Mesterlig Appel i Marit Sveaas Minneløp

Skrevet av Birger Christensen,  29.08.2008
Artikkelbilde

Wido Neuroth – Fredrik Johansson – Stall Perlen. Noen som har hørt om den konstellasjonen før? Sammen med hovedpersonen, firbente Appel au Maitre, ble det en fantastisk triumf i Marit Sveaas’ Minneløp.

 - Det er en stor glede for meg å ri en hest som Appel au Maitre. Dette var slett ikke idealdistansen, men det var en stor fordel at det var så vidt mye svikt i banen. Jeg hadde en god følelse for at vi skulle ta igjen Tertullus da det gjensto 150 meter, og til slutt ble det sikkert nok, sa en meget fornøyd vinnerjockey Fredrik Johansson.

 

 
- Syntes det var en unødvendig protest, som gjorde det litt ekstra uvisst. Ellers var det godt å se ham fungere så bra. Han har tross alt ikke startet siden 3. juni. Jeg er heldig å ha eiere som kan stå over når banen har vært så knallhard som den har vært siden siste start. Derfor har jeg strøket to ganger. Det tror jeg vi får igjen for utover høsten. Nå blir det Stockholm Cup og Tysklands-tur, sa Wido. Dette var den utrolig dyktige trenerens femte seier siden 2000 i dette løpet, en enorm prestasjon. I fjor var Appel au Maitre i forgrunnen som Derbyvinner, nå ble det Sveaas-seier, og fortsatt er Appel au Maitre ubeseiret på Øvrevoll.
Store triumfer har også Stall Perlen opplevd. Gjennom Valley Chapel og Appel au Maitre har de nådd hva andre eiere bare kan drømme om. I Sveaas-løpet var det seier nummer fire. I tillegg til to triumfer med Valley Chapel og denne med Appel au Maitre, har Bente og Magne Jordanger også en seier med Coneybury.
Bak vinneren leverte Tertullus et strålende løp. Rune Haugen har fått ham i skikkelig stand, og denne innsatsen var sterk. Peas and Carrots var god, mens det nok en gang ikke lyktes for en hest fra England. Regime måtte nøye seg med sjetteplass.