Distant Star en virkelig stjerne

Skrevet av Hans Petter Eriksen,  07.08.2008
Artikkelbilde

Norsk Oaks 2008 ble et spennende løp på en krevende gressbane. Franskfødte Distant Star gikk direkte til tet og hadde grepet på løpet det meste av veien selv om hun fikk kamp av stallkameraten Grafitti de siste meterne. Før løpet var det for mange usikkert om hun ville stå distansen etter en skuffende innsats i Svenskt Oaks. Men det gjorde hun til gangs og gav trener Wido Neuroth den fjerde seieren i Norsk Oaks siden 2001.

Distant Star er oppdrettet av eierne Stall EOS i Frankrike og er etter Highest Honor og Distant Lover.

Sistnevnte var i trening hos Wido Neuroth til og med 1996.
Feltet mest urutinerte Grafitti gikk også et godt løp og så lenge ut som hun kunne true Distant Star og det måtte målfoto til for å skille de to.

I kveldens Eliteløp over 2000 meter var The Pirate favoritt i spillet til tross for toppvekten 63 kg på den noe tunge gressbanen. Og det ble et jevnt løp, med en spennende oppløpskamp hvor det skilte kun nese, nese mellom de tre første i mål.  Favoritten innfridde selv om han så slått ut 100 meter fra mål. Med en formidabel avslutning vant han nese foran Montparnasse og med Zimon på tredje. I følge rytter Espen Ski trenger The Pirate tid for å komme i gang etter svingen og med indre sving ble oppløpet i korteste laget. Uansett var dette en god gjennomkjøring foran Marit Sveaas Minneløp på derbydagen.

Treårsløpet for norskoppdrettede over 1200 meter ble lett vunnet av Maria Møy etter å ha dirigert hele veien. En meget brukbar hoppe som ifølge trener Marianne Tveter har Breeder’s Prize Sprint som sesongens store mål.

Kveldens første løp gikk på dirttracken, og Diamondsandfalls med John McLaughlin på ryggen tok årets første seier etter to andreplasser. Trener og eier er Merete McLaughlin.

Sistevalget City Trader overrasket mange med seier i kveldens fjerde løp. Trener og eier Linda Dahl kunne fortelle at de har slitt med luftveisinfeksjon, men i dag var han altså i storslag og slo Wishmaster i en spennende oppløpskamp. Tina Smith red City Trader og fikk en ny seier på Evening Rose i Finalen for Stayere. Det ble tilslutt en enkel seier for den Sigmund Tandberg-trente hoppen foran svenske Aragorn.

I kveldens siste løp ble det endelig seier til Danzing Reef. Stall Racing Invest kunne juble da Barrier Reef-sønnen stakk i fra til en seier på en sikker lengde. Kim Andersen red og Are Hyldmo trener.

Omtaler:

DIAMONDSANDPEARLS rett til tet og ble der. Ble angrepet på slutten men holdt hjem. SOME NIGHT tredje fra start og fjerdehest rundt svingen. Avsluttet best av samtlige men nådde ikke vinneren. KLEINGELD rask fra start, annenhest rundt svingen. Så ut som en vinner men gav seg noe. FLYFIRE midt i feltet fra start. Avsluttet brukbart men kunne ikke true de beste. CREEK DANCER beskjeden innledningsvis. Var ikke mye slått.

MARIA MØY annenhest fra start. Avanserte rundt svingen og vant lett etter en god prestasjon. ORKAN beskjeden fra start. Gikk utvendig rundt svingen og avsluttet godt men hadde ingen mulighet mot vinneren. TICMOTOR tredjehest fra start og rundt svingen. Hadde ikke noe å by på men holdt plassen. GIRLS DON’TLIE treg fra start og lå bak i feltet lenge. Avsluttet bra. FUN ARTIST midt i feltet det meste av veien. Forsøkte seg hele veien men det holdt ikke.

THE PIRATE fjerdehest fra start og godt ut på oppløpet. Så slått ut 200 meter fra mål men avsluttet mesterlig under toppvekt til en knepen seier. MONTPARNASSE midt i feltet og femtehest ut på oppløpet. Angrep ute i banen og så ut som en vinner kort før mål. ZIMON rett til tet sammen med Great Gambo. Overtok i første sving og var i tet ut på oppløpet. Forsvarte seg godt men manglet det lille ekstra de siste meterne. ROAD TO MANDALAY med der framme hele veien inntil han gav seg de siste 50 meterne. BORN TO WIN sjettehest til ut på oppløpet. Var lenge med i tetkampen men måtte gi seg.

CITY TRADER oppe i teten hele veien. Fikk kamp på slutten men forsvarte seg mesterlig til en knepen seier. WISHMASTER femte fra start og rundt første sving. Avanserte nedover borte langside og var annenhest ut på oppløpet. Alltid et kort hode bak mot mål. PARTY BOOSTER beskjedent plassert det meste av løpet. God avslutning men det var langt fram til de to beste. TOTECA fjerdehest til ut på oppløpet. Forsøkte men det hjalp ikke. BETWEEN FRIENDS i baktroppen til ut på oppløpet. Avsluttet greit men hadde ikke krefter igjen.

 DISTANT STAR direkte til tet. Kontrollerte det meste men måtte slite for seieren. GRFITTI midt i feltet til hun avanserte rundt siste sving. Avsluttet bra og knepent slått etter en bra prestasjon. IRISH SMILE rett bak lederen til ut på oppløpet. Kunne ikke følge de to beste. ANCHORS AWAY Bak i feltet til godt ut på oppløpet. Avsluttet brukbart men var sjanseløs mot de foran. CLAUSES CHERIE tredjehest fra start og til midt på bortre langside. Var et øyeblikk i tet men hadde ikke noe å sett inn på slutten.

EVENING ROSE med framme i tetbildet hele veien. Satte inn angrepet to hundre fra mål og vant lett. ARAGORN plassert bak i feltet til ut på oppløpet. Satte inn kreftene ut på oppløpet og avsluttet fort men det var for langt fram. DAUGHTER OF YORK bak fra start og ut på oppløpet. Brukbar avslutning til tredje. DARK PRIDE rett til tet og holdt seg der til godt ut på oppløpet. Gav seg på slutten. REACHING NIRVANA rett bak teten innledningsvis og tredjehest ut på oppløpet. Samme tempo til mål.

DANZING REEF femtehest fra start, avanserte noe og var tredje ut av svingen. Avsluttet meget bra til en grei seier. CAJUN STAR beskjeden fra start. Avanserte sakte men sikkert og avsluttet fort de siste 100. FAITHFUL LAD annenhest inntil han overtok teten ut på oppløpet et kort øyeblikk. Avsluttet bra men manglet det lille ekstra. EAST OF INDIA fjerdeplass det meste av løpet. Så lenge bra ut på oppløpet men gav seg noe på slutten. MIA litt treg av gårde. Avanserte til tredjeplass men det holdt ikke til mål.