En herlig oppladning til Derbyweekend

Skrevet av Thomas Gjelsås,  13.08.2020
Artikkelbilde
Silvana ©hesteguiden.com

Det ble en strålende løpsdag på Øvrevoll denne torsdagen med flott sport i et praktfullt sommervær. Vi fikk se noen gnistrende vinnere på gresset, og det gir en ekstra god følelse når vi nå for alvor går inn i Derby-modus. Nå rettes alt fokus mot neste helgs store oppgjør, selv om det blir et svært annerledes Derby i år. Alt er annerledes i 2020, men sportslig ser det meget bra ut. Spillemessig ble det vanskelig denne torsdagen. V4 ga en utbetaling på i overkant av kr 28.000, mens det ble jackpot i V65-spillet!

Wido Neuroth har et stort antall lovende toåringer på stallen. I kveldens første løp fikk vi se en god vinner i Silvana (Stall EOS), som ble ridd av Alan Wallace. Hun svarte sikkert opp Millie Grazie oppunder mål. -Hun har utvilsomt litt klasse denne her, og nå tok hun sin andre strake seier. Det må jeg være godt fornøyd med. Jeg har mange flotte toåringer å jobbe med i år. Nå går vi inn i de siste forberedelsene til Derbyhelgen, sa en både tilfreds og spent Wido Neuroth.

Bilder hesteguiden.com

Karen From Finance ©hesteguiden.com

Karen From Finance (Espen Ski) leverte et sterkt oppløp for Elione Chaves, og de fanget favoritten My Cup Of Tea akkurat på mållinjen. Den fire år gamle hoppen trenes av Annike Bye Hansen, og dette var hestens andre seier i år. -Dette var gøy og smakte veldig godt etter en tung uke. Vi mistet vår kjære Captain America etter løpet i Danmark, og det har vært følelsesmessig tungt for både meg, Annike og ikke minst Cathrine på stallen. Det var stort å se Karen From Finance vinne i dag, sa en rørt eier og oppdretter Espen Ski.

Jennyoje ©hesteguiden.com

Emilie Finckenhagen red favoritten Jennyoje (Norwegian Racehorse Breeding AS) I amatørløpet. Det ble en spennende finish, men hun avgjorde innvendig foran en tapper Dark Money. -Dette er den tredje seieren etter at flyttet inn i ny stall. Hele teamet er fonøyd om dagen, og nå håper vi på en god og innbringende høstsesong, uttalte en lettet trener Tina Smith.

Macjack ©hesteguiden.com

Det ble et høyt tempo i det fjerde løpet, og ingenting kunne stoppe en meget opplagt Mackjack (Showjumpers Racing Club) på oppløpet. Den norskoppdrettede hesten vant lett sammen med den dyktige lærlingen Josephine Ingvarsson. -Det har vært en trøblete sesong for han i år, men nå har jeg kjent at han er på gang igjen hjemme. Løpet i dag var virkelig oppløftende. Dett er jo i bunn og grunn en veldig bra hest, så nå satser vi på en god høstsesong, sa en smilende amatørtrener Arne O. Karlsen.

Silky Road ©hesteguiden.com

Norsk Rikstoto Cup - Bronsedivisjon (sprint) endte ut i en ren duell mellom favoritten Silky Road (Tobias Hellgren) og Screwbox Carlras. Førstnevnte trakk det lengste strået sammen med Josephine Ingvarsson som dermed tok kveldens andre seier. Silky Road vant hele fire løp i fjor, og tok nå årets tredje seier. Åtteåringen er en skikkelig vinnerhest i regi Tobias Hellgren.

Zafrangar ©hesteguiden.com

Norsk Rikstoto Cup – Grunndivisjon ble et spennende løp hvor feltet spredte seg ut over hele gresset tidlig på oppløpet. I sluttfasen rykket Zafrangar (Stall Elvis) og Sonriente i fra konkurrentene med noen lengder. Den norskoppdrettede familiehesten Zafranger var best denne gang, og vant for den dyktige lærlingen Nora Hagelund Holm. -Dette er stort og betyr mye for meg. Forholdet mellom Nora og meg er vanskelig å beskrive. Det betyr alt! Hun kommer hjem og hjelper med Zafrangar og jeg er veldig stolt av den jobben hun gjør som jockey. For meg er trivsel en suksessfaktor også for hestene. Dessuten må jeg si at jeg trives veldig godt på Øvrevoll. Det er mange blide og hyggelige mennesker her, sa en rørt trener og pappa Steinar Holm.

Topas Royal ©hesteguiden.com

Vi fikk se en helt suveren vinner i Norsk Rikstoto Cup – Bronsedivisjon (stayer). Fire år gamle Topas Royal (Nathalie Mortensen) har vært en lovende hest fra han viste seg i løpsbanen. Nå tok han sin første seier hos trener Annette Stjernstrand, og måten han gjorde det på var meget overbevisende. Sammen med jockey Per-Anders Gråberg skvatt han unna med drøye tre lengder, og da var det mere krefter på lager. Topas Royal var kun et niendevalg i spillet, og sørget for jackpot i V65.