Drømmenes Derby-teater

Skrevet av Birger Christensen,  24.08.2008
Artikkelbilde
Thatrical Award med Carlos Lopez

- Dette er drømmenes teater. Theatrical Award er bare en helt utrolig hest. Å få være med på en slik hest, er mer enn det er lov å drømme om, sa deleier Karl Hansen i Stall Bernadette.
- My dreams have come through, sa sympatiske Carlos Lopez etter å ha vunnet sitt livs første Derby. Lopez ble champion på Øvrevoll for første gang i fjor, men det å vinne et Derby er noe helt spesielt.

En glad Carlos Lopez på vei inn i vinnerpaddocken på Theatrical Award 

-  Jeg var ikke så bekymret for at det ble et stykke frem til teten. Denne hoppa er så speedig, at hun hentet igjen de andre på kort tid.
- Jeg er fortsatt skjelven, utbrøt en gledesstrålende trener Marianne Tveter.
- Har egentlig ikke tvilt på om hun skulle stå distansen. I kveld har jeg en ambisjon, og det er å drikke meg full. Før den tid vil jeg takke alle som har hjulpet til rundt Theatrical Award. Tina Smith har ridd henne daglig, og Michael ”Dusty” Taylor har gjort en fenomenal jobb. Dette er så utrolig at jeg må klype meg i armen, avrundet en lykkelig Marianne.
- For å sette det hele i perspektiv, for å vise hvor vanskelig det er for et norskoppdrettet produkt å vinne Norsk Derby:
- Det er første gang siden 1993 at en norskoppdrettet hest vinner Norsk Derby. Da vant Lorofino, før det var det mer enn 40 år siden det skjedde. Ikke siden 1951, da Cecilie vant, har en norskoppdrettet hoppe maktet å vinne vårt viktigste løp. Da skjønner man kanskje hvilken enorm prestasjon Theatrical Award gjorde søndag.
Bak den flotte vinneren gjorde favoritten Swing that Cat et godt løp. Honnør også til Catfight, som ble flott tredje. Tsarina Blue tok de siste pengene og viste at hoppene representerte det sterke kjønn.

Frank Brennan, Karl Hanssen, Michael Taylor og Marianne Tveter

 

Vi stiller oss i rekken av gratulanter.

 

 

Flotte rammeløp

Den flotte Derbydagen ble innledet med et meget spennende hekkeløp. Omoto Sando og Oranais gikk så langt fra hverandre, at det var vanskelig å avgjøre hvem som lå først etter siste hekk. På målstreken var Omoto Sando det lille nødvendige foran i et løp han tapte på en styrt i fjor.

Omoto Sando
- En meget god hekkeløper. Han lå langt ute i banen, mens Oranais kom helt innvendig. Derfor var det ikke så lett å svare opp, men heldigvis var marginene på vår side, sa Henrik Engblom, som nok en gang red et flott løp.
- Omoto Sando er en røver, så jeg var langt fra sikker. Men han skjerpet seg nok til å vinne, konstaterte en fornøyd trener Arnfinn Lund.

De yngste blant de firbente, toåringene, kjempet om Skandinavisk mesterskap. El Miracle passerte målstreken først, men ble flyttet ned på tredje etter sjenering kort før mål. Dermed ble det seier til Catching the Storm.
- Vi hadde tenkt å protestere, men så kom voldgiftsretten oss i forkjøpet. Følte at det var rettferdighet som seiret, selv om det alltid er litt spesielt å vinne etter en protest, sa trener Are Hyldmo.

Eier og trener av Catching The Storm, Oddbjørn Liberg og Are Hyldmo

Daniel Nannskog delte ut premien til vinneren av Stabæk Fotball Derby Milen. Og vinner var den klare favoritten Latakia.

Stabæk Fotball Derby Milen ble vunnet av Latakia
- En klar banker på V65-bongen, berettet Nannskog.
- Hun er veldig spesiell, berettet Espen Ski.
- Jeg ventet lenge med å gå frem i tet, men kanskje burde jeg ha ventet enda lengre. Nå vant hun fordi hun var bedre enn de andre, men her er det fortsatt mer å gå på, sa Espen.

Latakia foran Corteez Pride
- Hun stresset seg opp før start, men heldigvis gikk det bra. Vet ikke hva vi skal satse på med Latakia, vi får se hvordan hun har tatt dette løpet, supplerte trener Niels Petersen.

Hoffmann spurtet til seier i Norsk Rikstoto Cup. Fernando Diaz avgjorde en chilener-strid med Carlos Lopez på målstreken.
- Han vant et løp i Århus i begynnelsen av juli, men har ikke vært stabil. Det var deilig å se at han fungerte igjen, sa trener Bent Olsen.

Hoffmann

Anne’s Birthday er en skikkelig familiehest. Hun pleier å trives best front, men nå måtte hun nøye seg med rygg på Juvenlini.
- Det var nesten et lite sjokk da hun spurtet frem til seier, sa Tina Smith. Mamma Kristin eier Anne’s Birthday sammen med Stall Borders, mens pappa Dave trener.

Annes Birthday 

VG sprinten ble en flott triumf for Master Chef. Kun tre år gammel er han, men det affisrte ham ikke. Bent Olsen tok dermed sin andre seier på Derbydagen, og denne gledet ham nok ekstra.

Master Chef
- Han viser tydelig at han har utviklet seg til å bli en sprinter. Femte i Polar Cup var sterkt, og på Jägersro i siste start viste han den speeden jeg håpet. Tror han kan utvikle seg enda et hakk, og da kan det bli veldig show, sa Bent.

Master Chef
- Men det er synd og skam at ikke eierne har tatt turen på en så flott dag, la den dytkige treneren til.

Josey Wales vant Mateus Ladies Cup. Therese Hansson red sitt første løp på Øvrevoll og kunne ikke ha gjort det bedre.
- En fin bane å ri på. Begynte å få tro på seier i siste sving, men helt sikker var jeg ikke før kort før mål, sa Therese.

Josey Wales 
Dette var forøvrig Josey Wales’ andre seier i livet. Første gevinst kom på Øvrevolls sandbane i november 2006, så det er tydelig at han liker seg her oppe.

De beste hoppene var ute i Erik O Steens Memorial. Engelske Dancing Abbie, som tidligere i sommer var tredje i italiensk Oaks, hadde klasse nok til å tukte våre beste.

Dancing Abbie
- En annerledes bane å ri på, sa den engelske championjockeyen Jamie Spencer. To hester fra England ga en seier, ikke så dårlig uttelling.

Dancing Abbie og Jamie Spencer

Half Pint Bill er en utrolig nyttig hest. Går distanser fra 1200 til 2800 meter, nå ble det seier over2400 meter på Øvrevoll.

Half Pint Bill 
- Han hører definitvt hjemme i enda sterkere selskap. Neste år har jeg lyst til å matche ham mot de beste, mente trener Dennis Persson.

Da Escarpada suste over mål som Derbydagens siste vinner, ble det klart at de 12 løpene ble vunnet av 12 forskjellige jockeyer. Arnfinn Lund klarte imidlertid å kopiere Bent Olsen i å bli dobbeltvinner blant trenerne. En hest med stort potensial, sa en fornøyd Arnfinn.

Escarpada vant dagens siste løp

Det fantastiske været bidro til at mange opplevde en strålende Derbydag på Øvrevoll.

 

OMOTO SANDO avventet som fjerde-femte i det godt samlede feltet. Gikk frem før siste sving og overtok teten. Ble knallhardt angrepet, men holdt akkurat unna. ORANAIS også litt bak, men aldri langt frem. Kom voldsomt på oppløpet og var kanskje så vidt forbi. Tapte med minst mulig margin. MICK JEROME annen, tapte litt på et dårlig sprang på tribunehekken. Sikker tredje. NAPOLEON kun på det jevne, mens de to øvrige styrtet. Begge var fint med underveis.

CATCHING THE STORM til tet, fremme hele veien. Måtte nøye seg med annen etter et flott løp, men fikk seieren etter protest. PICTURE PERFECT sjette, avanserte pent. Kom fint langs railen og nådde tredje. Flyttet frem til annen. El MIRACLE fjerde, tredje i svingen. Angrep lederen og koblet et grep. Mistet seieren etter sjenering. RICHELLE førte til svingen, kunne ikke helt følge opp. MOON CITY så skummel ut i et angrep, men det ebbet litt ut. Likevel en meget fin debut. OUR DECISION annen-tredje i svingen, ga seg noe.

LATAKIA midt i feltet, avanserte ut til gjerdet på oppløpet. Satte inn støtet ved veien og vant enkelt. VAMP sist ut av boksene. Kom med en flott avslutning til annen. CORTEEZ PRIDE fremme hele veien, holdt greit til tredje. MAREZZO og CHIEF ERIC avsluttet også bra.

HOFFMANN lå lenge avventende. Kom med en voldsom spurt og knep seieren på streken. ROSE PEARL frem som annen i svingen. Fikk et overtak inne i banen, men tapte på siste galoppslag. RED DRAGON frem til tet før svingen. Holdt seg fremme hele veien og klarte siste trippel. CAJUN STAR et stykke bak, spurtet fint til fjerde.

APPEL AU MAITRE midt i haugen. Hadde fortsatt mye å gjøre da 400 meter gjensto, men etter en voldsom spurt rakk han frem til sikker seier. TERTULLUS fint fremme som tredje i svingen. Fikk et overtak tidlig på oppløpet og så ut som en vinner. Får klare pluss for sin annenplass. PEAS AND CARROTS fjerde. Litt tilbake, men kom fint igjen. HOVMAN førte stort til tidlig på oppløpet, hadde da gjort sitt. MISS THE BOAT fulgte nærmest rømlingen, kunne ikke henge med på slutten. Bra avslutning av VOLO CAT og THE PIRATE.

ANNE’S BIRTHDAY fikk ikke teten som ventet, men spurtet i stedet flott langs railen til seier. ENMORE tredje i svingen, holdt farten fint til annen. BECKINA avsluttet flott til tredje, mens JUVENLINI ikke klarte å holde unna fra tet. Litt sen start av EVENING ROSE, kunne siden ikke hevde seg.

MASTER CHEF satt langt fremme uten å være ridd. Satte inn støtet 200 meter fra mål og vant sikkert. STEVE’S CHAMP bra med hele veien, ikke mye slått. SOLVANA med fin spurt til tredje. MEDIA HORA ledet som ventet fra start, holdt til det gjensto drøyt 100 meter. Forøvrig få bevegelser i feltet.

THEATRICAL AWARD hadde ikke vært med på noe som helst, da hun dukket opp 200 meter fra mål. Spurtet inn til en suveren Derbyseier. Fantastisk! SWING THAT CAT fremme hele veien, holdt meget godkjent til annen. CATFIGHT kom også bakfra til en flott tredjeplass, suveren hoppeinnsats. TSARINA BLUE og GOLDEN METALIMO førte an, førstnevnte holdt fint til siste premie.

JOSEY WALES avventende lenge. Spurtet flott og rakk frem til seier. SECOND tet, falt litt tilbake på bortre langside. Kom meget bra tilbake og klarte annen. Fin spurt av SHOTGUN CHARLIE, mens MIA, BETWEEN FRIENDS og HEAD ABOVE CLOUDS holdt stand til midt på oppløpet.

DANCING ABBIE nest sist, ventet med å sette inn spurten til 200 meter fra mål. Sikker seier. HOT FUDGE rett til tet, holdt et høyt tempo. Taktikken holdt til annenplass. NOVASKY tjente litt på innersving, var sikker tredje. NEGRA DEL ORO prøvde å henge på lederen, men havnet i et vakuum.

HALF PINT BILL fjerde, slet lenge med å finne plass i en luke. Da åpningen kom, spurtet han inn til sikker seier. HECTOR fremme hele veien. Holdt farten meget bra til annen. ZABABA SACC avventende bak, avsluttet fint til tredje. Av de øvrige var VIVAT og ZIMON bra med til midt på oppløpet, manglet ekstra speed.

ESCARPADA et stykke bak, men hele veien med kontakt. Satte inn støtet midt på oppløpet og vant greit. SILVER SHADOW også litt bak til å begynne med, spurtet meget bra. DZIUS den tredje med fin spurt, mens RIVER HILL, OBLANCS og SANG EAL dominerte til ut på oppløpet.