Stille før stormen

Skrevet av Birger Christensen,  14.08.2008
Artikkelbilde

Torsdag 21. august er det stille før stormen. Tre dager før årets absolutte stordag, Derbydagen, er det som ventet ikke den helt store klassen over løpene. Samtlige løp går på sandbanen, og det er hester med formtall litt lenger ned på stigen som er prioritert.

For spillerne er det imidlertid en meget interessant kveld som står for døren. Skulle man være så heldig å vinne noen tusenlapper, betyr ikke det sportslige fullt så mye. Vi tror det kan bli en meget hyggelig utbetaling i V5, så det gjelder å være skjerpet.
I første løp møtes fem hester som gikk mot hverandre så sent som 7. august. Da var det også 1100 meter på sandbanen, men vektvilkårene var litt annerledes. Sist vant Diamondsandpearls, og hun kan vinne igjen. Men denne gang tror vi det blir enda jevnere enn sist, og med Creek Dancer i et spor lenger inne i banen, advarer vi litt ekstra for ham.
I V5-1 vil nok mange ha et godt øye til Lach, som nesten alltid er med i fremste rekke. Men 12 annenplasser på 20 starter er nok ingen tilfeldighet, og vi tror det kan bli en ny ”sølvmedalje”. At noen hester er vinnerhester, er ikke noe nytt. Men at noen så til de grader er glade i å legge beslag på annenplasser, det er ikke så vanlig. Lach starter for øvrig i Gøteborg i helgen, så da får vi se om statistikken holder seg.
Vi gjør oppmerksom på at dette programmet går tidlig i trykken. Flere av torsdagens starthester starter i Gøteborg enten fredag eller søndag. Disse startene bør sjekkes nøye av spillerne.