet, mens Handsome Hawk og Moon City fra samme stall var de beste i kval-løpet.
- Our Decision skal ut neste søndag i Skandinavisk Mesterskap, tror han bør være med i toppen der, mente Wido.

Fearnleyløpet var ventet å bli en duell mellom Ilo og Mick’s Legend. Men Yorkshire Lad og Marie Fretheim ville det annerledes.
- Håpet på trippel, men seier var i overkant. Hadde nok en fordel av at det ble to svinger og kortere oppløp. Vi har vunnet mange løp ved å gå innvendig ut av indre søndre sving, og slik ble det denne gang også, sa en fornøyd trener Jacob H Fretheim.

Evening Rose vant sitt livs første løp forrige torsdag. Etter en knallspurt doblet hun det tallet. Mye jobbing i marka rundt Hokksund er oppskriften, mente trener Sigmund Tandberg.

Lam of Mull sto med kun en seier på 24 starter i karrieren. Etter fire annenplasser så langt i år, var det på tide med en seier.
- Det er en hest med et stort hjerte. Han har utviklet seg hele tiden, og nå vise det seg også at han taklet banen, sa en fornøyd trener Rune Haugen.

- Det har vært opp og ned, men så langt mest ned i år med Sang Real, men nå håper jeg det snudde. Han jobber bra på dirt track, så jeg håper det skal bli en morsom høst, sa trener Arnfinn Lund.

Bonne Easter har hatt en fin sesong. Nå ble det finaleseier.
- Hun har et hjerte, som jeg gjerne skulle hatt på en topphest. Bonne Easter er ærligheten selv, og hun gjør alltid sitt beste, oppsummerte trener Annike Bye Nunez.

Coneyboy ga dansk jubel for 55 000 kroner i stayerfinalen.
- Det var dejligt, sa en godt fornøyd trener John Nielsen.
- Vi kommer tilbake til Øvrevoll så fort det er mulig, la John til.

Omtaler

OUR DECISION nest sist i svingen, hadde en del å gjøre. Gikk innvendig og tjente litt på det. Hadde tetkontakt 200 meter fra mål og vant sikkert. TATOOSH med fremme i en tettrio. Fikk overtaket på de andre, men kunne ikke svare vinneren. THE ONE AND ONLY tet, holdt fint til tredje. RICHELLE fjerde, så også i mål. TWO COOL i tetbildet, ga seg noe.

KILCOONA annen, overtok teten i svingen. Hadde siden full kontroll. BUEN RUMBERO fjerde, avanserte opp på annen. Holdt denne plassen greit etter et positivt løp. MADAME IF tet, ned på annen. Holdt greit til tredje. WOOD HILL så ikke ut til å trives på den tunge banen.

EVENING ROSE i baktroppen. Tok fart nesten fra Hokksund og blåste forbi de øvrige. MILES utenfra til før svingen. Holdt stand mot alle unntatt vinneren. BIT NOBLE bra med som tredje. Nokså sikker trippelplass. KING og BECKINA på det jevne

LAM OF MULL med fremme hele veien. Kjempet med lederen og fikk et lite grep som holdt inn. JUSTTHETWOOFUS rett til tet. Foran hele veien og var knepent slått. QUINT ESSENTIALS sjette, jobbet seg fremover til siste trippel. HORNPIPE og ROYAL HILL fint med fremme, hadde ikke så mye ekstra på den tunge banen.

SANG REAL fint med som tredje-fjerde. Ventet tålmodig på luken og stakk frem til seier da den kom. OBLANCS raskt til tet. Holdt farten fint til annen. ESCARPADA med rett bak tettrioen. Så skummel ut, men det bet bare sånn passe. CUNAMI annen til oppløpet. Hadde da gjort sitt ytterste.

BONNE EASTER avventet i baktroppen. Satte inn støtet midt på oppløpet og tok en kontrollert seier. DEFINITE ROMANCE også et stykke bak. Kom frem i dragsuget av vinneren til sikker annen. COUNTRY PLAYER hadde også mye å gjøre. Spurtet bra langs railen og knep tredje rett før mål. CHARMION og DARK PRIDE var tetpar lenge, begge ble slitne.

 

CONEYBOY raskt fremme, blant de tre hele tiden. Tet i siste sving, forsvarte ledelsen enkelt. IN THE FLESH rask ut av boksene, litt tilbake. Avsluttet meget bra og knep annen på streken. MEKONG avanserte sakte, men sikkert fremover. Tredje i siste sving, annen til rett før mål. WINDHOVER foran lenge, ga seg på oppløpet.

YORKSHIRE LAD tet i greit tempo. Ble innvendig på oppløpet og fikk raskt flere lengder, som holdt helt inn. NORTHERN PAL lå bak i det jevne feltet, avsluttet meget sterkt til annen. ILO fjerde, rolig fremover. Hadde ikke så mye ekstra å sette inn.