Tidenes felt i Marit Sveaas Minneløp

Skrevet av Birger Christensen,  29.08.2008
Artikkelbilde
Regime - Foto Trevor Jones

Marit Sveaas’ Minneløp er det mest verdifulle løp som avholdes på Øvrevoll. En million kroner til vinneren har lokket alt som er av topphester i Skandinavia til start. I tillegg får de engelsk motstand i form av Regime og Illustrious Blue, hvor særlig førstnevnte holder høy klasse. Vi våger påstanden om at dette er ett av de aller beste løpene vi har sett på Øvrevoll, kanskje det aller beste.

 Et gjennomsnittlig formtall på over 91 er ikke hverdagskost, men det skal det jo heller ikke være på en søndag.
Som man vil se av raden, er fireårige Regime en meget sterk gjest fra England. Over fire millioner på kontoen er sterk kost, men for å vinne på Øvrevoll må det være en hest av klasse. Mange gjester fra flere land utenfor Skandinavia har prøvd, men seieren er så langt blitt igjen her på berget. Siden løpet ble innført i 1991, er det blitt 12 norske, fire svenske og en dansk triumf. Derfor må Regime være svært god for å kunne tukte våre ess, men Regime er da også en god hest.


Peas and Carrots og Appel au Maitre er nok de øvrige hestene som får flest tilhengere. Førstnevnte slo vår stjerne i sesongens eneste møte i Stockholm Stora Pris på Täby, og vi ser frem til et revansjmøte. Dette er to stjerner i skandinavisk sammenheng, og duellen gir oss nesten en følelse av landskamp. Den kampen vil nok gjerne våre danske venner også være med på, med hester som Alpacco og den meget gode treåringen Dan Tucket.
Hva så med det øvrige feltet? Jo, det er topphester alle sammen, hester som på sitt beste kan blande seg helt i teten. Vi lar uttrykket ”ingen nevnt – ingen glemt” representere favorittenes motstandere. Dette er et løp vi tror vil bli husket i ettertid.