Kan det bli tre?

Skrevet av Hans Petter Eriksen,  12.08.2008
Artikkelbilde

Stall Millions Milliondollarbaby har vunnet to strake finaleløp over 2400 meter, både i jern og grunndivisjonen. Nå jakter hun sin tredje i løpet av 35 dager. Denne gangen er det bronsedivisjon og hun møter bedre hester, men oppgaven er ikke umulig.

Hardest imot blir mest sannsynlig Mekong som har fire seire på rekke og rad. Han har ikke startet siden 3. juli, og ble strøket den 10. juli på grunn av hovknusning. Det behøver ikke å bety noe som helst og fortsetter han den flotte utviklingen kan han stoppe finaledrømmen til Stall Million.

 

Det tradisjonsrike Fearnleyløpet har kun fem hester til start, og kan ble en grei oppgave for Stall EOSs Ilo. Lillebroren til Icaros har vunnet havlparten av sine 16 starter og viste brukbar form i sin siste start som var i Breeder's Trophy Stayer på Tæby. Der endte han som tredjehest, kun halvlengden bak vinneren, Marron.  Yorkshire Lad er i god form, men distansen kan være i lengste laget, mens Mick's Legend kanskje kunne ha tenkt seg enda lenger.

 

The Heatherwold Cup har vært vunnet av en rekke topphester. Det holder å nevne Valley Chapel, Arlberg, Negra del Oro og Tim Fox. Om årets vinner blir en topphest gjenstår å se, men vinneren av Eyvind Eckbo Legats Vandrepokal, Kilcoona så ut som en topphest i det løpet. Spennende blir det også å se de to USA importene Wood Hill og Buen Rumero. Sistnevnte var annenhest på Tæby 31. juli og det løpet har helt sikkert gjort han godt. Stall Greneries Wood Hill imponerte i sitt kvalifiseringsløp, der han var seks lengder foran Madame If i mål.